«Φρένο» στον σουλτάνο Ερντογάν μέσω Θράκης

Ο Τσίπρας ανακοινώνει σήμερα σειρά έργων αλλά και την ανέγερση του νοσοκομείου ΚομοτηνήςAυστηρό μήνυμα στην Αγκυρα αναμένεται να στείλει απόψε ο Αλέξης Τσίπρας από την Κομοτηνή, ως απάντηση σε όσα απαράδεκτα συνέβησαν κατά την… περιοδεία του Τούρκου αντιπροέδρου Χακάν Τσαβούσογλου πριν από μία εβδομάδα στη Θράκη και υπό τον φόβο ότι ο Ταγίπ Ερντογάν θα συνεχίσει τον χορό των προκλήσεων, εάν βέβαια οριστικοποιηθεί η επίσκεψή του στη χώρα μας τον Δεκέμβριο. 

Ο κ. Τσίπρας αποφάσισε να επισπεύσει τη διεξαγωγή του Περιφερειακού Αναπτυξιακού Συνεδρίου Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, θέλοντας έτσι να προειδοποιήσει τον Τούρκο πρόεδρο να μην τεντώσει το σχοινί στις ελληνοτουρκικές σχέσεις, καθώς η Αθήνα είναι ήδη σφόδρα ενοχλημένη από τη συμπεριφορά Τσαβούσογλου (σε αντίθεση με την επίσκεψη του Τούρκου πρωθυπουργού Μπιναλί Γιλντιρίμ, ο οποίος κράτησε χαμηλότερους τόνους).

Ο κ. Τσαβούσογλου, ως γνωστόν, συναντήθηκε με μέλη της μουσουλμανικής μειονότητας μέσα στα γραφεία της Τουρκικής Ενωσης Ξάνθης. Στη Θράκη, ο πρωθυπουργός θα παρουσιάσει το σχέδιο της κυβέρνησης για την οικονομική ανάπτυξη της περιοχής και θα ανακοινώσει σειρά έργων, μεταξύ αυτών η ανέγερση νέου νοσοκομείου στην Κομοτηνή με χρηματοδότηση από το Ιδρυμα «Στ. Νιάρχος».

Επενδύσεις

Θα αναφερθεί επίσης, στη γεωπολιτική σημασία της Αλεξανδρούπολης και στο αμερικανικό επενδυτικό ενδιαφέρον με άξονα τα ενεργειακά. Ο κ. Τσίπρας θα αναφερθεί επίσης στο θέμα της σαρίας, καθώς στις 9 Δεκεμβρίου αναμένεται η απόφαση του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου, στο οποίο προσέφυγε η κάτοικος Κομοτηνής Σατιτζέχ Μόλα Σάλι, με δεδομένο ότι η εφαρμογή της σε πολλές περιπτώσεις πλήττει δικαιώματα γυναικών και ανηλίκων.

Οι εργασίες του περιφερειακού συνεδρίου άρχισαν χθες με ομιλία του Γιάννη Δραγασάκη, ο οποίος τόνισε ότι η κρίση δεν ήταν μόνο δημοσιονομική, αλλά συνολικά μια κρίση του παραγωγικού υποδείγματος και του συστήματος εξουσίας που το στήριζε, ενός πελατειακού, κρατικοδίαιτου και εν πολλοίς «παρασιτικού καπιταλισμού, προσθέτοντας ότι «η απάντηση δεν μπορεί να είναι ο παρωχημένος νεοφιλελευθερισμός, ούτε μπορούμε να εναποθέσουμε την ανάπτυξη της χώρας στους αυτοματισμούς των αγορών».

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα