Ξανανοίγει η δικογραφία της υπόθεσης Τσαλικίδη

Τρίτη κατά σειρά έρευνα μετά την απόφαση «βόμβα» του Ευρωδικαστηρίου Ρεπορτάζ
Μαρία Ζαχαροπούλου

Δώδεκα χρόνια μετά τον θάνατο του στελέχους της Vodafone Κώστα Τσαλικίδη, βγαίνει και πάλι από το αρχείο ο φάκελος της υπόθεσης που είχε κλείσει με την ένδειξη «αυτοκτονία».

Η απόφαση του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, η οποία δικαίωσε την οικογένεια του Κώστα Τσαλικίδη, καταλογίζοντας στις ελληνικές Αρχές βιασύνη και πλημμελή, μη ενδελεχή και σε βάθος έρευνα για τα αίτια του θανάτου του, ήταν αυτή που δρομολόγησε τις νέες εξελίξεις. Ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Εφετών Αθηνών Αντώνης Λιώγας έδωσε εντολή να ανασυρθεί, για τρίτη φορά, από το αρχείο η δικογραφία, ζητώντας νέα διερεύνηση της υπόθεσης του θανάτου του νεαρού άνδρα, που συνδέθηκε με το σκάνδαλο των τηλεφωνικών υποκλοπών, το οποίο είχε συνταράξει την κυβέρνηση Καραμανλή. Η υπόθεση περνά πλέον στα χέρια του εισαγγελέα Εφετών Γρηγόρη Πεπόνη, ο οποίος καλείται να φωτίσει όλες τις σκοτεινές πτυχές και να βρει απαντήσεις σε καίρια ερωτήματα που ενδεχομένως παραμένουν έως σήμερα αναπάντητα.

Οι γονείς και ο αδελφός του Κώστα Τσαλικίδη από την πρώτη στιγμή έκαναν λόγο για σκηνοθετημένη δολοφονία που σχετιζόταν με το σκάνδαλο των υποκλοπών και για τον λόγο αυτόν ουδέποτε εγκατέλειψαν τον αγώνα τους να βρουν την αλήθεια πίσω από το τραγικό τέλος του δικού τους ανθρώπου.

Τώρα η οικογένεια δηλώνει ικανοποιημένη από τις εξελίξεις και, όπως αναφέρει ο δικηγόρος της Σταύρος Χούρσογλου, μιλώντας στη «δημοκρατία», ευελπιστεί «τα αποτελέσματα της νέας συμπληρωματικής έρευνας να είναι θετικά».

Η υπόθεση Τσαλικίδη ερευνήθηκε, στο παρελθόν, δύο φορές από τη Δικαιοσύνη. Η πρώτη ήταν την περίοδο 2005-2006, οπότε και η έρευνα έκλεισε ως αυτοκτονία. Μια συμπληρωματική έρευνα έγινε τη διετία 2012-2014. 

Αν και σε αυτή την περίπτωση οι Αρχές κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι επρόκειτο για αυτοκτονία, δύο από τους τρεις ιατροδικαστές κατέγραψαν την άποψη ότι η αιτία θανάτου του Κώστα Τσαλικίδη δεν είχε διασαφηνιστεί εντελώς.

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα