Παράνομη η επιβίωση!

Οποιος θέλει σήμερα να επιβιώσει δεν έχει παρά μία επιλογή: Να κάνει στάση πληρωμών προς την Εφορία ή να φοροδιαφύγει. Αν προσπαθεί να αποδίδει μέχρι σεντ όσα αποφασίζει το κράτος ότι οφείλει, τότε όποιες αποταμιεύσεις του (αν του έχει μείνει έστω ένα ευρώ) θα εξαϋλωθούν, θα απολέσει το σύνολο της κινητής και ακίνητης περιουσίας του, θα μείνει πένης, άστεγος.

Τέλος, θα σωρευτούν τόσα χρέη, ώστε ο εγκλεισμός στη φυλακή θα φαντάζει αναπόφευκτος. Οποιος θεωρεί τα παραπάνω υπερβολικά δεν έχει παρά να ρωτήσει στη γειτονιά του για τέτοιου είδους περιπτώσεις κατεστραμμένων νομοταγών.

Το κράτος δεν επιδιώκει να βρεθεί λύση στο οικονομικό αδιέξοδο. Δεν ενδιαφέρεται για την επιβίωση της μεσαίας τάξης – αυτή έχει κηρυχθεί από τα πλέον επίσημα χείλη ταξικός εχθρός. Το κράτος δεν θέλει να παραμείνουν στην Ελλάδα όσοι έχουν ή δημιουργούν για τους εαυτούς τους την επιλογή να μεταναστεύσουν σε άλλη χώρα.

Κάθε μέρα, οι φορολογούμενοι, και ειδικότερα οι λίγοι που έχουν κατορθώσει να μείνουν ζωντανοί και ενεργοί στην αγορά εργασίας, ακούν και για μια νέα πρωτοβουλία του οικονομικού επιτελείου που στρέφεται εναντίον τους. Το υπουργείο Οικονομικών στοχεύει και στο τελευταίο σεντ εισοδήματος, επιδεικνύοντας μια πρωτοφανή αρπακτική διάθεση.

Η «δημοκρατία» έγραψε ότι «Ισοπεδώνουν τις αμοιβές με απόδειξη δαπάνης! Εκτός από τον φόρο 20%, χιλιάδες επαγγελματίες θα κληθούν από το 2018 να πληρώσουν και ασφαλιστικές εισφορές 26,95%. […] Οι εισφορές αυτές θα προστεθούν στον φόρο ύψους 20%, με τον οποίο επιβαρύνονται ήδη οι επαγγελματίες, με αποτέλεσμα το κράτος να εισπράττει -με τον έναν ή με τον άλλον τρόπο- το 47% της αμοιβής τους».

Η κυβέρνηση της Αριστεράς τώρα τα έβαλε με όσους εργάζονται περιστασιακά και αμείβονται με μικροποσά. Ετοιμάζουν μια αγορά εργασίας απορρυθμισμένη, ζούγκλα κανονική, που θα θυμίζει Μπανγκλαντές και χώρες της Υποσαχάριας Αφρικής, όπου τα εργασιακά δικαιώματα και οι αξιοπρεπείς απολαβές θα ανήκουν στο πεδίο της… επιστημονικής φαντασίας.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα