«Τρίτο φύλο»: Και επίσημα αναγνώριση από Γερμανία

Το Συνταγματικό Δικαστήριο της χώρας ζήτησε από το Κοινοβούλιο να ψηφίσει το νομοσχέδιο μέχρι το τέλος του 2008Mετά τη νομιμοποίηση των γάμων των ομοφυλοφίλων, ανοίγει στη Γερμανία ο δρόμος και για τη θεσμοθέτηση του «τρίτου φύλου» στα πιστοποιητικά γέννησης!

Η ανώτατη δικαστική Αρχή της χώρας, το Συνταγματικό Δικαστήριο, ζήτησε χθες από το Κοινοβούλιο της χώρας να ψηφίσει έως τα τέλη του 2018 τη δυνατότητα στα πιστοποιητικά γέννησης, εκτός από τα πεδία «άρρεν» και «θήλυ», να υπάρχει ακόμη ένα πεδίο, αυτό του «τρίτου φύλου». 

Αν οι Γερμανοί βουλευτές θεσμοθετήσουν το τρίτο φύλο, η Γερμανία θα είναι η πρώτη χώρα στην Ευρώπη που προβαίνει σε επίσημη αναγνώριση των μεσοφυλικών. «Τρίτο φύλο» στα επίσημα έγγραφα υπάρχει ήδη στην Αυστραλία, στην Ινδία, στη Νέα Ζηλανδία και στο Νεπάλ. Η απόφαση του ανώτατου δικαστηρίου είναι αποτέλεσμα της προσφυγής, το 2014, ενός 28χρονου μεσοφυλικού ατόμου, μετά την απόρριψη από το Ομοσπονδιακό Δικαστήριο, τον Αύγουστο του 2016, του αίτηματός του να καταγραφεί ως ανήκον στο «τρίτο φύλο», παρά το γεγονός ότι είχε προσκομίσει σημαντικά στοιχεία – ανάμεσά τους και μια χρωμοσωμική ανάλυση, που αποδείκνυε ότι δεν ήταν ούτε άνδρας ούτε γυναίκα.

Το πρόσωπο αυτό, που κατά τη γέννησή του είχε καταγραφεί ως «θήλυ» στα επίσημα έγγραφα, με τη βοήθεια μιας οργάνωσης που στηρίζει το τρίτο φύλο αποφάσισε τότε να στραφεί στο Συνταγματικό Δικαστήριο.
Μια εναλλακτική που εξέτασε το ανώτατο γερμανικό δικαστήριο ήταν να αφαιρεθεί τελείως το πεδίο του φύλου από το πιστοποιητικό γέννησης, εκτιμώντας όμως ότι «το ανήκειν σε ένα φύλο είναι ζήτημα ύψιστης σημασίας στον προσδιορισμό της ταυτότητας κάθε ατόμου» αποφάσισε τελικά την προσθήκη του τρίτου φύλου. Κατά της θεσμοθέτησης του τρίτου φύλου τάχθηκαν -όπως ήταν φυσικό- οι Γερμανοί καθολικοί, αλλά και η ομοσπονδία των Γερμανών ληξιάρχων.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα