Μπαράζ επαφών από Κυριάκο σε Στρασβούργο – Βρυξέλλες!

Τι είπε για «Paradise Papers»,εκλογές και οικουμενικήΔιήμερο διεθνών επαφών και ενίσχυσης των σχέσεών του με Ευρωπαίους αξιωματούχους είναι αυτό που ξεκινά από σήμερα για τον Κυριάκο Μητσοτάκη. Το μεσημέρι ο πρόεδρος της Ν.Δ. μεταβαίνει στο Στρασβούργο, όπου θα μιλήσει αύριο, στη συνέλευση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος (ΕΛΚ) στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, ενώ θα έχει και μια σειρά σημαντικών επαφών. 

Συγκεκριμένα, θα έχει τετ α τετ -κατά χρονική σειρά- με τον πρόεδρο του Δικαστηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων Γκουίντο Ραϊμόντι, τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Αντόνιο Ταγιάνι, τον πρόεδρο της Συμμαχίας Φιλελευθέρων και Δημοκρατών στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο Γκι Φέρχοφσταντ, τον πρόεδρο της Κοινοβουλευτικής Ομάδας τoυ Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος Μάνφρεντ Βέμπερ, τον γενικό γραμματέα του Συμβουλίου της Ευρώπης Θόρμπγιορν Γιάγκλαντ και τον αντιπρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Βάλντις Ντομπρόφσκις.

Δύο εβδομάδες αργότερα, στις 29 και τις 30 Νοεμβρίου, ο κ. Μητσοτάκης θα επισκεφθεί τις Βρυξέλλες, όπου θα συνομιλήσει σε εκδήλωση του Ινστιτούτου Μπρούγκελ με τον αντιπρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Γίρκι Κατάινεν, ενώ θα παραστεί στην εκδήλωση κατά την οποία μια αίθουσα του Ευρωκοινοβουλίου θα μετονομαστεί σε αίθουσα «Κωνσταντίνος Μητσοτάκης».

Ο πρόεδρος της Ν.Δ., σε τηλεοπτική συνέντευξή του, ερωτήθηκε και πάλι για την εμπλοκή του ονόματος της συζύγου του στην υπόθεση των «Paradise Papers»: «Θεωρώ ότι υπάρχει μια συνεχής στοχοποίηση της συζύγου μου. Δεν είναι τωρινό το φαινόμενο, έχει γίνει εδώ και αρκετούς μήνες, από τότε που ανέλαβα την προεδρία της Νέας Δημοκρατίας. θεωρώ ότι είναι πολύ άνανδρο αυτό.

Η σύζυγός μου έχει προσφύγει στη Δικαιοσύνη και θα αμυνθεί με αυτόν τον τρόπο. Και επαναλαμβάνω ξεκάθαρα σε όλους: Εάν θέλουν να χτυπήσουν κάποιον, να χτυπήσουν εμένα, να αφήσουν τη σύζυγό μου έξω απ’ αυτή την ιστορία. Η σύζυγός μου δεν έχει κάνει τίποτα παράνομο» ανέφερε.

Σχετικά με τον χρόνο των εκλογών, ο κ. Μητσοτάκης εκτίμησε ότι «αυτή η κυβέρνηση δεν θα εξαντλήσει όλη τη θητεία της», ενώ για το ενδεχόμενο συμμετοχής της Ν.Δ. σε οικουμενική κυβέρνηση δεν ήταν διαφωτιστικός: «Δεν θα απαντήσω σε υποθετικά ερωτήματα, πόσο μάλλον όταν ακόμα δεν γνωρίζουμε τον χρόνο των εκλογών».

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα