Μάγια από Λιβάγια

Ο Κροάτης κρατούσε το καλύτερο για το τέλος και η ΑΕΚ απέδρασε από τη Λεωφόρο με τον βαθμό (1-1) Από τον 
Γιώργο Σηφάκη 

Χαμένοι και οι δύο! Η ΑΕΚ με από μηχανής θεό τον Λιβάγια (έπειτα από πάσα του Αϊντάρεβιτς) κατάφερε να πάρει τον βαθμό της ισοπαλίας (1-1) από τον Παναθηναϊκό, που σε ακόμα ένα ματς στάθηκε διπλά άτυχος: μία με τον τραυματισμό του σκόρερ του (Μολέδο) και μία με το γκολ στις καθυστερήσεις.
Κλασικό ντέρμπι με πολλή δύναμη και πολύ πάθος ήταν η αναμέτρηση της Λεωφόρου. Η ΑΕΚ, αντίθετα με όλους τους μέχρι στιγμής επισκέπτες στην έδρα του Παναθηναϊκού, μπήκε πολύ δυνατά στον αγωνιστικό χώρο. Ομως με την αύρα της εξέδρας οι «πράσινοι» κατάφεραν να αιφνιδιάσουν την ομάδα του Χιμένεθ.

Ο Χίλιεμαρκ εκτέλεσε φάουλ, η μπάλα πέρασε πάνω από τον Λιβάγια, ο Λαμπρόπουλος έχασε τον Μολέδο, ο οποίος με καρφωτή κεφαλιά από κοντά έστειλε την μπάλα στα δίχτυα, κάνοντας στο 10΄ το 1-0 για τους γηπεδούχους. Ο Βραζιλιάνος ωστόσο αποχώρησε τραυματίας ύστερα από σύγκρουση στον αέρα με τον Βράνιες. Η ΑΕΚ ήταν καλύτερη στο πρώτο μέρος, αλλά δεν μπόρεσε να απειλήσει ουσιαστικά τους γηπεδούχους.

Στην επανάληψη οι παίκτες του Ουζουνίδη ήταν αυτοί που μπήκαν δυνατά στο ματς. Τη μεγάλη ευκαιρία την έχασε όμως η ΑΕΚ στο 63΄ με τον Λιβάγια, ο οποίος από θέση βολής και σε κενό τέρμα έκανε το πλασέ, αλλά έστειλε την μπάλα πάνω από το δοκάρι. Στη συνέχεια το παιχνίδι έγινε άναρχο και τα συστήματα πήγαν περίπατο. Συν τοις άλλοις ο Μανόλο Χιμένεθ έκανε απαράδεκτη χειρονομία προς τους οπαδούς του Παναθηναϊκού και αποβλήθηκε στο 87′. Οι φιλοξενούμενοι έσωσαν την παρτίδα στο 90’+5′ κάνοντας το 1-1 με τον Λιβάγια, έπειτα από φοβερή μπαλιά του Αϊντάρεβιτς.

Διαιτητής: Χαράλαμπος Καλογερόπουλος (Αθηνών).

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Μαρίνος Ουζουνίδης): Βλαχοδήμος, Κουλιμπαλί, Κολοβέτσιος, Μολέδο (37’ λ.τρ. Κουτρουμπής), Χουλτ, Κουρμπέλης, Σιλά, Λουντ, Βιγιαφάνιες, Χίλιεμαρκ (67’ Αλτμαν), Μολίνς (90+2’ Ρέις).

ΑΕΚ (Μανόλο Χιμένεθ): Ανέστης, Βράνιες, Λαμπρόπουλος, Μπακάκης (71’ Γιακουμάκης), Γκάλο, Λόπες, Σιμόες, Γαλανόπουλος (65’ Αϊντάρεβιτς), Μπακασέτας, Κλωναρίδης (54’ Χριστοδουλόπουλος), Λιβάγια.

Ουζουνίδης: «Μας αδικεί το αποτέλεσμα»

Αδικημένο από την ισοπαλία θεωρεί τον Παναθηναϊκό ο Μαρίνος Ουζουνίδης, ο οποίος, ωστόσο, παραδέχτηκε την ανωτερότητα της ΑΕΚ: «Η ΑΕΚ στο γήπεδο ήταν πιο ομάδα από εμάς. Και οι δύο είχαμε ευκαιρίες, και η ΑΕΚ και εμείς μπορούσαμε να σκοράρουμε. Ετσι όπως πήγε το παιχνίδι, μας αδικεί το αποτέλεσμα, καθώς δεχτήκαμε γκολ στην τελευταία φάση. Προχωράμε» δήλωσε ο τεχνικός του «Τριφυλλιού».

Από τη δική του μεριά, ο Μανόλο Χιμένεθ υποστήριξε πως το γκολ των «πρασίνων» δεν έπρεπε να μετρήσει, εξηγώντας: «Ο διαιτητής σφυρίζει για τραβήγματα. Οι παίκτες του Παναθηναϊκού συνέχισαν, ενώ οι δικοί μου σταμάτησαν. Το γκολ δεν έπρεπε να μετρήσει». Για την αποβολή του, ο τεχνικός της «Ενωσης» είπε: «Ο λόγος που μπήκα στο γήπεδο ήταν για να χωρίσω τον Σιμόες με τον Κουρμπέλη».

Δεν παραιτείται ποτέ η Ενωση

Σχολιάζει
ο Γιώργος Σηφάκης

Οι Κυριακές επέστρεψαν και, επιτέλους, βλέπουμε ξανά ποδόσφαιρο. Στο ντέρμπι, ο Παναθηναϊκός ήταν κοντά στη νίκη κόντρα στα δικά του μεγάλα προβλήματα (οικονομικά, τραυματισμών) και πήρε ισοπαλία απέναντι σε μια πολύ καλή ομάδα. Οι «πράσινοι» δεν τα κατάφεραν και έχασαν τεράστια ευκαιρία να είναι μέσα στο κυνήγι του τίτλου. Η ΑΕΚ απέδειξε και στη Λεωφόρο ότι φέτος δεν τα παρατά πουθενά! Είναι μέσα στο πρωτάθλημα και, αν ενισχυθεί τον Ιανουάριο, θα κυνηγήσει μέχρι τέλους το πρωτάθλημα.

Στο Καραϊσκάκη, ο Ολυμπιακός κέρδισε τον πολύ καλό Λεβαδειακό με την αξία του. Οι μουρμούρες και οι γκρίνιες των περασμένων χρόνων δεν υπάρχουν. Παίζει, κερδίζει. Δεν παίζει, θα χάσει. Οι «ερυθρόλευκοι» ξεκίνησαν την αντεπίθεση για την κορυφή και μένει να δούμε αν θα δικαιώσουν αυτούς που τους θεωρούν και φέτος πρώτο φαβορί για τον τίτλο.

Η ουσία είναι ότι το φετινό πρωτάθλημα είναι το καλύτερο της τελευταίας 20ετίας, κι αυτό φαίνεται από το γεγονός ότι όλα τα ματς είναι ανοικτά σε κάθε αποτέλεσμα. Αλλά φαίνεται και από το ότι ο Ατρόμητος, που δοκιμάζεται σήμερα στην Τούμπα, είναι στην κορυφή.

ΥΓ.: Στο θέμα των «παραθύρων» για τις Εθνικές ομάδες και την κόντρα FIBA – Ευρωλίγκας εννοείται ότι είμαι με την ευρωπαϊκή ομοσπονδία. Είναι αδιανόητο να μην υποχωρεί ο Μπερτομέου, αλλά να κάνει τα πάντα για να καταστρέψει το εθνικό μπάσκετ. Γιατί αυτό κάνει: Προσπαθεί να υπάρχουν 16, άντε 20 κλαμπ, και από εκεί και πέρα το χάος.

Ολα αυτά αποδεικνύονται εύκολα. Φανταστείτε ότι, πριν δημιουργηθεί η Ευρωλίγκα, το ελληνικό και το ιταλικό μπάσκετ ήταν τα κορυφαία της Ευρώπης. Πλέον, το ιταλικό έχει «σβήσει» και το ελληνικό -πλην «αιωνίων»- φυτοζωεί… Τι υπάρχει; Το ισπανικό με πέντε ομάδες στην Ευρωλίγκα, η ΤΣΣΚΑ, οι Τούρκοι, η Μακάμπι και, από εκεί και πέρα, το χάος.

{{-PCOUNT-}}18{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα