«Εσβησε» στα 88 του ο Γιάννης Καψής

Την τελευταία του πνοή άφησε χθες, σε ηλικία 88 ετών, ο πρώην υπουργός του ΠΑΣΟΚ, δημοσιογράφος και πολιτικός Γιάννης Καψής. Η νεκρώσιμος ακολουθία θα τελεστεί από το Α΄ Νεκροταφείο Αθηνών στις 11 αύριο το πρωί. Με απόφαση του υπουργού Εσωτερικών Πάνου Σκουρλέτη η κηδεία του πρώην υπουργού Γιάννη Καψή θα τελεσθεί δημοσία δαπάνη.

Επιθυμία της οικογένειας είναι, αντί στεφάνων, να διατεθούν χρήματα υπέρ του Συλλόγου Γονιών Παιδιών με Νεοπλασματική Ασθένεια «Φλόγα». Τηλεφωνική επικοινωνία με τη σύζυγο του Γιάννη Καψή είχε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος, ενώ σύσσωμος ο πολιτικός κόσμος και η ΕΣΗΕΑ εξέφρασαν τα συλλυπητήριά τους στην οικογένεια του εκλιπόντος. Ο Γιάννης Καψής γεννήθηκε στην Αθήνα το 1929 και σπούδασε στη Νομική Σχολή του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών. Για ένα μικρό διάστημα άσκησε τη δικηγορία, αλλά αφοσιώθηκε στη δημοσιογραφία και εν συνεχεία ασχολήθηκε με την πολιτική.

Το 1974 ανέλαβε διευθυντής της εφημερίδας «Τα Νέα» έως το 1982, όταν έγινε υφυπουργός Εξωτερικών στην κυβέρνηση του Ανδρέα Παπανδρέου, παραμένοντας σε αυτή τη θέση και στην επόμενη κυβέρνηση, έως τον Σεπτέμβριο του 1987. Στη διάρκεια της θητείας του διαπραγματεύθηκε το γνωστό μορατόριουμ μεταξύ Ελλάδος και Τουρκίας, διαχειρίστηκε, σε διπλωματικό πεδίο, τη μεγάλη ελληνοτουρκική κρίση του 1987 και έγινε κυρίως γνωστός για τις σκληρές θέσεις του, ιδίως στα θέματα του Αιγαίου και της Κύπρου.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα