«Ντου» κουκουλοφόρων σε ανακριτή στο Εφετείο

Εφτασαν ανενόχλητοι ως τον έβδομο όροφο για να στηρίξουν τον 29χρονο που κατηγορείται για τα τρομοδέματαΟι γνωστοί άγνωστοι που καταστρέφουν τη δημόσια περιουσία θέτουν με τις επιθέσεις τους σε κίνδυνο ανθρώπινες ζωές, κάνουν παρεμβάσεις στο όνομα του ακτιβισμού και σχεδόν ποτέ δεν συλλαμβάνονται και συνεχίζουν απρόσκοπτα τη δράση τους. Χθες το πρωί, οι αναρχικοί «μπούκαραν» στο Εφετείο Αθηνών και έφτασαν μέχρι τον έβδομο όροφο, όπου βρίσκεται το γραφείο του Ευτύχη Νικόπουλου, ειδικού εφέτη ανακριτή, αρμόδιου για θέματα τρομοκρατίας. 

Οι νεαροί σκόρπισαν στους διαδρόμους φέιγ βολάν με μηνύματα συμπαράστασης προς τον 29χρονο Κωνσταντίνο Γιαγτζόγλου, που έχει συλληφθεί και κατηγορείται πως κατασκεύασε το τρομοδέμα με παραλήπτη τον Λουκά Παπαδήμο και αποχώρησαν από το κτίριο σαν «κύριοι».

Την ίδια ώρα η «χαϊδεμένη» ομάδα των αναρχικών, ο Ρουβίκωνας, «επέκτεινε» τη δράση της εκτός Αττικής και Θεσσαλονίκης, πραγματοποιώντας, την περασμένη Κυριακή, επίθεση στο δικαστικό μέγαρο της Λάρισας, το οποίο «στόλισε» με μπογιές. Οπως ανέφεραν οι δράστες σε ανάρτησή τους σε γνωστή ιστοσελίδα του λεγόμενου αντιεξουσιατικού χώρου, «στα τέλη Σεπτεμβρίου το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Λάρισας καταδίκασε ομόφωνα σε 12 χρόνια κάθειρξης στρατιωτικό που βίαζε επί σειράν ετών την κόρη του. Παρ’ όλα αυτά η έφεση είχε ανασταλτικό χαρακτήρα με αποτέλεσμα ο στρατιωτικός να αφεθεί ελεύθερος. Γι’ αυτό τον λόγο σήμερα Κυριακή 5/11/2017 το μεσημέρι, πραγματοποιήσαμε επίθεση με μπογιές στα δικαστήρια Λάρισας».

Και όλα αυτά παρά την εισαγγελική παρέμβαση σε ανώτατο επίπεδο που δρομολόγησε η εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Ξένη Δημητρίου, η οποία πρώτη φορά τα τελευταία χρόνια -οπότε παρατηρείται τέτοια ανεξέλεγκτη δράση της συγκεκριμένης συλλογικότητας- φέρνει τον εισαγγελέα στην πόρτα τους.

Να σημειωθεί ότι στα τέλη Οκτωβρίου οι κουκουλοφόροι έλουσαν με μολότοφ το Αστυνομικό Τμήμα Πεύκης. Μάλιστα, εκτός από τις κλασικές μολότοφ, οι δράστες έριξαν κάποια παραλλαγή με μείγμα βενζίνης και λαδιού σε πλαστικό μπουκάλι, στον λαιμό του οποίου είχαν τοποθετήσει κροτίδες, τις λεγόμενες «γουρούνες».

Στις 23 Σεπτεμβρίου μεγάλη ομάδα κουκουλοφόρων έκανε καταδρομική επίθεση με στόχο το Αστυνομικό Τμήμα Εξαρχείων. Ηρθαν πρόσωπο με πρόσωπο με διμοιρία των ΜΑΤ, που δέχτηκε «βροχή» από βόμβες μολότοφ και πέτρες. Στις αρχές του περασμένου Ιουλίου αντιεξουσιαστές, με καλυμμένα τα πρόσωπά τους, είχαν επιτεθεί στο Αστυνομικό Τμήμα Ζωγράφου, προκαλώντας σοβαρές ζημιές.

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα