Σαρωτικό πέρασμα της κακοκαιρίας από Σύμη και Αργολίδα

Ολη τη χώρα σαρώνει από χθες το κύμα κακοκαιρίας που ακούει στο όνομα «Ευρυδίκη» και έχει ως κύρια χαρακτηριστικά τις ισχυρές βροχές και τις καταιγίδες. Η επέλαση των έντονων καιρικών φαινομένων προκάλεσε σοβαρά προβλήματα σε πολλές περιοχές της χώρας, όπως στη Σύμη, στην Κέρκυρα -υπενθυμίζεται ότι έχασε τη ζωή του και ένας 55χρονος-, στην Αργολίδα και την Αττική. Σύμφωνα με τους μετεωρολόγους, η κακοκαιρία θα συνεχιστεί όλη την εβδομάδα, ενώ ο καιρός θα βελτιωθεί σταδιακά από την Κυριακή.

Στο λιμάνι της Σύμης πάνω από 10 αυτοκίνητα παρασύρθηκαν στη θάλασσα από τα ισχυρά κύματα, ενώ περίπου άλλα 30 Ι.Χ. βρέθηκαν στον βυθό, σε διαφορετικά σημεία του νησιού, λόγω των ορμητικών νερών. Μέχρι αργά χθες το βράδυ δεν υπήρχαν αναφορές για εγκλωβισμένους. Παράλληλα, το νησί, στο οποίο μετέβη εκτάκτως χθες το βράδυ ο υφυπουργός Ναυτιλίας Νεκτάριος Σαντορινιός, προκειμένου να συντονίσει το έργο της προσωρινής αποκατάστασης των ζημιών, ήταν για αρκετές ώρες χωρίς ρεύμα.

Από το βράδυ του Σαββάτου σφοδρή κακοκαιρία με ισχυρούς ανέμους επηρέασε τη νότια Κέρκυρα και χθες ο δήμος προχώρησε στην καταγραφή των ζημιών. Από τα έντονα φαινόμενα τη ζωή του έχασε ένας 55χρονος άνδρας, ο οποίος οδηγούσε αυτοκίνητο το οποίο παρασύρθηκε από τα ορμητικά νερά, ενώ σώθηκαν η γυναίκα και τα παιδιά του, που επέβαιναν επίσης στο όχημα. Στη νότια Κέρκυρα, η κακοκαιρία προκάλεσε προβλήματα στο οδικό δίκτυο, πολλές περιοχές έμειναν χωρίς ρεύμα, ενώ από τους δυνατούς ανέμους μετακινήθηκαν μέχρι και μαρμάρινες πλάκες από ένα νεκροταφείο!

Στην Αργολίδα, αρκετοί δρόμοι πλημμύρισαν από τις έντονες βροχοπτώσεις. Μάλιστα, στο Ναύπλιο, το ρέμα Ραμαντάνι κατέβασε ορμητικά νερά μαζί με λάσπη και πέτρες, με αποτέλεσμα να εμποδίζεται η ομαλή διέλευση των οχημάτων. Στον Πειραιά, στα σύνορα των Δήμων Νίκαιας – Ρέντη και Πειραιά -επί της Λ. Μακρυγιάννη στο ρεύμα προς τη Λ. Θηβών- ένα μεγάλο δέντρο ξεριζώθηκε, προκαλώντας προβλήματα στην κυκλοφορία.

Γιώτα Φλώρου

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα