Παπαγγελόπουλος κατά δικαστικών!

Στοιχεία-βόμβα στη Βουλή! Μόλις το 13,5% έχει κάνει ηλεκτρονική δήλωση «πόθεν έσχες»Βόμβες» έριξε ο αναπληρωτής υπουργός Δικαιοσύνης Δημήτρης Παπαγγελόπουλος (φωτό) χθες στη Βουλή, απαντώντας σε ερώτηση κατά τη διάρκεια του κοινοβουλευτικού ελέγχου. Ο κ. Παπαγγελόπουλος παρουσίασε στοιχεία που δείχνουν ότι μόλις το 13,5% (605 σε σύνολο 4.500) των δικαστικών λειτουργών κατέθεσε ηλεκτρονική δήλωση «πόθεν έσχες» την τελευταία διετία, έναντι ποσοστού γενικής συμμόρφωσης από 77% έως 96%. Παράλληλα, ο αναπληρωτής υπουργός Δικαιοσύνης προανήγγειλε την κατάθεση σχετικού νομοσχεδίου που δεν αποκλείεται να έχει «δυσάρεστες εκπλήξεις» για κάποιους.

Ο κ. Παπαγγελόπουλος χαρακτήρισε, μάλιστα, «έγκλημα» και «τεράστιο νομικό λάθος» την απόφαση του ΣτΕ για το πάγωμα της κατάθεσης «πόθεν έσχες» των δικαστικών. «Είναι ένα μεγάλο έγκλημα κατά του κύρους της Δικαιοσύνης. Ο ελληνικός λαός θέλει τη Δικαιοσύνη ψηλά» ανέφερε ο κ. Παπαγγελόπουλος και διεμήνυσε ότι η κυβέρνηση είναι αποφασισμένη να υλοποιήσει τις δεσμεύσεις της για πλήρη διαφάνεια.

Ο κ. Παπαγγελόπουλος υπογράμμισε ότι από τα υψηλά ποσοστά συμμόρφωσης στην υποβολή «πόθεν έσχες» συνάγεται ότι η συντριπτική πλειονότητα υπέβαλε εμπροθέσμως δηλώσεις. «Αυτό σημαίνει ευρύτατη αποδοχή και ανταπόκριση από τους Ελληνες στην προσπάθεια της κυβέρνησης για πλήρη διαφάνεια στον δημόσιο βίο» είπε και αντιπαρέβαλε τη στάση του γενικού πληθυσμού με τους δικαστές. «Οσοι αντιδρούν στην προσπάθεια αυτή το κάνουν είτε από αντιπολιτευτική διάθεση, στην καλύτερη, είτε επειδή θέλουν κάτι να κρύψουν, στη χειρότερη» τόνισε ο υπουργός, φωτογραφίζοντας δικαστικούς.

«Θέλω να πιστεύω ότι οι αντιδράσεις για πάταξη της διαφθοράς οφείλονται μόνο σε αντιπολιτευτικό μένος και όχι σε σκελετούς, στις ντουλάπες, στα στρώματα, στις θυρίδες και στις offshore κάποιων» είπε χαρακτηριστικά και προανήγγειλε αποκαλύψεις. «Σε κάθε περίπτωση, η συζήτηση στη Βουλή που θα πραγματοποιηθεί πολύ σύντομα για την ψήφιση του νέου νόμου θα είναι αποκαλυπτική, εύχομαι παιδαγωγική και απεύχομαι ειλικρινά να έχει δυσάρεστες εκπλήξεις για κάποιους» κατέληξε ο αναπληρωτής υπουργός.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα