Μύδροι Κυριάκου για δημοτικές, Μάνδρα, «Ρουβίκωνα»

Πυρά κατά της κυβέρνησης και του Αλέξη Τσίπρα εξαπέλυσε από τη Λάρισα, όπου διεξήχθη το 5ο Προσυνέδριο της Νέας Δημοκρατίας, ο Κυριάκος Μητσοτάκης. «Κάποιοι κρύβουν τις ευθύνες τους στη λάσπη» σημείωσε σχετικά με τις καταστροφές που προκάλεσε η κακοκαιρία στη Δυτική Αττική, ενώ έστειλε μήνυμα στο Μέγαρο Μαξίμου και για τα σχέδια εφαρμογής της απλής αναλογικής στις δημοτικές εκλογές. «Δεν πρόκειται να ανεχτούμε πολιτικές ακυβερνησίας στη χώρα να τις επεκτείνουν και στην Τοπική Αυτοδιοίκηση. Απλή αναλογική με εμάς δεν θα υπάρξει» τόνισε.

Ο πρόεδρος της Ν.Δ. επιχείρησε να αναδείξει τις ευθύνες της κυβέρνησης για την τραγωδία στη Μάνδρα Αττικής, βάζοντας ταυτόχρονα στο «κάδρο» και την περιφερειάρχη Αττικής Ρένα Δούρου, και ζήτησε καταλογισμό ευθυνών. Ζήτησε, επίσης, εξηγήσεις γιατί δεν ολοκληρώθηκαν τα αντιπλημμυρικά έργα, γιατί δεν έγιναν οι απαραίτητες παρεμβάσεις στο βουνό πάνω από τη Μάνδρα και γιατί η Πολιτική Προστασία δεν λειτούργησε όπως έπρεπε για να αποφευχθεί η τραγωδία. Στο σημείο αυτό επιτέθηκε στον Αλέξη Τσίπρα, τονίζοντας ότι πήγε στη Μάνδρα μόνο δέκα λεπτά, για τις κάμερες.

Αναφερόμενος στην είσοδο αντιεξουσιαστών στο Πεντάγωνο, αλλά και στα επεισόδια στα Εξάρχεια, ο κ. Μητσοτάκης τόνισε ότι «αυτές είναι οι επιπτώσεις της πολιτικής ανοχής σε έναν χώρο ο οποίος χαρακτηρίζεται ως αντιεξουσιαστικός, ο οποίος έχει εκλεκτικές συγγένειες με αυτή την κυβέρνηση» και έστειλε μήνυμα πως «τα φαινόμενα παραβατικών συμπεριφορών τελειώνουν από την επόμενη ημέρα της κυβέρνησης της Ν.Δ.».

Από τη Λάρισα, μια κατεξοχήν αγροτική περιοχή, ο Κ. Μητσοτάκης δεν θα μπορούσε να μην αναφερθεί στον πρωτογενή τομέα. «Δεν μπορούμε να πάμε μακριά, αν δεν δημιουργήσουμε ένα καινούργιο πλαίσιο για τα συνεργατικά σχήματα και για τις ομάδες παραγωγών» είπε και παρουσίασε ορισμένες προτάσεις για τον αγροτικό τομέα, μεταξύ των οποίων η αλλαγή δομής του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης. «Οι γεωπόνοι και οι κτηνίατροι θα γυρίσουν στα χωράφια και στις φάρμες» σημείωσε.

Τέλος, ο πρόεδρος της Ν.Δ. επανέλαβε ότι η κυβέρνησή του θα καταργήσει τον φόρο στο κρασί και θα μειώσει μέσα σε δύο χρόνια τον ΕΝΦΙΑ κατά 30% και τον φόρο στις επιχειρήσεις από το 29% στο 20%.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα