«Μετάνιωσα για όλες τις lifestyle φωτό»

Μετανιωμένος εμφανίστηκε χθες ο Γιάνης Βαρουφάκης για τη φωτογράφιση στο γαλλικό περιοδικό «Paris Match», στις πρώτες δηλώσεις του σχετικά με τις φωτογραφίες που έχουν κάνει τον γύρο της Ευρώπης μέσω του διαδικτύου και έχουν σχολιαστεί ποικιλοτρόπως. Εμφαση έδωσε στην αισθητική πλευρά της φωτογράφισης, για την οποία τόνισε την αντίθεσή του. «Θα ήθελα να μην υπάρχουν αυτές οι φωτογραφίες» είπε σε τηλεοπτική συνέντευξή του, συμπληρώνοντας με μια δόση αυτοκριτικής ότι έχει μετανιώσει για αυτήν τη φωτογράφιση.

Εντούτοις, όπως υποστήριξε αναφερόμενος στο σχετικό ρεπορτάζ του περιοδικού, «υπήρξε ένα πολύ καλό κείμενο που συνόδευε τις φωτογραφίες» και με αυτό τον τρόπο «εξασφαλίστηκε η θετική προβολή των ελληνικών θέσεων εν μέσω μιας κρίσιμης διαπραγμάτευσης. Εκανε πολύ καλό για την Ελλάδα στη Γαλλία».

Με φόντο την Ακρόπολη

Για να συμβεί αυτό, όμως, το «Paris Match» ζήτησε μια τύπου lifestyle φωτογράφιση, με τον ίδιο και τη σύζυγό του Δανάη Στράτου να ποζάρουν στο σαλόνι του σπιτιού τους στην Πλάκα, στο τραπέζι του φαγητού, αλλά και στη βεράντα αγκαλιασμένοι, με φόντο την Ακρόπολη.
«Το αντίτιμο που πληρώσαμε ήταν αυτές οι φωτογραφίες, οι οποίες αισθητικά δεν με καλύπτουν» παραδέχθηκε ο υπουργός Οικονομικών.

Και πυρά κατά της «Bild»

Διπλή επίθεση στο «Spiegel» και στην «Bild» -την οποία χαρακτήρισε «φυλλάδα»- εξαπέλυσε ο Γιάνης Βαρουφάκης μετά τα πρόσφατα δημοσιεύματα των δύο γερμανικών εντύπων. «Εχει χάσει την αξιοπιστία του από το 2011, γιατί δεν επιβεβαιώνονται αυτά που έχει γράψει κατά καιρούς» ανέφερε ο υπουργός Οικονομικών για το «Spiegel», το οποίο έγραψε ότι μπορεί να γίνει «κούρεμα» καταθέσεων στην Ελλάδα όπως στην Κύπρο.

«Το ότι προσπαθεί να με αποδομήσει η “Bild”, που προσπαθεί εδώ και χρόνια να αποδομήσει και τη χώρα μου, είναι τιμή μου και καμάρι μου. Οσο περισσότερο με μισεί τόσο πιο ευτυχισμένος ξυπνάω το πρωί» είπε χαρακτηριστικά για τη γερμανική εφημερίδα σε τηλεοπτική συνέντευξή του.
Σε ένα ιδιαίτερο αιχμηρό άρθρο για τον κ. Βαρουφάκη, η «Bild» υποστήριξε ότι είναι έτοιμος να καταρρεύσει και σημείωσε με εμφανή διάθεση ειρωνείας: «Μόλις 46 μέρες μετά την ορκωμοσία του, η μπογιά του έχει περάσει σαν πολιτικός ροκ σταρ με μεγάλη μηχανή, όμορφη σύζυγο και δερμάτινο μπουφάν – αρκετά τον ανέχτηκαν οι Ελληνες».

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα