Τουρκία: Μυθεύματα τα περί δωροδοκίας με εκατομμύρια για την έκδοση Γκιουλέν

Η τουρκική πρεσβεία στην Ουάσινγκτον χαρακτήρισε χθες «γελοίες» τις κατηγορίες ότι η Τουρκία πρόσφερε πολλά εκατομμύρια δολάρια στον πρώην σύμβουλο Εθνικής Ασφάλειας των ΗΠΑ Μάικλ Φλιν, με αντάλλαγμα την έκδοση του ιεροκήρυκα Φετουλάχ Γκιουλέν, όπως είχε δημοσιεύσει πρώτη η «δημοκρατία» στις 7 Νοεμβρίου. «Ολοι οι ισχυρισμοί, σύμφωνα με τους οποίους η Τουρκία κατέφυγε σε μέσα έξω από το κράτος δικαίου για την έκδοση του Φετουλάχ Γκιουλέν, είναι εντελώς ψευδείς, γελοίοι και αβάσιμοι» αναφέρει η πρεσβεία σε ανακοίνωσή της. Σύμφωνα με αποκλειστικό δημοσίευμα του δικτύου NBC, πριν από μία εβδομάδα ο ειδικός ερευνητής Ρόμπερτ Μίλερ, που ασχολείται με την υπόθεση της ρωσικής ανάμιξης στις αμερικανικές εκλογές, ερεύνησε πληροφορία, σύμφωνα με την οποία ο Μάικλ Φλιν προσπάθησε να εκδώσει τον Γκιουλέν στην Τουρκία έναντι αδράς αμοιβής.

Λίγες ημέρες αργότερα η εφημερίδα «Wall Street Journal» ανέφερε πως ο Φλιν συζητούσε με Τούρκους αξιωματούχους τους τρόπους παράδοσης του Γκιουλέν στην Τουρκία ήδη από τον Σεπτέμβριο του 2016 -πριν από τις αμερικανικές εκλογές-, όταν ήταν ακόμα σύμβουλος της προεκλογικής εκστρατείας του Τραμπ. Τότε ο Φλιν είχε συναντηθεί στη Νέα Υόρκη με ομάδα Τούρκων, μεταξύ των οποίων ήταν ο γαμπρός του προέδρου Ερντογάν και ο υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας Μεβλούτ Τσαβούσογλου, οι οποίοι φέρεται ότι του πρόσφεραν 15 εκατομμύρια δολάρια για να παραδώσει τον Γκιουλέν στην τουρκική κυβέρνηση.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα