Ηθελαν νεκρό οι τρομοκράτες

Η Επαναστατική Αυτοάμυνα πυροβόλησε αστυνομικό (με το καλάσνικοφ-σφραγίδα) στα γραφεία του ΠΑΣΟΚΗ οργάνωση Επαναστατική Αυτοάμυνα, όπως εκτιμούσαν από την πρώτη στιγμή οι αξιωματικοί της Αντιτρομοκρατικής, βρίσκεται πίσω από την ένοπλη επίθεση που σημειώθηκε το απόγευμα της Δευτέρας εναντίον αστυνομικών, έξω από τα γραφεία του ΠΑΣΟΚ, στη Χαριλάου Τρικούπη. Η εξέταση στους κάλυκες που περισυνελέγησαν από το σημείο έδειξε ότι ο δράστης άνοιξε πυρ με το όπλο «σφραγίδα» της οργάνωσης, ένα καλάσνικοφ διαμετρήματος 7,62 mm. 

Από τη μαρτυρία ενός αστυνομικού των ΜΑΤ, που είδε κατάματα τον τρομοκράτη να τον σημαδεύει με το καλάσνικοφ και γλίτωσε την τελευταία στιγμή τη ζωή του, οι συνάδελφοί του της Αντιτρομοκρατικής καταλήγουν στο συμπέρασμα ότι τα μέλη της ένοπλης ομάδας κατέφυγαν σε κάποιο οίκημα στην ευρύτερη περιοχή των Εξαρχείων. Μάλιστα, δεν αποκλείουν το ενδεχόμενο το οίκημα αυτό να έχει νοικιαστεί με πραγματικά στοιχεία και όχι με πλαστά, ώστε να είναι απολύτως «καθαρό». Την ίδια «τακτική», εξάλλου, είχε ακολουθήσει και ο 29χρονος ο οποίος συνελήφθη πρόσφατα και κατηγορείται για την αποστολή του τρομοδέματος με παραλήπτη τον πρώην πρωθυπουργό Λουκά Παπαδήμο.

«Ο συγκεκριμένος οπλοφόρος προσπάθησε δύο φορές να σκοτώσει αστυνομικό των ΜΑΤ έξω από το ΠΑΣΟΚ. Φαίνεται πως προσπαθεί να “ζυγίσει” το όπλο στα χέρια του, καθώς το καλάσνικοφ είναι δύσκολο όπλο και χρειάζεται εκπαίδευση. Κανείς δεν είναι σε θέση να γνωρίζει αν την επόμενη φορά θα πετύχουν τον στόχο τους και θα χύσουν αίμα αστυνομικού» ανέφερε πηγή από την Αστυνομία.

Το καλάσνικοφ, με το οποίο οι δράστες προσπάθησαν να σκοτώσουν τους αστυνομικούς των ΜΑΤ, στη συμβολή των οδών Μεταξά και Ζωοδόχου Πηγής, είναι το όπλο «ταυτότητα» της οργάνωσης Επαναστατική Αυτοάμυνα, με το οποίο ίσως ο ίδιος τρομοκράτης είχε επιχειρήσει και πάλι να σκοτώσει αστυνομικούς στα γραφεία του ΠΑΣΟΚ στις 10 Ιανουαρίου, πυροβολώντας όμως τότε από την οδό Αραχώβης. To χτύπημα, τότε, ερμηνεύτηκε ως αντίποινα στη σύλληψη της Πόλας Ρούπα, λίγες μέρες νωρίτερα.

Το ντεμπούτο της Επαναστατικής Αυτοάμυνας έγινε στις 25 Μαΐου 2014 (παραμονή ευρωεκλογών), όταν τα μέλη της επιτέθηκαν σε κτίριο επί της οδού Χαριλάου Τρικούπη στα Εξάρχεια, όπου στεγάζονται τα γραφεία του ΠΑΣΟΚ. Στις 31 Αυγούστου 2016 σημειώθηκε άλλη μία επίθεση με το ίδιο όπλο, αυτή τη φορά εναντίον του κτιρίου της πρεσβείας του Μεξικού, σε κτίριο στην πλατεία Κολωνακίου, ενώ στις 10 Νοεμβρίου 2016 σημειώθηκε επίθεση με χειροβομβίδα εναντίον της γαλλικής πρεσβείας στη λεωφόρο Βασιλίσσης Σοφίας, κατά την οποία τραυματίστηκε ελαφρά ένας ειδικός φρουρός.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα