Μύδροι για την Ξαφά που «κάρφωσε»… τραπεζίτες!

Οι προβλέψεις της για την οικονομία και οι πηγές με άρωμα ΣτουρνάραΠυρ ομαδόν εξαπέλυσε η κυβέρνηση κατά της πολιτικά ανεκδιήγητης Μιράντας Ξαφά για δηλώσεις που φέρεται ότι έκανε σε κλειστή συνάντηση με επενδυτές στο Λονδίνο την περασμένη εβδομάδα, όπου υποστήριξε ότι η τρίτη αξιολόγηση δεν θα κλείσει, οι ελληνικές τράπεζες θα χρειαστούν ανακεφαλαιοποίηση στις αρχές του 2018 και η χώρα θα οδηγηθεί σε τέταρτο Μνημόνιο! 

Οι αντιδράσεις αποκτούν άλλη διάσταση λόγω και των σχέσεων της κυρίας Ξαφά -η οποία εγκαλείται για «δολιοφθορά», την ώρα που η Ελλάδα επιχειρεί να περάσει διεθνώς το μήνυμα της ανάκαμψης και της προσέλκυσης επενδύσεων- με τη Ν.Δ. Αν και η Πειραιώς διαψεύδει ότι είναι «σύμβουλος ή συνεργάτις του κ. Μητσοτάκη», αποτελεί γεγονός ότι πρόκειται για πρωτοκλασάτο στέλεχος της Δράσης που έχει ενταχθεί πλέον στη ΝΔ.

Επίσης, όπως είχε αποκαλύψει η «κυριακάτικη δημοκρατία», η Μιράντα Ξαφά, όπως και ο Θεόδωρος Σκυλακάκης περιλαμβάνονταν πρόσφατα σε μυστική δημοσκόπηση ως υποψήφιοι βουλευτές της Ν.Δ. στη Β’ Αθηνών! Μέλος του εκτελεστικού συμβουλίου του ΔΝΤ την περίοδο 2004-2009, η πρωθιέρεια του νεοφιλελευθερισμού κυρία Ξαφά δεν είναι η πρώτη φορά που κατηγορείται για υπονομευτικές δηλώσεις.

Η πληροφόρηση

Σοβαρό θέμα δημιουργείται και για τις πηγές πληροφόρησής της. Η ίδια φέρεται ότι είπε, κατόπιν επίμονων ερωτήσεων από τους συνομιλητές της, πως έχει «εσωτερική πληροφόρηση από τραπεζίτες στην Ελλάδα». Η απάντηση αυτή δημιουργεί ερωτήματα δεδομένου ότι η μόνη τράπεζα που διαθέτει, λόγω της εποπτείας που ασκεί, γενική εικόνα της κατάστασης είναι η Τράπεζα της Ελλάδος, ενώ δεν στερείται σημασίας ότι ανάλογης νοοτροπίας παρεμβάσεις έχουν υπάρξει και από τον Γιάννη Στουρνάρα.Το Μαξίμου υποστηρίζει ότι η κυρία Ξαφά είναι σε «διατεταγμένη υπηρεσία» του Κυριάκου Μητσοτάκη ως άτυπη σύμβουλός του.

«Η μεθοδευμένη υπονόμευση προς τους διεθνείς επενδυτές της ευστάθειας του τραπεζικού συστήματος, την ώρα που η κυβέρνηση τους καλεί να επενδύσουν στα ελληνικά ομόλογα, συνιστά πράξη που εκφεύγει από τα όρια της πολιτικής και εισέρχεται στη σφαίρα της Δικαιοσύνης» τονίζει το γραφείο Τύπου του πρωθυπουργού.

«Η κυρία Ξαφά δεν είναι σύμβουλος ή συνεργάτις του κ. Μητσοτάκη. Αντιθέτως, ο κ. Καμμένος είναι συναρχηγός του κ. Τσίπρα» απάντησε η Ν.Δ., κατηγορώντας την κυβέρνηση για «αποπροσανατολισμό και ανοησίες». Για «κατασκευή ειδήσεων» έκανε, γενικά, λόγο από την πλευρά της η κυρία Ξαφά, που προανήγγειλε προσφυγή στη Δικαιοσύνη.

ΕΠΙ ΤΗΣ  ΟΥΣΙΑΣ

Ούτε στις  λίστες!

Δεν γνωρίζουμε τι ακριβώς είπε η κυρία Ξαφά στο Λονδίνο. Ο ρόλος και οι θέσεις της εξάλλου είναι γνωστές εδώ και χρόνια και σίγουρα δεν βοηθούν τους πολίτες που δοκιμάζονται τα τελευταία επτά χρόνια από μια πολλαπλή κρίση. Δεν ξέρουμε και εάν η κυρία Ξαφά είναι ή όχι άτυπη μυστικοσύμβουλος του κ. Μητσοτάκη. Διότι, αν ίσχυε το παραπάνω, δεν θα ήταν ούτε μυστική ούτε άτυπη.

Εκείνο όμως που γνωρίζουμε είναι: πρώτον, ότι το κόμμα στο οποίο συμμετείχε προσχώρησε στη Νέα Δημοκρατία και, δεύτερον, ότι πρόσφατα η «κυριακάτικη δημοκρατία» αποκάλυψε ότι κάποιοι τη μετρούν για υποψήφια της Ν.Δ. σε δημοσκοπήσεις. Ούτε το ένα ούτε το άλλο τα διέψευσε η Πειραιώς. Γι’ αυτό ζητάμε μια ξεκάθαρη απάντηση. Θα είναι η κυρία Ξαφά με τις γνωστές ακραίες στην οικονομία απόψεις της στις λίστες της Ν.Δ.; Περιμένουμε.

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα