Δάκρυσε με «Καζαντζάκη» ο Καραμανλής

Ο πρώην πρωθυπουργός στην πρεμιέρα της ταινίας του φίλου του, σκηνοθέτη Γιάννη  Σμαραγδή, για τον Κρητικό συγγραφέαΟ «Καζαντζάκης» του Γιάννη Σμαραγδή συγκίνησε και καθήλωσε τον Κώστα Καραμανλή. Σε μια από τις σπάνιες κοσμικές εξόδους του, ο Ελληνας πρώην πρωθυπουργός, ο οποίος διατηρεί εδώ και πολλά χρόνια σχέση φιλίας με τον βραβευμένο σκηνοθέτη, εμφανίστηκε το βράδυ της Δευτέρας στο Παλλάς για να παρακολουθήσει την επίσημη πρεμιέρα της πολυαναμενόμενης ταινίας για τον εμβληματικό Κρητικό συγγραφέα. 

Ντυμένος κομψά και χωρίς να συνοδεύεται από τη σύζυγό του, ο Κώστας Καραμανλής πέρασε το κατώφλι του θεάτρου λίγο πριν από την έναρξη της ταινίας, ενώ ο Γιάννης Σμαραγδής τον υποδέχτηκε προσωπικά στο φουαγιέ. Μάλιστα, οι δύο άντρες κάθισαν σε κοντινές θέσεις και, όπως δήλωσε, ο πρώην πρωθυπουργός φαινόταν καθηλωμένος και αρκετά συγκινημένος κατά τη διάρκεια της προβολής.

«Η φιλία μας με τον Κωνσταντίνο Καραμανλή ξεκίνησε πριν από περίπου μια δεκαετία, την εποχή που ετοίμαζα την ταινία “El Greco”, και εκείνος με είχε βοηθήσει στην πραγματοποίησή της» μας είπε ο κ. Σμαραγδής και συνέχισε περιγράφοντας τις αντιδράσεις του την ώρα που έβλεπε τον «Καζαντζάκη» στο Παλλάς. «Μου είπε ότι του άρεσε πολύ. Τον είδα καθηλωμένο κατά την προβολή και, σε αρκετά σημεία της ιστορίας, ιδιαίτερα συγκινημένο» πρόσθεσε. Τα λεγόμενά του μας επιβεβαίωσαν και άνθρωποι που βρέθηκαν στην εκδήλωση, συμπληρώνοντας ότι ο πολιτικός φάνηκε κάποια στιγμή ακόμη και βουρκωμένος.

Στο φιλμ, το οποίο κάνει αύριο πρεμιέρα στις σκοτεινές αίθουσες, πρωταγωνιστούν οι Οδυσσέας Παπασπηλιόπουλος, Μαρίνα Καλογήρου, Νίκος Κορδώνης, Θοδωρής Αθερίδης, Στέφανος Ληναίος, Ζέτα Δούκα, Γιούλικα Σκαφιδά, Αργύρης Ξάφης και, φυσικά, ο αξέχαστος Στάθης Ψάλτης, ο οποίος υποδύεται έναν καλόγερο. Η ταινία αποτελεί ένα εναργές πορτρέτο της προσωπικότητας του σπουδαίου Κρητικού συγγραφέα.

Στην επίσημη πρεμιέρα του «Καζαντζάκη» έδωσαν το «παρών» σημαντικές προσωπικότητες από την πολιτική και την τέχνη, μεταξύ των οποίων η πρώην υπουργός Εξωτερικών Ντόρα Μπακογιάννη, ο αντιπρόεδρος της Ν.Δ. Κωστής Χατζηδάκης, η πρώην υπουργός Τουρισμού Ολγα Κεφαλογιάννη, αλλά και οι Μίμης Πλέσσας, Κάτια Δανδουλάκη, Γιώργος Χατζηνάσιος και πολλοί ακόμη.

Να θυμίσουμε ότι το φιλμ είναι αφιερωμένο στη μνήμη του Στάθη Ψάλτη, του σκηνοθέτη Νίκου Κούνδουρου και του Νίκου Σμαραγδή, αδελφού του βραβευμένου σκηνοθέτη.

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα