Μια βραδιά για τον «mr Estee Lauder»

Τιμήθηκε στη Ν. Υόρκη ο Ambassador of the World JewishΟ πρόεδρος των Αμερικανών Φίλων του Εβραϊκού Μουσείου της Ελλάδας Solomon D. Asser και ο πρόεδρος του Εβραϊκού Μουσείου της Ελλάδας Μάκης Μάτσας οργάνωσαν μια εξαιρετική βραδιά στη Νέα Υόρκη, παρουσία του Αρχιεπισκόπου Αμερικής Δημητρίου, στην οποία τίμησαν τον Ambassador of the World Jewish, Ronald S. Lauder, του διάσημου οίκου καλλυντικών, με το βραβείο «DAMASKINOS AWARD». 

Πρόκειται για το βραβείο που απονέμεται σε προσωπικότητες που έχουν υπερασπιστεί και προωθήσει την ελευθερία της συνύπαρξης των θρησκειών στις ΗΠΑ, στην Ελλάδα και σε όλο τον κόσμο, μέσα από δράσεις και έργο ζωής. Ανάμεσα στα σημαντικά φιλανθρωπικά και εκπαιδευτικά έργα του κ. Lauder είναι η υποστήριξή του στις εβραϊκές κοινότητες της χώρας μας, όπου η εταιρία του Estee Lauder έχει ιδρύσει μέχρι και εβραϊκό σχολείο στην Αθήνα.

Φέτος άλλωστε είναι η 40ή επέτειος της ίδρυσης του Εβραϊκού Μουσείου της Ελλάδας και η 35η επέτειος της ίδρυσης του συλλόγου των Αμερικανών Φίλων. Μεταξύ των εκλεκτών καλεσμένων στο dinner award gala που πραγματοποιήθηκε στις 15 Νοεμβρίου στο The Loeb Boathouse Central Park, στην καρδιά του Μανχάταν, ήταν ο πατήρ Alex Karloutsos, ο γ. πρόξενος Κωνσταντίνος Κούτρας, η μόνιμη αντιπρόσωπος της Ελλάδας στα Ηνωμένα Εθνη, πρέσβειρα Μαρία Θεοφίλη, ο Philippe Garriois με τη σύζυγό του Georgia Melenikioutou-Garrinois, η Χιώτισσα πρόεδρος της Navios Maritime Holdings Inc. Αγγελική Φράγκου, η Ολγα Μπορνόζη της Capital Link και o Dr Mimis Cohen. Το Εβραϊκό Μουσείο Ελλάδος ιδρύθηκε το 1977 για να συλλέξει, να διατηρήσει, να ερευνήσει και να εκθέσει τα υλικά κατάλοιπα 2.300 χρόνων εβραϊκής ζωής στην Ελλάδα.

Ως ιστορικό και λαογραφικό μουσείο, το κύριο ενδιαφέρον του είναι να παρουσιάσει μια ζωντανή εικόνα της εβραϊκής ζωής και παράδοσης στη διάρκεια αυτών των αιώνων.

Δ. Λυμπερόπουλος

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα