Διαγωνισμός master chef σε KΑΠΗ της Θεσσαλονίκης

Και το βραβείο πάει…στο κουνέλι στιφάδο!Το κουνέλι στιφάδο, τα τυροπιτάκια κουρού και τα ψητά κυδώνια έκλεψαν τις εντυπώσεις αλλά και τα πρώτα βραβεία στον πρώτο διαγωνισμό μαγειρικής για τα μέλη των ΚΑΠΗ, που διοργάνωσε ο Δήμος Νεάπολης – Συκεών, σε συνεργασία με το Δημοτικό Κέντρο Κοινωνικής Προστασίας και Αλληλεγγύης. 

Πεπειραμένες νοικοκυρές, μέλη των τριών ΚΑΠΗ Αγ. Παύλου, έβαλαν όλο το μεράκι και τη μαεστρία τους στη μαγειρική και τη ζαχαροπλαστική, δημιουργώντας 25 ξεχωριστά πιάτα τόσο σε γεύση όσο και σε εμφάνιση.

Το Γ΄ ΚΑΠΗ Αγ. Παύλου άρχισε να μοσχοβολά από νωρίς το απόγευμα της περασμένης Πέμπτης με τα αρνάκια, τα ντολμαδάκια, τον μουσακά, τις χορτόπιτες, τα ραβανί και πολλές ακόμα παραδοσιακές συνταγές να πρωταγωνιστούν, να εντυπωσιάζουν και να… ανοίγουν την όρεξη.

Τον δύσκολο ρόλο του κριτή για την καλύτερη συνταγή και εκτέλεση είχε η σεφ, συγγραφέας βιβλίων μαγειρικής και μέλος της Λέσχης Αρχιμαγείρων και Ζαχαροπλαστών Βορείου Ελλάδος Κική Εμμανουηλίδου, η οποία δήλωσε εντυπωσιασμένη τόσο από τις γεύσεις που δοκίμασε όσο και από το οπτικό αποτέλεσμα.

«Είμαι πραγματικά έκπληκτη και ενθουσιασμένη με όλες τις συνταγές. Είκοσι πέντε εξαιρετικά πιάτα, εύγευστα κομψοτεχνήματα, που συναγωνίζεται το ένα το άλλο όχι μόνο σε νοστιμιά αλλά και σε παρουσίαση» ανέφερε, ενώ ιδιαίτερο ενδιαφέρον προκάλεσε η πρότασή της να εκδώσει ο δήμος ένα βιβλίο με τις νικήτριες συνταγές του διαγωνισμού από τις μαγείρισσες-μέλη των ΚΑΠΗ και των τεσσάρων Δημοτικών Ενοτήτων και να το μοιράσει στους δημότες, η οποία έγινε δεκτή από τον δήμαρχο Νεάπολης – Συκεών Σίμο Δανιηλίδη.

Οι τρεις κατηγορίες στις οποίες διαγωνίστηκαν οι συμμετέχουσες ήταν τα φαγητά, οι πίτες με σπιτικό φύλλο και τα γλυκά. Τα βραβεία σάρωσε το Β΄ ΚΑΠΗ Αγ. Παύλου – Ευαγγελίστριας, καθώς και οι τρεις νικήτριες είναι μέλη του.

Το πρώτο βραβείο κέρδισε το κουνέλι στιφάδο της Φανής Καρρά, το δεύτερο βραβείο δόθηκε στα τυροπιτάκια κουρού της Τάνιας Αντωνιάδου, ενώ η Δέσποινα Τσίμτσιου παρέλαβε το τρίτο βραβείο για τα ψητά κυδώνια της. Σε όλες τις συμμετέχουσες δόθηκε βεβαίωση συμμετοχής.

Τον διαγωνισμό ακολούθησε ένα μεγάλο, πολύχρωμο τραπέζι, όπου όλοι οι παρευρισκόμενοι απόλαυσαν τα νόστιμα φαγητά, τις πίτες και τα γλυκά, ενώ αντάλλαξαν συνταγές.

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα