Στο ΣτΕ και οι πυροσβέστες για τις περικοπές

Στη μάχη κατά των νέων περικοπών στους μισθούς τους, με προσφυγή στο Συμβούλιο της Επικρατείας, «ρίχνονται» και οι πυροσβέστες, μετά τους αστυνομικούς. Υπενθυμίζεται ότι οι τελευταίοι άνοιξαν τον «χορό» των προσφυγών, από την προηγούμενη εβδομάδα, κατά του νόμου 4472/2017, με τον οποίο θεσπίστηκαν νέες μισθολογικές ρυθμίσεις για τα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων, όπως και κατά της από 19/9/2017 εγκυκλίου του αναπληρωτή υπουργού Οικονομικών, η οποία εκδόθηκε σε εφαρμογή του εν λόγω νόμου και παρέχει διευκρινίσεις για τη μισθολογική κατάταξή τους.

«Τα Σώματα Ασφαλείας στρέφονται για τρίτη φορά στο Συμβούλιο της Επικρατείας, διεκδικώντας το αυτονόητο. Το 2014, το ΣτΕ αποφάσισε να δοθούν οι παράνομες κρατήσεις που είχαν γίνει από το 2012. Η-τότε- κυβέρνηση Σαμαρά είπε ότι λόγω μειωμένων δημοσιονομικών θα μας δώσει το 50% των παράνομων κρατήσεων. Τότε, προσφύγαμε ξανά στο ΣτΕ, το οποίο έκρινε αντισυνταγματική την απόφαση της κυβέρνησης Σαμαρά. Η σημερινή κυβέρνηση δεσμεύτηκε ότι θα μας δώσει εκείνη το 50% των παράνομων κρατήσεων. Ομως, με το νέο μισθολόγιο που θα εφαρμοστεί από 1/1/2018 όχι μόνο δεν τηρεί τις δεσμεύσεις της, αλλά προχωρά και σε νέες μειώσεις» αναφέρει στη «δημοκρατία» ο πύραρχος Ιωάννης Σταμούλης, πρόεδρος της Ενωσης Αξιωματικών Πυροσβεστικού Σώματος. «Με λίγα λόγια, η ίδια η κυβέρνηση παρανομεί εις βάρος των ανθρώπων που στέλνει να επιβάλουν τον νόμο» τονίζει ο ίδιος χαρακτηριστικά.

Από την πλευρά του, ο Γρηγόρης Γερακαράκος, πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Αστυνομικών Υπαλλήλων (ΠΟΑΣΥ) -ένα από τα σωματεία που προσέφυγαν στο ΣτΕ την περασμένη εβδομάδα-, αναφέρει ότι η προσφυγή προβάλλει την αντισυνταγματικότητα των διατάξεων του νέου μισθολογίου, ειδικότερα όσον αφορά την ιδιαίτερη μισθολογική μεταχείριση των υπηρετούντων στα Σώματα Ασφαλείας και του προσδιορισμού των αποδοχών τους σε μη συνταγματικά ανεκτά επίπεδα. Παράλληλα, «οι αστυνομικοί αναμένουν, αναφορικά με τις κρατήσεις, τις νομοθετικές πρωτοβουλίες που είναι σε εξέλιξη για τα ασφαλιστικά ταμεία, για τον επαναπροσδιορισμό των συντάξιμων αποδοχών και του ποσοστού που υπολογίζεται η σχετική κράτηση, καθώς και την αναδρομική εφαρμογή του νέου Ασφαλιστικού, το οποίο, για λόγους προφανώς μισθολογικούς, δεν είχε έναρξη την 1/1/2017, όπως όριζαν οι διατάξεις του ν. 4387/2016 αλλά και του ν. 4488/2017» συμπληρώνει ο ίδιος.

Γιώτα Φλώρου

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα