Επνιξε Σύμη, Κέρκυρα η «Ευρυδίκη»

Και πιο ζοφερή πρόγνωση για άφιξη μεσογειακού κυκλώνα την ΠαρασκευήΣυνεχίζεται το σφοδρό κύμα κακοκαιρίας «Ευρυδίκη» που σαρώνει τη χώρα από τη Δευτέρα, με κύρια χαρακτηριστικά τις ισχυρές βροχές και καταιγίδες. Τα έντονα φαινόμενα έχουν προκαλέσει σοβαρά προβλήματα σε διάφορες περιοχές της χώρας. Τα περισσότερα από αυτά εντοπίζονται στη Σύμη, η οποία κηρύχθηκε από χθες σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης, και στην Κέρκυρα. Πάντως, εντατικές ήταν οι προσπάθειες και στα δύο νησιά για άμεση αποκατάσταση των ζημιών. 

Τη Σύμη έπληξαν τη Δευτέρα καταρρακτώδεις βροχές για περίπου τρεις ώρες, που είχαν ως αποτέλεσμα να διακοπεί η ηλεκτροδότηση, να προκληθούν καταστροφές σε καταστήματα και σπίτια, να παρασυρθούν οχήματα από ορμητικούς χειμάρρους στη θάλασσα και να μεταφερθούν στους δρόμους μεγάλες ποσότητες λάσπης και φερτών υλικών. Πάντως, δεν έχουν υπάρξει, μέχρι στιγμής, αναφορές για θύματα, εγκλωβισμένα ή αγνοούμενα άτομα.

Στο βομβαρδισμένο τοπίο που θύμιζε το νησί από το πέρασμα της «Ευρυδίκης» βρέθηκε από το βράδυ της Δευτέρας ο υφυπουργός Ναυτιλίας Νεκτ. Σαντορινιός για να συντονίσει τις προσπάθειες αποκατάστασης των ζημιών. Επίσης, πυροσβεστικές δυνάμεις από τη Ρόδο, δυνάμεις από το Γενικό Επιτελείο Εθνικής Αμυνας και κλιμάκιο μηχανικών της Διεύθυνσης Αποκατάστασης Επιπτώσεων Φυσικών Καταστροφών (ΔΑΕΦΚ), κατόπιν εντολής του υπουργού Υποδομών Χρ. Σπίρτζη, έφτασαν άμεσα στο νησί για να συνδράμουν στις προσπάθειες.

«Βενετία» έγινε η Κέρκυρα, καθώς από τις δυνατές βροχές και τους ισχυρούς ανέμους πλημμύρισαν αρκετά σημεία, ενώ παρουσιάστηκαν προβλήματα με ξεριζωμένα δέντρα και κατολισθήσεις στο κεντρικό και το επαρχιακό δίκτυο. Επίσης, το μοναδικό ποτάμι που διασχίζει το νησί, ο Ποταμός, ξεπέρασε σε αρκετά σημεία τα όρια της στάθμης του και τα νερά παρέσυραν δέντρα και φερτά υλικά.

Σύμφωνα με τους μετεωρολόγους, η κακοκαιρία θα συνεχιστεί ως το τέλος της εβδομάδας, ενώ ο καιρός αναμένεται να αρχίσει να βελτιώνεται από την Κυριακή. Χθες, στα κοινωνικά δίκτυα προκάλεσε αίσθηση η δημοσίευση του μετεωρολόγου Σάκη Αρναούτογλου που έκανε λόγο για ένα χαμηλό βαρομετρικό που αναμένεται να βρεθεί στη χώρα μας την Παρασκευή, παίρνοντας τη μορφή ακόμα κι ενός Medicane, δηλαδή ενός μεσογειακού κυκλώνα με τροπικά χαρακτηριστικά. Πάντως, περισσότερο καθησυχαστικοί εμφανίστηκαν άλλοι συνάδελφοί του, τονίζοντας ότι ο όρος «μεσογειακός κυκλώνας» είναι παρακινδυνευμένος.

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα