Γερμανικές διακρίσεις σε βάρος των Ελλήνων

Φανταστείτε έναν πολίτη να έχει πέσει τόσο χαμηλά στην υπόληψη του περίγυρού του, ώστε να αποδέχεται κι ο ίδιος να γίνεται… συνεδρίαση με θέμα αν θα ισχύσουν για εκείνον οι νόμοι που ισχύουν για τους άλλους. Φανταστείτε έναν κόσμο όπου οι διακρίσεις σε βάρος κάποιου να είναι τόσο βαριές ώστε να ισχύουν ακόμα και χωρίς νομοθετικό πλαίσιο, αλλά να γίνονται αποδεκτές από όλους επειδή θα θεωρούνται… αυτονόητες!

Δυστυχία και για εκείνον που είναι το θύμα αλλά και διπλή η πτώση και η μομφή για το περιβάλλον όπου ζει εκείνος ο πολίτης, που δεν αναγνωρίζει ίσα δικαιώματα και υποχρεώσεις σε όλους αλλά μεροληπτεί κατάφωρα.

Αυτό ακριβώς συμβαίνει και με τη χώρα μας. Φτάσαμε, λόγω μιας πρωτοφανούς ένδειας σε ποιότητα πολιτικού προσωπικού, να συνεδριάζουν εμπειρογνώμονες της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, της Ελλάδας και της Γερμανίας επειδή «η Γερμανία είναι μία από τις χώρες που έχουν επαναφέρει προσωρινά τους ελέγχους στα εσωτερικά σύνορα και συγκεκριμένα στις πτήσεις από Ελλάδα, προκειμένου να αντιμετωπιστεί ο κίνδυνος της παράτυπης μετανάστευσης», όπως είπε η Νατάσα Μπερτό, εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για τη μεταναστευτική πολιτική.

Δηλαδή, η Γερμανία στις πτήσεις από Ελλάδα έχει ουσιαστικά ακυρώσει μονομερώς και επιδεικτικά τη Συνθήκη Σένγκεν. Οι Ελληνες περνούν από εξονυχιστικούς και εξευτελιστικούς ελέγχους, λες και προέρχονται από τριτοκοσμική χώρα και όχι από ένα μέλος της Ευρωπαϊκής Ενωσης και της ευρωζώνης.

Η «δημοκρατία» είναι το πρώτο μέσο ενημέρωσης που ασχολήθηκε με το θέμα, με επανειλημμένες αναφορές σε άρθρα και ρεπορτάζ. Δυστυχώς, η εφημερίδα μας ήταν η μόνη που προσπάθησε να αναδείξει αυτή την απαράδεκτη και ανθελληνική κίνηση των Γερμανών. Πολλοί, που δεν ενθουσιάζονται με την ιδέα να εκτίθεται σε κοινή θέα η μεροληψία των Γερμανών σε βάρος των Ελλήνων, ήλπιζαν ότι το θέμα θα… ξεχνιόταν, ότι θα λυνόταν κάπως, ίσως από μόνο του.

Φυσικά, το θέμα δεν λύθηκε και η αποσιώπησή του απλά το επέτεινε. Οι Γερμανοί οφείλουν να αποκαταστήσουν τη νομιμότητα και τα δικαιώματα των Ελλήνων ταξιδιωτών.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα