Ηλεκτρονικό εισιτήριο: Οι επτά συν μία «πληγές»

Τι καταγγέλλουν οι εργαζόμενοι της ΣΤΑ.ΣΥ. Πάλι ατελείωτες ουρέςΕπτά συν ένα προβλήματα στη λειτουργία του ηλεκτρονικού εισιτηρίου συνεχίζουν να υφίστανται ακόμη και σήμερα, που καταργήθηκε το παλαιό χάρτινο εισιτήριο.

Οπως καταγγέλλουν οι εργαζόμενοι στη ΣΤΑ.ΣΥ., δεν έχει αποκατασταθεί η σύνδεση των συστημάτων ασφαλείας με τις πύλες, ώστε σε έκτακτα περιστατικά (φωτιά, ατύχημα κ.ά.) να εκκενώνεται γρήγορα η αποβάθρα και να μην εγκλωβίζονται επιβάτες μέσα στους σταθμούς.

Εκκρεμή προβλήματα που παραμένουν άλυτα είναι τα εξής:

• Σε περίπτωση απώλειας, κλοπής ή φθοράς προσωποποιημένης κάρτας χάνονται τα χρήματα που υπήρχαν στην κάρτα, καθώς η καινούργια θα είναι «μηδενική».
• Σε περίπτωση υποβολής με φάκελο των δικαιολογητικών για έκδοση προσωποποιημένης κάρτας δεν υπάρχει δυνατότητα ελέγχου της «διαδρομής» του φακέλου, αφού δεν δίνεται αποδεικτικό κατάθεσης, ενώ δεν υπάρχει καμία δυνατότητα διόρθωσης.
• Εξακολουθεί να μην υπάρχει δυνατότητα αντικατάστασης κάθε τύπου ηλεκτρονικού εισιτηρίου, ακόμα και εάν διαπιστωθεί ότι δεν είναι λειτουργικό.
• Υπάρχουν σοβαρές δυσλειτουργίες στο λογισμικό μεταξύ του εκδοτηρίου, της πύλης και του μηχανήματος του ελεγκτή, με αποτέλεσμα να εμφανίζονται περιστατικά στα οποία το ίδιο εισιτήριο να μη «διαβάζεται» στην πύλη εισόδου ή να κρίνεται άκυρο από το μηχάνημα του ελεγκτή.
• Συνεχίζεται η σοβαρή δυσλειτουργία της αδυναμίας ελέγχου από τον επιβάτη για το υπόλοιπο του χρόνου ισχύος του απλού εισιτηρίου (90’).
• Δεν έχουν ακόμα τοποθετηθεί στα εκδοτήρια συσκευές POS, ώστε να υπάρχει η δυνατότητα ηλεκτρονικών πληρωμών.
• Δεν υπάρχουν τα αναγκαία σημεία πώλησης ηλεκτρονικού εισιτηρίου, όπως γινόταν μέχρι πρόσφατα με το χάρτινο εισιτήριο, ώστε ο κάθε επιβάτης να έχει τη δυνατότητα προμήθειας ηλεκτρονικού εισιτηρίου στη γειτονιά του.

Πρόβλημα ασφάλειας

Εξαλλου, μέχρι σήμερα δεν έχει αποκατασταθεί η σύνδεση των συστημάτων ασφαλείας με τις πύλες, ώστε σε έκτακτα περιστατικά (φωτιά, ατύχημα κ.ά.) να εκκενώνεται γρήγορα η αποβάθρα. Παράλληλα, δεν υπάρχει ούτε το αναγκαίο προσωπικό για τη διαχείριση εκτάκτων περιστατικών ή ελέγχου των πυλών σε όλους τους σταθμούς.

Εν τω μεταξύ, επανήλθαν τις τελευταίες ημέρες οι ατελείωτες ουρές ταλαιπωρίας των επιβατών για το νέο ηλεκτρονικό εισιτήριο, καθώς, όπως αναφέρουν οι εργαζόμενοι, η απόφαση του ΟΑΣΑ να σταματήσει την έκδοση του παλαιού χάρτινου εισιτηρίου ήταν «βιαστική» και «χωρίς προγραμματισμό».

Υπενθυμίζεται πως από τις 20 Νοεμβρίου ισχύει νέα εκπτωτική πολιτική για το ηλεκτρονικό εισιτήριο, καθώς στα 10+1 εισιτήρια μειώνεται η τιμή κατά 0,50 ευρώ, στο 5πλό εισιτήριο μειώνεται κατά 0,50 ευρώ και εισάγεται νέο διπλό εισιτήριο (μετ’ επιστροφής) με τιμή 2,7 ευρώ.

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα