«Κεραυνός»!

Η «φωτοβολίδα» του Κούτρη γλίτωσε τον Ολυμπιακό από γκέλα στο παιχνίδι με τον Λεβαδειακό (2-1) Από τον
Χάρη Δάντση

Επαιξε με τη φωτιά, αλλά δεν κάηκε! Αλλωστε, η… φωτοβολίδα του Λεονάρντο Κούτρη από σχεδόν 40 μέτρα χάρισε στον Ολυμπιακό τη νίκη με 2-1 επί του Λεβαδειακού στο «Γ. Καραϊσκάκης» και τον εκτόξευσε στους 20 βαθμούς.

Το σκορ για τους πρωταθλητές άνοιξε ο Ζιλέ, ύστερα από εξαιρετική ασίστ του Φορτούνη στο 43΄, ενώ για τους Βοιωτούς είχε ισοφαρίσει προσωρινά ο Γιακουμάκης (68΄).

Οι «ερυθρόλευκοι», μετά το διάλειμμα των Εθνικών ομάδων, πραγματοποίησαν πολύ καλή εμφάνιση. Από την αρχή επέβαλαν τον δικό τους νόμο, όμως λίγο έλειψε να πληρώσουν TO ότι δεν μπόρεσαν να μετατρέψουν τις πολλές ευκαιρίες (22 συνολικά τελικές) που δημιούργησαν σε γκολ. Ο Φορτούνης έχασε πέναλτι στο 54΄ (το πρώτο έπειτα από 11 εύστοχες εκτελέσεις στο πρωτάθλημα), ενώ αρκετές φορές είπε «όχι» στον Ανσαριφάρντ ο Επασί, ο οποίος ήταν εξαιρετικός, μέχρι τη φάση του δεύτερου τέρματος των Πειραιωτών, για το οποίο φέρει μεγάλη ευθύνη. Ετσι, λοιπόν, οι παίκτες του Λεμονή δεν τιμωρήθηκαν από τον άγραφο νόμο του ποδοσφαίρου και επικεντρώνονται πλέον στη Σπόρτινγκ, την οποία θα αντιμετωπίσουν την Τετάρτη στη Λισαβόνα. Ο «sir Takis» κρατάει από το προχθεσινό ματς τη θετική παρουσία των Προτό, Ταχτσίδη, Μάριν, Φορτούνη και Κούτρη. Βέβαια, το γεγονός ότι γι’ ακόμη ένα παιχνίδι έλειψε το εύκολο γκολ προβληματίζει άπαντες στο μεγάλο λιμάνι. Πολύ πιθανό είναι τον Ιανουάριο να επαναπατριστεί ο Απόστολος Βέλλιος της Νότιγχαμ για να ενισχύσει επιθετικά την ομάδα του Πειραιά.

Διαιτητής: Αριστοτέλης Διαμαντόπουλος (Αρκαδίας).

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Τάκης Λεμονής): Προτό, Ελαμπντελαουί, Μποτία, Σισέ, Κούτρης, Ζιλέ, Ταχτσίδης (77΄ Μάρτινς), Φορτούνης (80΄ Τζούρτζεβιτς), Μάριν, Καρσελά (60΄ Σεμπά), Ανσαριφάρντ.

ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΣ (Ζοζέ Ανιγκό): Επασί, Τσαμπούρης, Τριποτσέρης, Λεονάρντο, Ζοάο Φαβάρο, Ζαραδούκας (58΄ Σουμπίνιο), Ομπιόρα, Μητρόπουλος (89΄ Τόνι Σίλβα), Μπελγκαζουανί, Γιουσούφ, Γιακουμάκης.

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα