«Καπέλο» από Σημίτη στη Φώφη για τα «παιδιά» του

Της ζήτησε… ρόλο για Θεοδωράκη – Καμίνη! Πυρά Ανδρουλάκη για κληρονομικό δικαίωμα

Aπροκάλυπτη παρέμβαση στα εσωτερικά του νέου πολιτικού φορέα πραγματοποίησε, με τηλεφώνημα, χθες το πρωί ο πρώην πρωθυπουργός Κ. Σημίτης, ο οποίος πήρε την πρωτοβουλία να μιλήσει με τη νικήτρια των εκλογών Φώφη Γεννηματά. Σύμφωνα με πληροφορίες της «δημοκρατίας», ο πρώην πρωθυπουργός, αφού συνεχάρη την πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ για τη νίκη της, της ζήτησε να αξιοποιήσει τους συνυποψηφίους της για το καλό της ενότητας, κάνοντας ειδικά αναφορά στα δικά του… παιδιά Γ. Καμίνη και Στ. Θεοδωράκη. 

Ο πρώην πρωθυπουργός, ο οποίος συνδύασε το όνομά του με μια περίοδο διαφθοράς και σκανδάλων που οδήγησε τη χώρα στη σημερινή οδυνηρή κατάσταση, δεν έχει σταματήσει να παρεμβαίνει διαρκώς στα τεκταινόμενα στον χώρο της Κεντροαριστεράς από την περίοδο της Ελιάς και της πρωτοβουλίας των «58».

Χθες το πρωί απροκάλυπτα ζήτησε την αξιοποίηση των δικών του παιδιών, δηλαδή του Γ. Καμίνη και του Στ. Θεοδωράκη, οι οποίοι συμμετείχαν στη διαδικασία των εκλογών και μετά την εκλογική αποτυχία τους κινδυνεύουν να μείνουν χωρίς… δουλειά. Ο Γ. Καμίνης δεν πρόκειται να ξαναθέσει υποψηφιότητα για τον Δήμο Αθηναίων και ο Στ. Θεοδωράκης ήδη αμφισβητείται στο εσωτερικό του κόμματός του από δεκάδες στελέχη που έχουν ενστάσεις για το εγχείρημα της Κεντροαριστεράς και ζητούν άμεσα συνέδριο. Η κυρία Γεννηματά φέρεται ότι απάντησε ευγενικά στον κ. Σημίτη, ευχαριστώντας τον για την επικοινωνία και διαβεβαιώνοντας ότι η παράταξη θα μείνει ενωμένη.

Ραντεβού

Επιβεβαιώνοντας το ρεπορτάζ, η κυρία Γεννηματά έσπευσε να κλείσει ραντεβού σήμερα στις 18.30 με τον Γιώργο Καμίνη. Είναι προφανές ότι το τελικό αποτέλεσμα δίνει άλλον αέρα στη Φ. Γεννηματά, καθώς στο 93,6% των εκλογικών τμημάτων η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ έχει λάβει 41,38%, ο κ. Ανδρουλάκης 24,81%, ο κ. Καμίνης 13,69% και ακολουθούν οι Στ. Θεοδωράκης (10,75%), Γ. Μανιάτης (4,51%), Γ. Ραγκούσης (2,43%) και οι κ. Πόντας (0, 54%) και Τζιώτης (0,2%).

Και ενώ στο παρασκήνιο ο Κώστας Σημίτης προσπαθεί να δημιουργήσει από τώρα προσκόμματα και δυσκολίες στον επόμενο αρχηγό, από την άλλη πλευρά, μετά τη γνωστοποίηση των τελικών αποτελεσμάτων, ετοιμάζεται μετωπική σύγκρουση Φώφης – Ανδρουλάκη με όρους και προϋποθέσεις… παλαιού ΠΑΣΟΚ. Αξίζει να σημειωθεί ότι σχεδόν όλοι οι υποψήφιοι συνεχάρησαν με ανακοινώσεις τη Φ. Γεννηματά και τον Ν. Ανδρουλάκη, δηλώνοντας «παρών» στην επόμενη μέρα της παράταξης. Εξαίρεση αποτέλεσε μόνο ο Στ. Θεοδωράκης, ο οποίος συνεχάρη μόνο τη Φ. Γεννηματά λέγοντας: ««Θέλω να συγχαρώ και δημοσίως την κυρία Γεννηματά για την επιτυχία της. Ελπίζω να αξιοποιήσει με τον καλύτερο τρόπο τη μεγάλη συμμετοχή του κόσμου της προοδευτικής παράταξης».

Από την πλευρά του ο Νίκος Ανδρουλάκης σε τηλεοπτική συνέντευξή του άφησε αιχμές κατά της κυρίας Γεννηματά, λέγοντας ότι στρατηγικός αντίπαλός του είναι το κληρονομικό δικαίωμα στην πολιτική. Είπε επίσης ότι αντίπαλοί του είναι αυτοί που αντιστάθηκαν στη μεταρρύθμιση Γιαννίτση για τον ασφαλιστικό νόμο υπονοώντας τον πρώην πρόεδρο της ΓΣΕΕ Χρ. Πολυζωγόπουλο, ο οποίος στηρίζει ανοιχτά τη Φώφη Γεννηματά. Και έπεται συνέχεια…

Διπλό «ατόπημα» Αλιβιζάτου με δήλωση νίκης και καταμέτρηση

Εικόνα «αμέρικαν μπαρ» έδινε την Κυριακή το βράδυ η Επιτροπή Δεοντολογίας του Ν. Αλιβιζάτου (φωτό), η οποία εκτελεί και χρέη Κεντρικής Εφορευτικής Επιτροπής. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο ίδιος ο κ. Αλιβιζάτος, όταν γνωστοποιήθηκαν τα πρώτα αποτελέσματα, που κατέγραφαν την κυρία Γεννηματά με ποσοστό 47%, έχοντας όμως καθοδική πορεία, επεδίωξε να κάνει δήλωση με την οποία θα έλεγε ότι οι εκλογές θα μπορούσαν να λήξουν από την πρώτη Κυριακή, πιέζοντας για να αποσυρθεί ο κ. Ανδρουλάκης.

Σύμφωνα με πληροφορίες της «δημοκρατίας», τηλεφώνησε και στην κυρία Γεννηματά, προκειμένου να την πείσει να προχωρήσει σε αντίστοιχη δήλωση. Το τηλεφώνημα έγινε μπροστά σε μέλη και στελέχη του ΠΑΣΟΚ. Tη Φ. Γεννηματά έσωσε από την… γκάφα ο πρώην υπουργός Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, ο οποίος φώναξε ότι δεν χρειάζεται να κάνει κάποιος δήλωση μέχρι να καταγραφεί ένα σημαντικό ποσοστό των τελικών αποτελεσμάτων.

Πάντως, οι κακές γλώσσες λένε ότι ο κ. Αλιβιζάτος έχει εξασφαλίσει τη θέση του επικεφαλής στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας και προσπαθεί να δείξει καλή διαγωγή στην πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ, ενώ λίγες ημέρες νωρίτερα, κατά τη διάρκεια του προεκλογικού αγώνα, παραλίγο να τινάξει στον αέρα τις εκλογές με την επιμονή του στην εξ αποστάσεως ηλεκτρονική ψηφοφορία, με την οποία διαφωνούσαν οι εκπρόσωποι της Φ. Γεννηματά. Πάντως, η… χαλαρότητα του κ. Αλιβιζάτου αποτυπώθηκε και στη λειτουργία των εφορευτικών επιτροπών: Περίπου 100 επιτροπές ανά την επικράτεια φαίνεται ότι βαρέθηκαν να στείλουν αποτελέσματα και πήγαν… σπίτια τους για να ξεκουραστούν!

Είδε και απόειδε και ο γνωστός συνταγματολόγος, και, όταν τα αποτελέσματα έφτασαν περίπου στο 70% των εκλογικών τμημάτων, ζήτησε από τα μέλη της επιτροπής να πάνε σπίτια τους, να ξεκουραστούν και να συνεχίσουν την επόμενη ημέρα την καταμέτρηση. Εκλεισαν, δηλαδή, το… μαγαζί και, με την καθοδήγηση του Ν. Αλιβιζάτου, την επόμενη μέρα νομιμοποιούσαν αποτελέσματα μέσω ηλεκτρονικής επικοινωνίας.

Δεν νοείται να μη «βγουν» τα τελικά αποτελέσματα το βράδυ των εκλογών, όσο αργά κι αν είναι, ανέφεραν στελέχη της ΔΗ.ΣΥ. που γνωρίζουν από εκλογικές διαδικασίες.

{{-PCOUNT-}}16{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα