Ψιτ, παιδί, τσάκω ένα επίδομα!

Μεγάλο πλεόνασμα φάε, μεγάλο λόγο να μη λες, παιδάκι μου, διότι όσα πεις θα τα λουστείς. Ολα!21 Μαρτίου 2014. Εαρινή ισημερία. Ο Αλέξης Τσίπρας, αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, έχει φρυάξει επειδή ο Σαμαράς μοίραζε τα χαρτζιλίκια που μοιράζει ο ίδιος τώρα. Μιλάει στα Ιωάννινα, φουρτουνιασμένος. Πετάει κεραυνούς επικολυρικούς. Διαβάστε μερικούς:«Εγώ δεν έχω κανένα πλεόνασμα να σας μοιράσω. […] Και δεν έχω βέβαια κανένα πλεόνασμα σε υποκλίσεις μπροστά στην κυρία Μέρκελ και στους δανειστές, όπως ο κ. Σαμαράς. Εμείς, η Αριστερά, ο ΣΥΡΙΖΑ, είμαστε περήφανοι για άλλα πλεονάσματα. […] Και θεωρούμε πράξη ντροπής, πράξη καταισχύνης, πράξη ταπείνωσης του κάθε πολίτη αυτής της χώρας από τη μια να αρπάζουν το ψωμί από το τραπέζι κι από την άλλη να τους πετούν κάποια ψίχουλα, για να τον εξαγοράσουν – όπως φαντάζονται ότι θα κάνουν. Να εξαγοράσουν τη στήριξη στην ίδια πολιτική που έκλεψε το ψωμί από το τραπέζι κι έχει σκοπό, αν τους αφήσουμε, όχι μόνο το ψωμί και τις καρέκλες και το τραπέζι, και το ίδιο το σπίτι ν’ αρπάξει.

Αν αυτό, φίλες και φίλοι, δεν είναι ο απόλυτος πολιτικός ξεπεσμός, τότε νομίζω ότι οι λέξεις έχουν αρχίσει να χάνουν το νόημά τους. Πρόκειται για μια πράξη βαθιά ταπεινωτική, ανήθικη, που δεν μαρτυρά τίποτε άλλο παρά μονάχα φόβο μπροστά στην κάλπη που έρχεται.

Αλλά και για μια πράξη που δείχνει όχι μόνο πόσο στην πραγματικότητα περιφρονούν τον λαό, αλλά και πόσο υποτιμούν την αξιοπρέπεια και την οργή του. […] Πώς πετάει αυτό το ξεροκόμματο της άγνοιας και της περιφρόνησης στα μούτρα των Ελλήνων, επιχειρώντας έτσι να τους αφαιρέσει το τελευταίο που τους έχει απομείνει – την αξιοπρέπειά τους;»

Από όσα έλεγε ο Τσίπρας το 2014 συγκρατήστε το «δεν έχω βέβαια κανένα πλεόνασμα σε υποκλίσεις μπροστά στην κυρία Μέρκελ και στους δανειστές».

Ο Θεός είναι ο καλύτερος χιουμορίστας του σύμπαντος κόσμου. Τα φέρνει έτσι ώστε το γέλιο κάθε ημέρας να προκύπτει από όσα λέγαμε εμείς οι ίδιοι την προηγουμένη (αν, ο μη γένοιτο, συμπεριφερόμαστε σαν πολιτικοί της οκάς και διανομείς… χαρτζιλικίων).

Παναγιώτης Λιάκος

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα