Καραντίνα Βερολίνου στους Ελληνες

Με διάταγμα ακυρώνει επί της ουσίας τη Σένγκεν για τους επιβάτες από την Ελλάδα, με πρόσχημα το ΜεταναστευτικόΠολίτες δεύτερης κατηγορίας θέλει η γερμανική κυβέρνηση τους Ελληνες, με αφορμή το Μεταναστευτικό! 

Το υπουργείο Εσωτερικών της Ομοσπονδιακής Δημοκρατίας της Γερμανίας εξέδωσε διάταγμα που θέτει σε ειδικό καθεστώς τους επιβάτες των πτήσεων από την Ελλάδα, από τις 12 Νοεμβρίου έως τις 11 Μαΐου 2018.

Σύμφωνα με το διάταγμα, οι επιβάτες των συγκεκριμένων πτήσεων θα περνούν από πολύωρο εξονυχιστικό έλεγχο σε ειδικές αίθουσες που θα διαμορφωθούν στα γερμανικά αεροδρόμια. Ουσιαστικά, η απόφαση της γερμανικής κυβέρνησης καταργεί τη Συνθήκη Σένγκεν, καθώς θέτει υπό αμφισβήτηση την ελεύθερη διακίνηση ανθρώπων από χώρες-μέλη της Ε.Ε. Η ελληνική κυβέρνηση γνώριζε εδώ και μήνες τις προθέσεις του γερμανικού υπουργείου Εσωτερικών. Σύμφωνα με πληροφορίες της «δημοκρατίας», η πρόταση για εξονυχιστικούς ελέγχους στους επιβάτες από την Ελλάδα διατυπώθηκε ως απειλή από τον Γερμανό υπουργό Εσωτερικών σε σύσκεψη των υπουργών Εσωτερικών και Μεταναστευτικής Πολιτικής της Ε.Ε.

Ο Ελληνας ομόλογός του Γ. Μουζάλας αντέδρασε στην πρόταση και του δόθηκε η εντύπωση ότι απέφυγε το ενδεχόμενο να γίνει πράξη η απειλή των Γερμανών. Ομως, οι Γερμανοί εταίροι φαίνεται ότι έγραψαν στα… παλαιότερα υποδήματά τους την ελληνική κυβέρνηση και πήραν την απόφαση να μετατρέψουν τους Ελληνες σε πολίτες β΄ κατηγορίας στα αεροδρόμια της χώρας τους, χωρίς να δώσουν αναφορά σε κανέναν.

Το υπουργείο Μεταναστευτικής Πολιτικής, που ρωτήθηκε από τη «δημοκρατία» εάν γνωρίζει την απόφαση του γερμανικού υπουργείου Εσωτερικών, δήλωσε ότι δεν έχει ενημέρωση… Οι έλεγχοι θα ισχύουν για επιβάτες από Ελλάδα στα αεροδρόμια και για τα χερσαία σύνορα με την Αυστρία. Αφορμή αποτελούν το προσφυγικό πρόβλημα και η τρομοκρατία, καθώς στη Γερμανία εκτιμούν ότι το τελευταίο χρονικό διάστημα μπήκαν στη χώρα επικίνδυνοι αλλοδαποί που προέρχονταν από την Ελλάδα.

Οι προσπάθειες σχηματισμού κυβέρνησης στη Γερμανία αποτελούν επί της ουσίας τον βασικό λόγο που παρατείνονται οι περιορισμοί και οι εξαιρέσεις που έχει επιβάλει η Γερμανία από το 2015 στην ελεύθερη μετακίνηση εντός της ζώνης του Σένγκεν, εξαιτίας του Προσφυγικού και της τρομοκρατίας. Η νικήτρια των εκλογών Ανγκελα Μέρκελ προσπαθεί να αποδείξει στους υποψήφιους κυβερνητικούς εταίρους της ότι έχει πρόθεση να αντιμετωπίσει το μεταναστευτικό πρόβλημα, στέλνοντας ένα μήνυμα ότι η είσοδος στη χώρα δεν θα είναι εύκολη για κανέναν, ακόμα και για τους Ελληνες πολίτες.

Τα μέτρα που λαμβάνει η γερμανική κυβέρνηση είναι τόσο σκληρά, που οι επιβάτες από την Ελλάδα δεν θα μπορούν να χρησιμοποιήσουν τη γνωστή «φυσούνα» και τα αεροπλάνα θα προσγειώνονται σε ειδικούς χώρους, ενώ οι επιβάτες θα μεταφέρονται σε χώρους ελέγχου, οι οποίοι ενεργοποιούνται για πρώτη φορά.

Οι επιβάτες, πριν ακόμα φτάσουν στο σημείο παραλαβής αποσκευών ή στον χώρο επιβίβασης της επόμενης πτήσης τους εάν ο τελικός προορισμός τους δεν είναι το συγκεκριμένο αεροδρόμιο, θα περνούν στις ειδικές αίθουσες, όπου θα ανακρίνονται από τη γερμανική αστυνομία…

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα