Ο Κουφοντίνας βγαίνει με άδεια από τη φυλακή!

Απίστευτο! Αφήνουν το καταδικασμένο σε 11 φορές ισόβια ηγετικό στέλεχος της 17Ν!Δεκαπέντε χρόνια μετά την παράδοσή του στις διωκτικές Αρχές, ο καταδικασμένος σε 11 φορές ισόβια, για τις δολοφονίες της 17Ν, Δημήτρης Κουφοντίνας βγαίνει, πιθανότατα σήμερα, από τη φυλακή με διήμερη άδεια. Το αρμόδιο συμβούλιο της φυλακής, στο οποίο μετέχει και εισαγγελικός λειτουργός, σύμφωνα με πληροφορίες, είπε «ναι» στο αίτημα του ηγετικού στελέχους της 17Ν, που έχει αναλάβει την πολιτική ευθύνη για τη δράση της οργάνωσης, για χορήγηση 48ωρης άδειας. 

Δεν είναι η πρώτη φορά που ο «φαρμακοχέρης Λουκάς» της 17Ν ζητεί ολιγοήμερη άδεια, καθώς έχει κατοχυρώσει βάσει νόμου το σχετικό δικαίωμα εδώ και περίπου έξι χρόνια. Ωστόσο, πρώτη φορά από το 2011, όταν αιτήθηκε την πρώτη του άδεια, το αρμόδιο συμβούλιο άναψε το πράσινο φως, κάνοντας δεκτό το αίτημά του. Στις προηγούμενες περιπτώσεις ο Δημήτρης Κουφοντίνας, στην προσπάθειά του να πετύχει την «έξοδό» του από τη φυλακή, είχε φτάσει μέχρι το Δικαστικό Συμβούλιο Πειραιά χωρίς, όμως, αποτέλεσμα. Ετσι, τώρα, μετά τη θετική απάντηση του συμβουλίου στο αίτημά του για άδεια, εκτός απροόπτου, ο Δημήτρης Κουφοντίνας θα περάσει τις επόμενες ώρες την πόρτα των Φυλακών Κορυδαλλού για πρώτη φορά από το 2002, όταν και συνελήφθη.

Αδιανόητη

«Οποιαδήποτε άδεια στον Κουφοντίνα είναι αδιανόητη. Οχι μόνο για τις απεχθείς πράξεις του, που στρέφονταν κατά της Δημοκρατίας, αλλά και γιατί δεν έχει εκφράσει ποτέ καμία μεταμέλεια γι’ αυτές και παραμένει ιδεολογικός καθοδηγητής της νέας γενιάς τρομοκρατών» έγραψε αργά χτες το βράδυ στο twitter o πρόεδρος της Ν.Δ. Κυριάκος Μητσοτάκης.

Υπενθυμίζεται ότι, κάνοντας χρήση του δικαιώματός του σε άδεια, δραπέτευσε από τις φυλακές ο επίσης καταδικασμένος για την τρομοκρατική δράση της 17 Νοέμβρη Χριστόδουλος Ξηρός. Είχε λάβει άδεια άδεια εννέα ημερών από την 1η Ιανουαρίου του 2014 και δεν επέστρεψε ποτέ στο κελί του. Ο Χριστόδουλος Ξηρός εντοπίστηκε από τους άνδρες της Αντιτρομοκρατικής με ξανθά μαλλιά και μούσι έναν χρόνο αργότερα, στις 3 Ιανουαρίου 2015, στην Ανάβυσσο.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα