Κυνική ομολογία από Ντάισελμπλουμ: Με τα Μνημόνια σώσαμε τις τράπεζες!

Ευθεία ομολογία ότι το πρώτο Μνημόνιο που επιβλήθηκε στην Ελλάδα και τα αντίστοιχα προγράμματα που εφαρμόστηκαν και σε άλλες χώρες είχαν πρωταρχικό στόχο να σωθούν οι ευρωπαϊκές τράπεζες…… στις πλάτες των φορολογουμένων έκανε χθες ο Γερούν Ντάισελμπλουμ. Μάλιστα, προσπάθησε -κατόπιν εορτής- να διαχωρίσει τη θέση του, λέγοντας ότι η πολιτική που εφαρμόστηκε ήταν εσφαλμένη!

«Είχαμε τραπεζική κρίση, δημοσιονομική κρίση και χρησιμοποιήσαμε πολλά από τα χρήματα του φορολογούμενου, με λάθος τρόπο κατά τη γνώμη μου, για να σώσουμε τις τράπεζες. Ο κόσμος που επέκρινε τα πρώτα χρόνια λέγοντας πως όλα έγιναν για τις τράπεζες έχει κάποιο δίκιο» παραδέχθηκε χθες στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο. Η περισσή ευκολία με την οποία ο απερχόμενος πρόεδρος του Eurogroup τώρα απαρνιέται τις θέσεις που με τόση θέρμη υπηρέτησε επί χρόνια προφανώς συνδέεται με τη λήξη της θητείας του και την προσπάθεια να βελτιώσει το προφίλ του, ώστε να βρει νέο ρόλο στα ευρωπαϊκά δρώμενα.

Στη διάρκεια συζήτησης για τις εργασιακές αλλαγές στο πλαίσιο του ελληνικού προγράμματος δημοσιονομικής προσαρμογής, ο κ. Ντάισελμπλουμ υπεραμύνθηκε των επώδυνων μνημονιακών ανατροπών στην αγορά εργασίας, λέγοντας ότι «ήταν ένας καλός συμβιβασμός» ανάμεσα στην τήρηση των κοινωνικών δικαιωμάτων και τη βελτίωση της ελκυστικότητας της αγοράς εργασίας!

Υποστήριξε δε ότι η Ελλάδα έχει λάβει μέτρα υπέρ της τόνωσης της απασχόλησης και υπάρχει σαφής βελτίωση, παρότι η ανεργία παραμένει σε πολύ υψηλά επίπεδα, ενώ δήλωσε ότι αποτελεί προτεραιότητα η επαναφορά των συλλογικών συμβάσεων το επόμενο έτος. Στο μεταξύ, για την προεδρία του Eurogroup βασικός υποψήφιος θεωρείται ο απερχόμενος Αυστριακός υπουργός Οικονομικών Χανς Γεργκ Σέλινγκ, ο οποίος παραιτήθηκε χθες από βουλευτής στη χώρα του.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα