ΚΕΝΤΡΟΑΡΙΣΤΕΡΟ… ΑΝΕΚΔΟΤΟ

Η αδιαφορία των πολιτών για την πασοκάρα και τα γκάλοπΑπό τον
Γιώργο Χαρβαλιά

Για την αυριανή… ιστορική ψηφοφορία που κρίνει το μέλλον της «Κεντροαριστεράς» στην Ελλάδα επιτρέψτε μου να διατυπώσω μερικά αθώα ερωτήματα:

Το πρώτο επίσημο debate είχε θεαματικότητα κάπου στο 3%. Δηλαδή σχεδόν μη ανιχνεύσιμη, στο όριο του στατιστικού λάθους. Η τραγωδία αποδόθηκε στην περιορισμένη «αναγνωρισιμότητα» των δημοσιογράφων από τα επαρχιακά μέσα, λες και ο κόσμος βλέπει τις πολιτικές τηλεμαχίες για να διαμορφώσει άποψη σχετικά με τα κανάλια, τις εφημερίδες και τους υπαλλήλους τους.

Λίγες μέρες αργότερα, με δημοσιογράφους «πρώτης εθνικής», το… σκορ βελτιώθηκε κατά περίπου μία μονάδα (ούτε καν… στρογγυλή). Στα ποιοτικά χαρακτηριστικά αποδείχτηκε ότι η συντριπτική πλειονότητα όσων παρακολούθησαν ήταν συνταξιούχοι, δηλαδή αυτοί που ψηφίζουν παραδοσιακά Ν.Δ. και… πασοκάρα στις τελευταίες εκλογικές αναμετρήσεις. Στην ηλικία 15-44 το ποσοστό απήχησης δεν ξεπέρασε το 2%! Δηλαδή με εννέα υποψηφίους είναι ζήτημα αν τους παρακολούθησαν άπαντες οι συγγενείς, οι συνεργάτες, οι μετακλητοί, η καθαρίστρια του γραφείου και πάει λέγοντας.

Αν είναι αυτό το ενδιαφέρον του εκλογικού σώματος για τις ιστορικές εξελίξεις στην καθεστωτική «Κεντροαριστερά», συμβαίνουν δύο τινά: Είτε οι ψηφοφόροι της έχουν προεξοφλήσει το αποτέλεσμα με την εκλογή της Φώφης και βαριούνται να παρακολουθήσουν τα σαρδάμ του Καμίνη, την κλάψα του Σταύρου, τις τσιριμόνιες του Πόντα, την εμβληματικού τύπου… μπουρδολογία του Τζιώτη ή τους επαρχιώτικους μονολόγους ταλαίπωρων σαν τον Ανδρουλάκη και τον Ραγκούση, είτε, το πιθανότερο, οι… «fans» του Κινήματος δεν υπάρχουν!
Τελείωσαν και εξέλειψαν με την πλήρωση του ιστορικού κύκλου της πασοκάρας, κάπου στα μέσα της μνημονιακής διαδρομής, όταν, μετά τη διετία του αλησμόνητου, του μοναδικού, του διαπλανητικού Γιωργάκη, τη σκυτάλη ανέλαβε ο γίγαντας Βαγγέλης Βενιζέλος (αλήθεια, αυτή η ψυχή με ποιον από τους υποψηφίους ταυτίζεται έστω και στους μύχιους πόθους του;).

Και επειδή μάλλον η δεύτερη εκδοχή πλησιάζει την πραγματικότητα, διερωτώμαι αν ήρθε η ώρα του εισαγγελέα για να μαγκώσει τον αρχιπαπατζή των δημοσκοπήσεων που ανακάλυψε ότι η Κεντροαριστερά των (απολύτως τελειωμένων) έχει ρεύμα και δυναμική που μπορεί να αγγίξει το 15%!

Ε, θα σας πω εγώ την πραγματική δυναμική τους, ως μάντης των κεντροαριστερών δρώμενων: Θα ξεπεράσουν τους 200.000 οι «ψηφοφόροι» για να βρει λόγο ύπαρξης και ο υπαρχηγός Σταύρος (τύφλα να ’χει η αδέκαστη επιτροπή Αλιβιζάτου) και θα ανακράζουν τα μέσα κεντροαριστερής στήριξης ότι… αφυπνίστηκε ο προοδευτικός κόσμος!

Σε πρακτικούς όρους τι σημαίνει αυτό; Οτι περίπου ένα 5% -προσοχή (!), όχι του εκλογικού σώματος, αλλά όσων σύρουν το σαρκίο τους για να ψηφίσουν- θα προτιμήσει την αναβαπτισμένη πασοκάρα. Μεγάλη υπόθεση για εντελώς πεθαμένους… Congratulations!

Γιώργος Χαρβαλιάς

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα