Στο ΣτΕ οι αστυνομικοί για τη σφαγή μισθών

■  Ζητούν να μην ισχύσουν οι άδικες περικοπές που υπέστησαν  Η απόφαση θα κρίνει τι θα γίνει συνολικά με τα Σώματα ΑσφαλείαςΗ Θέση μας: Οι Αλβανοί δημεύουν ορθόδοξες εκκλησίες

Διαβάστε επίσης:

►Μύδροι Κυριάκου για δημοτικές, Μάνδρα, «Ρουβίκωνα»

►Κίνδυνος κατασχέσεων για 733.316 οφειλέτες!

►«Αυλαία» στην κωμωδία με νίκη Φώφης

►Περίεργες συμπτώσεις «καίνε» τον Στουρνάρα

►Η χρονιά του Εγκέλαδου!

►Επιστρέφονται τα κλεμμένα

Ρεπορτάζ
Μαρία Ζαχαροπούλου

Βροχή» προσφυγών στο Συμβούλιο της Επικρατείας από αστυνομικούς για τις νέες περικοπές στους μισθούς τους. Επανέρχονται, για τρίτη φορά, θέτοντας εκ νέου θέματα αντισυνταγματικότητας του νέου μισθολογίου τους, ενώ αναμένεται να τους ακολουθήσουν, με προσφυγές τους στη Δικαιοσύνη, στρατιωτικοί, λιμενικοί και άλλοι.

Οι αστυνομικοί στρέφονται κατά του νόμου 4472/2017 με τον οποίο θεσπίστηκαν νέες μισθολογικές ρυθμίσεις για τα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων (στρατιωτικοί όλων των Σωμάτων, αστυνομικοί, πυροσβέστες, λιμενικοί κ.λπ.), όπως και κατά της από 19/9/2017 εγκυκλίου του αναπληρωτή υπουργού Οικονομικών που εκδόθηκε σε εφαρμογή του εν λόγω νόμου και παρέχει διευκρινίσεις για τη μισθολογική κατάταξή τους.

Οι προσφεύγοντες αναφέρουν ότι οι αποδοχές τους έχουν μειωθεί, κατά παράβαση του Συντάγματος, κάτω από τα επίπεδα του νομοθετικού πλαισίου του 2014 (νόμος 4307/2014) που κρίθηκε αντισυνταγματικός από την ολομέλεια του ΣτΕ, αλλά και κάτω από τα επίπεδα του 2003 (νόμος 3205/2003). Σημειώνουν δε ότι με παλαιότερες αποφάσεις του ανώτατου ακυρωτικού δικαστηρίου οι υπηρετούντες στα Σώματα Ασφαλείας δικαιώθηκαν και είχε διαταχθεί η επαναφορά των μισθών τους στα επίπεδα του 2012, με την επιστροφή, μάλιστα, αναδρομικών.

Επιπλέον, οι αστυνομικοί επισημαίνουν ότι για την απόφαση που αφορά τις νέες περικοπές στους μισθούς τους δεν ελήφθη υπόψη η αποστολή των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφάλειας, και οι ιδιαίτερες συνθήκες άσκησης των καθηκόντων τους, αλλά ούτε εκτιμήθηκε, τεκμηριωμένα, εάν μετά τις νέες μειώσεις μπορούν με επάρκεια να αντιμετωπίσουν το κόστος αξιοπρεπούς διαβίωσης. Με το νέο ειδικό μισθολόγιο, εκτός του μισθολογικού θέματος, καθορίζονται η μισθολογική κατάταξη και η εξέλιξή τους.

Αξίζει να σημειωθεί ότι μεταξύ αυτών που ήδη έχουν προσφύγει στο ΣτΕ (εκτός των ομαδικών αιτήσεων που έχουν κατατεθεί) είναι η Πανελλήνια Ομοσπονδία Αστυνομικών Υπαλλήλων Ελλάδος, το Σωματείο Ειδικών Φρουρών Ελληνικής Αστυνομίας Αττικής κ.λπ.

«Ψαλίδι» 225 ευρώ και μάλιστα αναδρομικά!

Μεγάλες μειώσεις θα δουν χιλιάδες εν ενεργεία στρατιωτικοί, αστυνομικοί, λιμενικοί και πυροσβέστες μέσα στο 2018. Οι αυξήσεις στις ασφαλιστικές εισφορές θα ισχύσουν αναδρομικά από την Πρωτοχρονιά του 2017 και ταυτόχρονα με την εφαρμογή των νέων ρυθμίσεων για τα ειδικά μισθολόγια. Οι μειώσεις στις μηνιαίες αποδοχές των υπαλλήλων στα Σώματα Ασφαλείας, που έχουν καταταγεί στις υπηρεσίες τους πριν από την 1/1/1993, θα είναι ιδιαίτερα σημαντικές και θα φανούν από το νέο έτος και με την εφαρμογή των ρυθμίσεων του ν. 4472/2017 για τα νέα ειδικά μισθολόγια, αναδρομικά από την 1/1/2017. Σύμφωνα με υπολογισμούς, οι μειώσεις αποδοχών θα φτάνουν έως τα 225 ευρώ τον μήνα ή τα 2.700 ευρώ τον χρόνο, ενώ, αν ληφθούν υπόψη και οι επιπτώσεις από την αναδρομική εφαρμογή των νέων ρυθμίσεων, οι συνολικές εισοδηματικές απώλειες εντός του 2018 θα φθάσουν τα 450 ευρώ τον μήνα ή τα 5.400 ευρώ σε ετήσια βάση.

 
{{-PCOUNT-}}13{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα