Παιδιά «δικάζουν» την Αντιγόνη

Λιλιπούτειοι γίνονται ένορκοι σε ένα από τα βιωματικά εκπαιδευτικά προγράμματα του Ιδρύματος ΩνάσηΑπό τη 
Γιώτα Βαζούρα 

Η ταν «αθώα ή ένοχη» η Αντιγόνη, παίρνοντας την απόφαση να παρακούσει τον νόμο του θείου της Κρέοντα και να θάψει τον αδελφό της, τον Πολυνείκη; Αυτό είναι το ερώτημα στο οποίο θα κληθούν να απαντήσουν ως… ένορκοι οι μικροί συμμετέχοντες σε ένα από τα εκπαιδευτικά προγράμματα που έχει ετοιμάσει το Ιδρυμα Ωνάση.

Πρόκειται για τη βιωματική αναπαράσταση μιας δίκης της Αντιγόνης, που θα λάβει χώρα στις 16 Δεκεμβρίου στην Ωνάσειο Βιβλιοθήκη, μια πρώτη γεύση της οποίας πήραν χθες οι δημοσιογράφοι (από τους ηθοποιούς Λάζαρο Γεωργακόπουλο και Γιούλικα Σκαφιδά).
Οπως είπαν οι υπεύθυνοι του οργανισμού, και φέτος οι άξονες των προγραμμάτων περιστρέφονται γύρω από την Ωνάσειο Βιβλιοθήκη (άνοιξε επίσημα τις πύλες της πέρυσι), το Αρχείο Καβάφη και την Ειδική Αγωγή.

«Ο στόχος μας είναι να φέρουμε σε δημιουργική επαφή παιδιά και ενήλικες με την ελληνική πολιτιστική κληρονομιά. Μας ενδιαφέρει να δείξουμε ακόμη τον τρόπο με τον οποίο η αρχαία ελληνική σκέψη συνέβαλε σε παγκόσμιο επίπεδο» σημείωσε η κυρία Βίκυ Γεροντοπούλου, υπεύθυνη της Ωνασείου και των ψηφιακών προγραμμάτων της.

Τι ακριβώς θα δούμε τη φετινή σεζόν; Εκτός από τη βιωματική αναπαράσταση της δίκης, τα παιδιά θα έχουν την ευκαιρία να πάρουν μέρος σε ένα οπτικοακουστικό πρόγραμμα διαδραστικών αφηγήσεων μυθικών ιστοριών, να γίνουν αλχημιστές, κοσμοναύτες, σταχωτές, τυπογράφοι, ακόμη και ναύτες!

Εργαστήρι 3D

Μια δράση που ξεχωρίζει είναι το εργαστήρι δημιουργίας τρισδιάστατων γραφικών με το πρόγραμμα επαυξημένης πραγματικότητας στο οποίο θα προσπαθήσουν να αποκρυπτογραφήσουν τη Μεγάλη Χάρτα του Ρήγα Βελεστινλή, που θησαυρίζεται στην Ωνάσειο Βιβλιοθήκη, χάρη σε ειδικές κάσκες VR.

Στον φετινό προγραμματισμό ξεχωρίζει η δράση για την Ειδική Αγωγή, μια προσομοίωση αεροπορικού ταξιδιού που θα πραγματοποιηθεί στο Αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος». Μέσα από τη δράση με τίτλο «Πετάω κι εγώ! Πετάω ψηλά!» παιδιά και έφηβοι με αυτισμό και άλλες νοητικές διαταραχές θα έχουν την ευκαιρία να εξοικειωθούν με τις διαδικασίες που περιλαμβάνει μια πτήση. Η δράση θα γίνει τον Απρίλιο του 2018 στο αεροδρόμιο.

Τέλος, το εκπαιδευτικό πρόγραμμα του Αρχείου Καβάφη φέτος θα συνεχιστεί με τη σειρά «Μαθημάτων Καβάφη για ενήλικες» αλλά και το 2ο International Cavafy Summer School, το οποίο επανέρχεται τον Ιούλιο με θέμα «Καβάφης και αρχαιότητα». Το Αρχείο φέτος προχωρά στην έκδοση 48 ποιημάτων του Αλεξανδρινού ποιητή, σε συνεργασία με τον Φάρο Τυφλών της Ελλάδος. Τα αντίτυπα θα διατεθούν σε βλέποντες και μη.

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα