Ο Στελάρας ανεβαίνει στο πάλκο

Η ζωή του Καζαντζίδη, στο θέατρο, με τη σκηνοθεσία της Μιμής Ντενίση και με πλειάδα γνωστών ηθοποιώνΑπό τη
Γιώτα Βαζούρα

Μια μυθική μορφή της λαϊκής μουσικής. Ενας ερμηνευτής, που με τη βαριά σεκλέτικη φωνή του μίλησε με τον πιο συγκινητικό τρόπο για τη φτώχεια, τον ξεριζωμό και τον πόνο του Ελληνα. Ο Στέλιος Καζαντζίδης και η «Ζωή του όλη» θα ζωντανέψουν σε μια μεγάλη παραγωγή, που θα κάνει πρεμιέρα τον Δεκέμβριο στο Θέατρον του Κέντρου Πολιτισμού Ελληνικός Κόσμος, υπό τη σκηνοθετική σφραγίδα της Μιμής Ντενίση.

Πρόκειται για την παράσταση «Η ζωή μου όλη», η οποία παρουσιάζει τον πολυτάραχο βίο του μεγάλου Ελληνα τραγουδιστή, μέσα από τα μάτια των δικών του ανθρώπων. Ταυτόχρονα στην παράσταση παρουσιάζεται και όλη η τοιχογραφία των μουσικών που έζησαν την ίδια περίοδο με τον αξέχαστο «Στελάρα».

Οι μεγάλοι συνθέτες Παπαϊωάννου, Χιώτης, Τσιτσάνης, Πάνου, Χατζιδάκις, Θεοδωράκης, οι σπουδαίες δισκογραφικές επιτυχίες τους καθώς και εμβληματικά στέκια της εποχής, όπως η «Τριάνα» του Χειλά, περνούν μέσα από το εξαιρετικό κείμενο της Μιμή Ντενίση και της Κωνσταντίνας Γιαχαλή.

Μάλιστα, το κείμενο βασίζεται στο βιβλίο «Απομεσήμερο με τον Στέλιο», που έγραψαν οι φίλοι του Πάνος Υφαντής και Νίκος Τζανιδάκης, ύστερα από δική του αφήγηση, με την έγκριση της Βάσως Καζαντζίδη. Το εν λόγω βιβλίο κυκλοφόρησε το 2015 από τις εκδόσεις Πανός και αναφέρεται στα πρώτα βήματά του στο τραγούδι, στον κατατρεγμό του, στην καταξίωση αλλά και στη μόνιμη και διαρκή διαμάχη του με ό,τι τον αδικούσε. Ακόμη, το βιβλίο μιλά για τη σχέση του με τον Τύπο αλλά και το ταξίδι του στην Αμερική.

Τον μεγάλο Πόντιο τραγουδιστή θα υποδυθεί ο ηθοποιός Μελέτης Ηλίας, ενώ τη μητέρα του Γεσθημανή, την οποία ο ερμηνευτής υπεραγαπούσε, θα ενσαρκώσει η Ελισάβετ Κωνσταντινίδου. Ακόμη, ο Δημήτρης Σταρόβας θα υποδυθεί τον θρυλικό μαγαζάτορα της εποχής που διατηρούσε την «Ταβέρνα του Χειλά», ενώ η Νεφέλη Ορφανού θα ενσαρκώσει την αδερφή της Γεσθημανής, τη θεία του Στέλιου Καζαντζίδη.
Σε άλλους ρόλους θα εμφανιστούν οι Μιχάλης Μητρούσης, Σταύρος Νικολαΐδης, Αντώνης Λουδάρος, Νίκη Παλληκαράκη.

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα