Νέα δέσμευση Κυριάκου για μείωση του ΕΝΦΙΑ!

Συμφωνία με την ΠΟΜΙΔΑ και για την απλοποίηση των μεταβιβάσεωνΤη δέσμευση για μείωση του ΕΝΦΙΑ επανέλαβε ο Κυριάκος Μητσοτάκης στη συνάντηση που είχε με το Δ.Σ. της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ιδιοκτητών Ακινήτων (ΠΟΜΙΔΑ). Ο πρόεδρος της Ν.Δ. και η διοίκηση της ΠΟΜΙΔΑ συμφώνησαν σε τρία βασικά ζητήματα: στο πολύ μεγάλο ύψος του ΕΝΦΙΑ σήμερα, στην ανάγκη απλοποίησης της διαδικασίας μεταβίβασης ακινήτων και την ανάγκη για φορολογικά κίνητρα αναβάθμισης και ανακαίνισης των κτιριακών υποδομών της χώρας, ώστε να πάρει μπροστά η κατασκευαστική αγορά. 

Οι εκπρόσωποι της ΠΟΜΙΔΑ τόνισαν μετά τη συνάντηση ότι η ομοσπονδία επικροτεί τις προτάσεις της Νέας Δημοκρατίας για μόνιμη μείωση του ΕΝΦΙΑ κατά 30% σε δύο χρόνια (20% τον πρώτο και 10% τον δεύτερο χρόνο), για έκπτωση 40%-50% για εργασίες ενεργειακής/λειτουργικής αναβάθμισης (μέσω χορήγησης έκπτωσης φόρου) και για απλοποίηση των μεταβιβάσεων και μείωση των δικαιολογητικών για τη μεταβίβαση ακινήτων.

Ιδιαίτερης σημασίας ήταν και η συνάντηση που είχε χθες ο κ. Μητσοτάκης με τον αντιπρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, αρμόδιο για θέματα Ενεργειακής Ενωσης, Μάρος Σέφκοβιτς. Ο πρόεδρος της Ν.Δ. και ο αντιπρόεδρος της Κομισιόν συζήτησαν εκτενώς τον κίνδυνο σοβαρών ελλείψεων ρευστότητας της ΔΕΗ στο εγγύς μέλλον. Ο κ. Μητσοτάκης έδωσε έμφαση όχι μόνο στην ανάγκη ανοίγματος της αγοράς, μέσω της εκπλήρωσης του στόχου ιδιωτικοποίησης του 40% της ΔΕΗ, αλλά κυρίως στη διάσωση της επιχείρησης.

Ο κ. Σέφκοβιτς τόνισε την ανάγκη αποεπένδυσης της χώρας από λιγνιτικές αγορές και ανάπτυξης ανανεώσιμων πηγών ενέργειας και αγορών γκαζιού, όπως ο αγωγός East Med, που θα συνδέσει τα κοιτάσματα αερίου κοντά στο Ισραήλ και στην Κύπρο με την Ελλάδα και πιθανόν με την Ιταλία.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα