Βγήκαν τα οστά των νεκρών στο Κοιμητήριο Μάνδρας

Αλλοι τέσσερις σοροί αγνοουμένων βρέθηκαν (συνολικά 20 θύματα), ενώ οι κάτοικοι παλεύουν με τις λάσπεςΔεν έχει τέλος η τραγωδία από το πέρασμα των φονικών πλημμυρών στη Δυτική Αττική. Ο αριθμός των νεκρών αυξήθηκε στους 20, την ώρα που οι δρόμοι στη Μάνδρα θυμίζουν βομβαρδισμένο τοπίο. 

Το μεσημέρι του Σαββάτου το Λιμενικό εντόπισε τις σορούς ενός 59χρονου και ενός 29χρονου άνδρα στην παραλία της Ελευσίνας, ενώ νεκρός ανασύρθηκε από αποθήκη κοντά στο αμαξοστάσιο της Μάνδρας και ο 38χρονος οδηγός νταλίκας, ο οποίος αγνοούνταν από την Τετάρτη. Τον Γιάννη Ρούμελη έψαχνε με αγωνία η θεία του, η οποία ζητούσε πληροφορίες από οποιονδήποτε έχει δει τον ανιψιό της, ενώ συγκλονιστική ήταν και η μαρτυρία του ιδιοκτήτη του οχήματος που οδηγούσε ο 38χρονος από τις τελευταίες κουβέντες του Γιάννη μέσα στην πλημμυρισμένη καμπίνα της νταλίκας. Οι ελπίδες έσβησαν για ακόμη έναν αγνοούμενο το πρωί της Κυριακής, καθώς η Πυροσβεστική εντόπισε το άψυχο σώμα ενός άνδρα μέσα στις λάσπες κάτω από βυτιοφόρο στην περιοχή του αμαξοστασίου.

Μακάβριες εικόνες

Στο νεκροταφείο της περιοχής η ορμή του νερού ξέβρασε τα οστά των νεκρών πάνω στα μνήματα που έσπασαν.

Οι εικόνες είναι μακάβριες, με συγγενείς νεκρών να προσπαθούν να μαζέψουν τα οστά των ανθρώπων που έχουν χάσει. Η επόμενη μέρα βρίσκει τους κατοίκους να μαζεύουν ό,τι απέμεινε από τις περιουσίες τους μετά το πέρασμα των χειμάρρων και τον Στρατό να προσπαθεί να αποκαταστήσει δρόμους και υποδομές σε μια πόλη-φάντασμα. Στους δρόμους, γερανοί μαζεύουν τα κατεστραμμένα αυτοκίνητα που παρασύρθηκαν από το φουσκωμένο ρέμα.

Κρανίου τόπος είναι όλη η περιοχή 

Πόνο, οργή, αγανάκτηση αλλά και τεράστιες υλικές ζημιές άφησε πίσω της η πλημμύρα που έπνιξε στα μέσα της περασμένης εβδομάδας τη Δυτική Αττική.
Μέχρι στιγμής έχουν διενεργηθεί εκατοντάδες αυτοψίες σε κτίρια της Μάνδρας, της Νέας Περάμου και των Μεγάρων, με τους κατοίκους να βρίσκονται σε απόγνωση και να προσπαθούν με όποιο μέσο διαθέτουν να περισώσουν ό,τι μπορούν από τις περιουσίες τους. Συνολικά 120 μηχανικοί του υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών διεξάγουν πυρετωδώς αυτοψίες στον Δήμο Μάνδρας – Ειδυλλίας και στη Δ.Ε. της Νέας Περάμου. Μάλιστα, από τους ως τώρα ελέγχους φαίνεται ότι η πλειονότητα των κτιρίων έχει υποστεί ζημιές. Ως το βράδυ του Σαββάτου είχαν διενεργηθεί 770 αυτοψίες από τα εξειδικευμένα τεχνικά κλιμάκια.

Οπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση του υπουργείου, στον Δήμο Μάνδρας – Ειδυλλίας διενεργήθηκαν συνολικά 544 αυτοψίες. Τα 428 από τα κτίρια που ελέγχθηκαν έχουν πληγεί και χρήζουν αποζημίωσης. Συγκεκριμένα: 319 κατοικίες, 62 επαγγελματικοί χώροι, ένα δημόσιο κτίριο και 46 αποθήκες – υπόγεια. Την ίδια στιγμή, στον Δήμο Μεγαρέων και στη Δ.Ε. Νέας Περάμου έγιναν συνολικά 226 αυτοψίες. Τα 216 από τα κτίρια που ελέγχθηκαν έχουν πληγεί και χρήζουν αποζημίωσης, εκ των οποίων 122 κατοικίες, 50 επαγγελματικοί χώροι, δύο δημόσια κτίρια και 42 αποθήκες – υπόγεια. Οι αυτοψίες από το σύνολο των μηχανικών του υπουργείου Υποδομών αναμένεται να συνεχιστούν και τις επόμενες ημέρες με εντατικούς ρυθμούς.

Στο μεταξύ, συνεχίζονται, με πρωτοβουλία της Περιφέρειας Αττικής αλλά και των δήμων που επλήγησαν, οι ενέργειες για τον καθαρισμό των δρόμων που μετατράπηκαν σε ποτάμια.
Σε ό,τι αφορά την υδροδότηση της περιοχής, ο αντιπεριφερειάρχης Γιάννης Βασιλείου έκανε γνωστό το Σάββατο ότι κλιμάκιο της ΕΥΔΑΠ αποκατάστησε τη βλάβη του δημοτικού δικτύου υδροδότησης της Μάνδρας, ενώ στα μέσα της εβδομάδας αναμένονται τα αποτελέσματα της ανάλυσης επί της χημικής σύστασης του νερού και της καταλληλότητας ή μη προς πόση. Επίσης, έχει αποκατασταθεί σχεδόν η ηλεκτροδότηση, πλην κάποιων απομακρυσμένων σημείων, τα οποία σύντομα «θα συνδεθούν».

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα