Brexit: Καθυστερήσεις, μια και η «λυπητερή» δεν πιέζει τους Βρετανούς!

Συνεχής παλινωδία χαρακτηρίζει τις διαπραγματεύσεις της Βρετανίας με τις Βρυξέλλες για το «διαζύγιο», καθώς ύστερα από εβδομάδες συζητήσεων δεν έχει προκύψει επί της ουσίας πρόοδος στις συνομιλίες. Χθες, ο Βρετανός υπουργός, αρμόδιος για το Brexit Ντέιβιντ Ντέιβις (φωτο) δήλωσε πως η Βρετανία δεν θα προτείνει τελικά «ούτε αριθμό ούτε φόρμουλα για τον υπολογισμό του ποσού που πιστεύει πως χρωστά στην Ε.Ε.», καθώς, όπως εξήγησε μιλώντας στο Sky News, όταν το Λονδίνο αποδέχθηκε το πρόγραμμα της Ε.Ε. για τις συνομιλίες, η Ε.Ε. συμφώνησε πως η Βρετανία δεν θα χρειαστεί να καταθέσει πρόταση για την οικονομική συμφωνία.

Τώρα που η… λυπητερή δεν κρέμεται σαν δαμόκλειος σπάθη πάνω από το κεφάλι της βρετανικής κυβέρνησης, οι δύο πλευρές αισιοδοξούν πως σύντομα θα αρθεί το αδιέξοδο στο οποίο έχουν βρεθεί.

Λιγότερο αισιόδοξος, ωστόσο, ο επικεφαλής διαπραγματευτής της Ε.Ε. Μισέλ Μπαρνιέ δήλωσε χθες πως το ενδεχόμενο να μην υπάρξει συμφωνία με το Λονδίνο είναι πάντα υπαρκτό. «Δεν είναι η επιλογή μου, όμως είναι ένα ενδεχόμενο» δήλωσε σε συνέντευξή του στη γαλλική κυριακάτικη εφημερίδα «Journal du Dimanche».

«Πρέπει κανείς να προετοιμάζεται γι’ αυτό, κράτη και επιχειρήσεις, εμείς οι ίδιοι προετοιμαζόμαστε γι’ αυτό τεχνικά» πρόσθεσε. Κάτι τέτοιο, πάντως, θα σήμαινε πως από την επομένη του Brexit, το Ηνωμένο Βασίλειο θα βρισκόταν στο καθεστώς του κοινού δικαίου του Παγκόσμιου Οργανισμού Εμπορίου με σχέσεις παρόμοιες με αυτές που διατηρεί η Ε.Ε. με την Κίνα.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα