Απίστευτο θρίλερ με τα απόρρητα έγγραφα των εξοπλισμών! Απειλή φυλάκισης

Υπό αυστηρά μέτρα ασφαλείας φυλάσσονται κλειδωμένα στο χρηματοκιβώτιο της Νομοθετικής Υπηρεσίας στον πρώτο όροφο της Βουλής τα απόρρητα έγγραφα που κατέθεσε προχθές στην Ολομέλεια του Κοινοβουλίου ο Ανδρέας Λοβέρδος…… και σχετίζονται με την πώληση των πυρομαχικών στη Σαουδική Αραβία. Οσοι από τους βουλευτές, μεταξύ αυτών ο Αδωνις Γεωργιάδης, επιχείρησαν χθες να τα διαβάσουν δεν τα κατάφεραν, καθώς οι αρμόδιοι υπάλληλοι αρνήθηκαν να τους παραδώσουν το υλικό.

Στο θέμα των επίμαχων εγγράφων παρενέβη και το υπουργείο Εξωτερικών. Με ανακοίνωσή του υπενθυμίζει πως είναι παράνομες η δημοσίευση και η κατοχή εγγράφων που αφορούν τα εθνικά συμφέροντα και πως αυτό περιλαμβάνεται στον ποινικό κώδικα. Είχε προηγηθεί σφοδρή αντιπαράθεση ανάμεσα σε κυβέρνηση και αξιωματική αντιπολίτευση, με βαρύτατους χαρακτηρισμούς ένθεν κακείθεν, μετά το αίτημα του Αλέξη Τσίπρα προς τον Νίκο Βούτση για μετάθεση της προγραμματισμένης για σήμερα συζήτησης στη Βουλή σχετικά με την ίδια υπόθεση. Η συνεδρίαση τελικά θα γίνει την ερχόμενη Δευτέρα. Η Ν.Δ. δεν δέχτηκε να συναινέσει, γεγονός που προκάλεσε την έντονη αντίδραση του Μεγάρου Μαξίμου, που μέσω non paper χαρακτήρισε «θρασύδειλο» τον Κυριάκο Μητσοτάκη. «Θρασύδειλοι είναι αυτοί που κρύβονται πίσω από non paper και έχουν εξαπατήσει τους πολίτες» απάντησε η Ν.Δ. υψώνοντας με τη σειρά της τους τόνους.

Από την πλευρά του ο Κυριάκος Μητσοτάκης, μιλώντας στο προσυνέδριο της Αθήνας, χαρακτήρισε «καλοδεχούμενη» την παρουσία του πρωθυπουργού στη συζήτηση. «Αφού αισθάνθηκε τέτοια ανάγκη να καλύψει τον κυβερνητικό του εταίρο, θα τον περιμένουμε με πολύ μεγάλο ενδιαφέρον να απολογηθεί κι αυτός για μια σκοτεινή υπόθεση στην οποία εγείρονται μία σειρά από ερωτήματα» συμπλήρωσε ο κ. Μητσοτάκης.

Διαβάστε παρακάτω: 

Διπλή βράβευση για Τσίπρα σήμερα στο Παρίσι

Οχι ένα, δύο βραβεία θα πάρει τελικά ο Αλέξης Τσίπρας στο Παρίσι, ενώ θα δει αύριο και τον Εμανουέλ Μακρόν. Το μυστήριο γύρω από το σημερινό ταξίδι στη γαλλική πρωτεύουσα λύθηκε και, σύμφωνα με το πρόγραμμα που εξέδωσε με ακατανόητη καθυστέρηση το Μέγαρο Μαξίμου, ο κ. Τσίπρας βραβεύεται το πρωί από την επιτροπή της Politique Internationale με το «Βραβείο Πολιτικού Σθένους» και το απόγευμα από τον Δικηγορικό Σύλλογο Παρισιού με το «Βραβείο Προσήλωσης στο Ευρωπαϊκό Ιδεώδες». Αύριο ο κ. Τσίπρας θα έχει πρόγευμα εργασίας με τον Γάλλο πρόεδρο, στο οποίο θα συμμετέχουν και εκπρόσωποι μεγάλων εταιριών. Ανάμεσά τους και του αμερικανικού επενδυτικού κολοσσού Black Rock.

Ακολούθως ο πρωθυπουργός θα μεταβεί στις Βρυξέλλες προκειμένου να συμμετάσχει στη Σύνοδο Κορυφής για την Ανατολική Εταιρική Σχέση, όπου συμμετέχουν οι αρχηγοί κρατών και κυβερνήσεων των κρατών-μελών της Ε.Ε. και των έξι ανατολικών χωρών-εταίρων (Αρμενία, Αζερμπαϊτζάν, Λευκορωσία, Γεωργία, Μολδαβία και Ουκρανία).

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα