Τι μου αποκάλυψε ο «τσιφ» της NASA!

Μια σπουδαία δημοσιογραφική επιτυχία εφημερίδας της Πελοποννήσου, που κάποια ΜΜΕ νόμιζαν ότι ήταν φάρσαΡεπορτάζ
Γιώτα Φλώρου

Μια αποκλειστικότητα που θα ζήλευαν πολλοί συνάδελφοί του κατάφερε να εξασφαλίσει για την εφημερίδα «Ενημέρωση Πελοποννήσου» ο εκδότης της, δημοσιογράφος Κώστας Πρώιμος. Συγκεκριμένα, πήρε μια εκτενή συνέντευξη από τον διευθυντή του νέου διαστημικού προγράμματος του Εργαστηρίου Προώθησης Τζετ (Jet Propulsion Laboratory-JPL) της NASA, τον Μπάρι Γκόλντστιν.

Χρειάστηκε μόνο μια κουβέντα από έναν κοινό γνωστό για να γίνει η «συνάντηση» των δύο ανδρών. Ο άνθρωπος-κλειδί ήταν ο Ελληνας ηλεκτρολόγος – μηχανολόγος Κώστας Παπαδόπουλος, που είχε εργαστεί πολλά χρόνια για την Εθνική Υπηρεσία Αεροναυπηγικής και Διαστήματος των ΗΠΑ. Μάλιστα, ο κ. Παπαδόπουλος είχε θητεύσει κοντά στο κορυφαίο στέλεχος της JPL-NASA και από τη συνεργασία τους προέκυψε μια βαθιά φιλία, η οποία διαρκεί ως σήμερα.

«Σκοπός της συνέντευξης ήταν να κάνουμε γνωστά στον μέσο αναγνώστη τα διαστημικά προγράμματα και το αντικείμενό τους. Γιατί, πιστέψτε με, υπάρχουν εν έτει 2017 άνθρωποι που δεν ξέρουν τι είναι η NASA» αναφέρει στη «δημοκρατία» ο κ. Πρώιμος. Ο ίδιος ξεκίνησε την καριέρα του πριν από περίπου 24 χρόνια από τον αθλητικό χώρο, γράφοντας σε έντυπα, όπως τα «Ωρα για Σπορ», «ΝΙΚΗ», «Σπορ και Σκορ», «Θάλασσα και Γιώτινγκ».

Η συνέντευξη με τον Μπάρι Γκόλντστιν έγινε τον περασμένο μήνα μέσα από μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου (e-mail) και δημοσιεύτηκε στην έντυπη έκδοση της εφημερίδας «Ενημέρωση Πελοποννήσου» της 20ής Οκτωβρίου.

Οπως λέει ο εκδότης της, τα σχόλια και οι αντιδράσεις ήταν θετικά τόσο από διακεκριμένους ακαδημαϊκούς – αστροφυσικούς και κορυφαίους αστρονόμους όσο και από γνωστούς και έγκριτους δημοσιογράφους. Μάλιστα, ήταν τέτοια η έκπληξη των συντακτών πολύ γνωστής ελληνικής ιστοσελίδας όταν έμαθαν για τη συνέντευξη, που νόμισαν πως ήταν… φάρσα! «Εκτιμώ πως θα έπρεπε να το αντιμετωπίσουν με την απαραίτητη προσοχή και να επιδείξουν μεγαλύτερη πείρα. Ειδικά όταν η συνέντευξη αναδημοσιεύτηκε από κορυφαία αμερικανική ηλεκτρονική εφημερίδα» σχολιάζει ο ίδιος.

Πώς θα περιέγραφε, όμως, ο κ. Πρώιμος τον Μπάρι Γκόλντστιν, τον άνθρωπο ο οποίος, μεταξύ άλλων, ηγήθηκε το 2008 μιας διαστημικής αποστολής, χάρη στην οποία ανακαλύφθηκε νερό στον πλανήτη Αρη; «Με μια λέξη, ακομπλεξάριστος!» λέει και προσθέτει ότι ο διευθυντής του νέου διαστημικού προγράμματος της JPL-NASA εκτιμά πολύ τους Ελληνες και λατρεύει το ελληνικό φως στα νησιά μας, τα οποία έχει επισκεφτεί στο παρελθόν.

Αλλοι «μεγάλοι»

Κι αν η αποκλειστικότητα που εξασφάλισε ο Κώστας Πρώιμος σίγουρα αποτελεί ένα από τα «παράσημά» του, στη δημοσιογραφική πορεία του είχε την τύχη να συναντηθεί με μεγάλες προσωπικότητες, όπως με τον ζωντανό θρύλο της ζυθοποιίας Κάρολο Φιξ, ο οποίος, όπως θυμάται, «ήταν ιδιαιτέρως φιλικός και προέβη σε αποκαλύψεις, που εάν είχαν παιχθεί σε αθηναϊκή εφημερίδα, θα προκαλούσαν σάλο», και τον μουσικοσυνθέτη Περικλή Κανάρη, απόγονο του «πυρπολητή» της Ελληνικής Επανάστασης Κωνσταντίνου Κανάρη.

Από τον αθλητικό χώρο ξεχωρίζει τον «χρυσό» ολυμπιονίκη Νίκο Κακλαμανάκη, τον παλαίμαχο ποδοσφαιριστή και μέλος του διοικητικού συμβουλίου του Ολυμπιακού Σάββα Θεοδωρίδη, «που τα λέει τσεκουράτα», και τον θρυλικό «κατάσκοπο» (σκάουτερ) του Παναθηναϊκού Γιάννη Καλογερά, «ο οποίος είναι πολύ περιγραφικός, με φοβερό μνημονικό, για όλους και για όλα». Οι αποκλειστικότητες, όμως, δεν θα σταματήσουν εδώ για την «Ενημέρωση Πελοποννήσου», μια εφημερίδα που εκδίδεται από τον Δεκέμβριο του 2013, σε μια προσπάθεια, όπως χαρακτηριστικά αναφέρει ο Κώστας Πρώιμος, «να κάνουμε τη διαφορά, να κρατήσουμε τους αναγνώστες μας και να σταθούμε εν μέσω παρατεταμένης οικονομικής κρίσης».

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα