Μόνο ηλεκτρονικό εισιτήριο στα μέσα από αύριο

Κίνδυνος οι επιβάτες να βρουν κλειστές πύλεςΤελευταία μέρα για το χάρτινο εισιτήριο και τις χάρτινες κάρτες στα μέσα μαζικής μεταφοράς είναι η σημερινή. Από αύριο η πρόσβαση θα γίνεται μόνο με ηλεκτρονικά μέσα, δηλαδή ανώνυμες κάρτες, προσωποποιημένες κάρτες και πολλαπλά εισιτήρια.

Ηδη από την προηγούμενη εβδομάδα οι επιβάτες μπορούν να προμηθεύονται ηλεκτρονικά εισιτήρια αξίας 1,40 ευρώ και διάρκειας 90 λεπτών, ενώ από τη Δευτέρα, 20 Νοεμβρίου, θα εφαρμοστεί νέα εκπτωτική πολιτική (π.χ. ένα διπλό εισιτήριο θα κοστίζει 2,70 ευρώ αντί 2,80 ευρώ).
Την ίδια μέρα θα αρχίσει σταδιακά το κλείσιμο των πυλών του δικτύου και συνεπώς οι επιβάτες τόσο κατά την είσοδο όσο και κατά την έξοδο μπορεί να συναντήσουν κλειστές πύλες.

Στους σταθμούς που θα κλείνουν οι πύλες θα υπάρχει υπεύθυνος για την εξυπηρέτηση προσώπων που δεν έχουν λάβει ακόμα προσωποποιημένη κάρτα (π.χ. άνεργοι, ΑΜΕΑ, άλλοι δικαιούχοι). Το κλείσιμο των πυλών θα ολοκληρωθεί ως τις 20/12/2017.

Οι κάτοχοι χάρτινων εισιτηρίων μπορούν α) εάν έχουν έως 10 εισιτήρια να προσέρχονται στα εκδοτήρια της ΣΤΑΣΥ Α.Ε. στον σταθμό της Ομόνοιας για να τα ανταλλάξουν με ισοδύναμα προϊόντα ηλεκτρονικού εισιτηρίου, β) οι κάτοχοι περισσότερων των 10 εισιτηρίων θα προσέρχονται στα Κεντρικά Γραφεία του ΟΑΣΑ (Μετσόβου 15, Αθήνα) προκειμένου να τα ανταλλάξουν με ισοδύναμα προϊόντα ηλεκτρονικού εισιτηρίου.

Οι κάτοχοι ετήσιων, εξαμηνιαίων, τριμηνιαίων καρτών, καθώς και ομάδες δικαιούχων όπως άνεργοι μετακινούνται με επίδειξη των αντίστοιχων εγγράφων στους υπευθύνους της γραμμής των πυλών έκαστου σταθμού.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα