Μεγάλη διάκριση για τον δρα Μαντζώρο

Ακόμα ένα βραβείο στην πλούσια συλλογή του πρόσθεσε ο γιατρός του Beth Israel Deaconess Medical Center και καθηγητής Ιατρικής του Πανεπιστημίου του Χάρβαρντ Χρήστος Μαντζώρος …, ο πρώτος επιστήμονας που αποσαφήνισε τον ρόλο της ορμόνης λεπτίνη στη ρύθμιση της όρεξης. Ο γιατρός έλαβε από την Εταιρία Παχυσαρκίας το TOPS Research Achievement Award για την έρευνά του.

Ο δρ Χρήστος Μαντζώρος είναι διευθυντής της Μονάδας Διατροφής στον τομέα της Ενδοκρινολογίας, Διαβήτη και Μεταβολισμού του Ιατρικού Κέντρου Beth Israel Deaconess καθώς και του Διαβητολογικού Κέντρου Joslin, τα οποία ανήκουν στην Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Χάρβαρντ.

«Οι μεταβολικές παθήσεις -η παχυσαρκία, ο διαβήτης και οι σχετιζόμενες ασθένειες, όπως οι καρδιαγγειακές παθήσεις, τα εγκεφαλικά επεισόδια και κάποιες μορφές καρκίνου- είναι οι επιδημίες του 21ου αιώνα» δήλωσε ο Χρήστος Μαντζώρος. Στα μέσα της δεκαετίας του 1990 η ανακάλυψη της ορμόνης λεπτίνη αύξησε τις ελπίδες των ερευνητών για την εύρεση θεραπείας κατά της παχυσαρκίας.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα