Βρετανία: Γέμισε με Ελληνες γιατρούς!

Σχεδόν 1.700 απασχολούνται στο Εθνικό Σύστημα Υγείας, κατέχοντας τη δεύτερη θέση μεταξύ των κρατών-μελών της Ε.Ε.Ρεπορτάζ
Ρίτα Μελά

Σχεδόν 1.700 Ελληνες γιατροί απασχολούνται στο Εθνικό Σύστημα Υγείας της Μεγάλης Βρετανίας, καταλαμβάνοντας την τέταρτη θέση μεταξύ των μη Βρετανών γιατρών και τη δεύτερη θέση μεταξύ των κρατών-μελών της Ε.Ε.

Συγκεκριμένα, οι συνολικά 2.959 Ελληνες υγειονομικοί (γιατροί και νοσηλευτές), που απασχολούνται στο Εθνικό Σύστημα Υγείας της Αγγλίας (NHS), καταλαμβάνουν τη 12η θέση μεταξύ των διάφορων εθνικοτήτων. Επιπλέον καταλαμβάνουν την έβδομη θέση μεταξύ των κρατών-μελών της Ε.Ε.

Τα παραπάνω στοιχεία αναφέρονται στο έγγραφο της Βουλής των Κοινοτήτων σχετικά με τον αριθμό προσωπικού στο Εθνικό Σύστημα Υγείας της Αγγλίας που δεν είναι Βρετανοί υπήκοοι. Ειδικότερα, όπως σημειώνεται στην ανακοίνωση του Γραφείου Οικονομικών και Εμπορικών Υποθέσεων της πρεσβείας της Ελλάδας στο Λονδίνο, ο αριθμός των Ελλήνων που εργάζονταν τον Ιούνιο του 2017 στο NHS ήταν 2.959, καταλαμβάνοντας τη 12η θέση μεταξύ των διάφορων εθνικοτήτων και την έβδομη θέση μεταξύ των κρατών-μελών της Ε.Ε.

«Οι Ελληνες γιατροί που εργάζονται στο NHS ανέρχονταν σε 1.700, καταλαμβάνοντας την τέταρτη θέση μεταξύ των μη Βρετανών και τη δεύτερη θέση μεταξύ των κρατών-μελών της Ε.Ε. Οι υπόλοιποι 1.259 Ελληνες εργαζόμενοι είναι νοσηλευτικό και επαγγελματικό κλινικό προσωπικό, προσωπικό κλινικής υποστήριξης και προσωπικό υποστήριξης υποδομών».

Αξιοσημείωτο είναι το γεγονός ότι, από τους 1.700 γιατρούς, οι 1.351 απέκτησαν το πτυχίο Ιατρικής στην Ελλάδα, δηλαδή περίπου το 80%. Η πλειονότητα αυτών εντάσσονται ως επιμελητές Β’ (Specialty Registrars), στις ηλικίες 30-39 ετών. Πέραν των γιατρών και των νοσηλευτών, υπάρχει ένας σημαντικός αριθμός Ελλήνων που κατατάσσεται ως επαγγελματικό κλινικό προσωπικό, προσωπικό κλινικής υποστήριξης και προσωπικό υποστήριξης υποδομών.

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα