Η έρευνα για τον Τραμπ αγγίζει τον «σουλτάνο»!

Ο βρόμικος τραπεζίτης του Τούρκου προέδρου θα καταθέσει στον Αμερικανό ανακριτή. Τα παιχνίδια με Γκιουλέν και ο έμπορος χρυσούΑπό την 
Ελενα Στάθου – Ελευθερόγλου

Με αγωνία παρακολουθεί η τουρκική κυβέρνηση και ο ίδιος ο Ερντογάν τα τεκταινόμενα στις ΗΠΑ, καθώς η έρευνα του ειδικού ανακριτή Ρόμπερτ Μούλερ, που ασχολείται με τη ρωσική ανάμειξη στις αμερικανικές εκλογές αλλά και ενδεχόμενες παρανομίες στελεχών της κυβέρνησης Τραμπ, ακουμπά πλέον και τον Τούρκο πρόεδρο.

Στο πλαίσιο της έρευνας του Μούλερ, πριν από λίγο καιρό έγινε γνωστό ότι ο Μάικλ Φλιν, πρώην σύμβουλος εθνικής ασφάλειας της κυβέρνησης Τραμπ, ο οποίος έχει παραδεχτεί ότι ήταν σύμβουλος της τουρκικής κυβέρνησης, είχε συναντηθεί με υψηλόβαθμους αξιωματούχους της Τουρκίας λίγες μόλις εβδομάδες πριν αναλάβει τα καθήκοντά του στον Λευκό Οίκο.

Σε αυτήν τη συνάντηση, σύμφωνα με τα στοιχεία του Μούλερ, οι Τούρκοι προσέφεραν στον Φλιν 15.000.000 δολάρια για να κανονίσει τη μεταφορά του Γκιουλέν στην Τουρκία, καθώς και την αποφυλάκιση ενός Τουρκοϊρανού εμπόρου χρυσού, ονόματι Ρεζά Ζαράμπ. Παράλληλα, χθες έγινε γνωστό πως ο Φλιν διέκοψε τις επαφές του με τους δικηγόρους του Τραμπ, κάτι που ενδεχομένως δείχνει πως πάει για συμφωνία με τον Μούλερ.

Λαθρεμπόριο πετρελαίου

Ο 37χρονος δισεκατομμυριούχος Ρεζά Ζαράμπ συνελήφθη τον Μάρτιο του 2016 στο Μαϊάμι με την κατηγορία ότι παραβίασε τις διεθνείς κυρώσεις κατά του Ιράν, καθώς από το 2010 ως το 2015 ο Ζαράμπ μαζί με υψηλόβαθμους Τούρκους και Ιρανούς αξιωματούχους αντάλλασσε παράνομα πετρέλαιο και φυσικό αέριο του Ιράν με τουρκικό χρυσό. Στο κόλπο ήταν και η κρατική τράπεζα της Τουρκίας Χάλκμπανκ, αξιωματούχοι της οποίας διευκόλυναν τις συναλλαγές. Ο αναπληρωτής διευθύνων σύμβουλος της τράπεζας Μεχμέτ Ατίλα συνελήφθη στις ΗΠΑ μαζί με τον Ζαράμπ και η δίκη τους αναμένεται να αρχίσει τη Δευτέρα.

Ο Ζαράμπ, παντρεμένος με διάσημη τραγουδίστρια της Τουρκίας, ήταν πολύ κοντά στον πρόεδρο Ερντογάν. Ο Τουρκοϊρανός δισεκατομμυριούχος, μάλιστα, επανειλημμένως είχε δωρίσει εκατομμύρια δολάρια στο φιλανθρωπικό ίδρυμα της συζύγου του Τούρκου προέδρου Εμινέ Ερντογάν. Εξαιτίας της στενής σχέσης του με τον Ζαράμπ, ο Ερντογάν είχε μεσολαβήσει αρκετές φορές για την αποφυλάκισή του, χωρίς όμως επιτυχία.

Ωστόσο, όλα δείχνουν ότι η αποφυλάκισή του επετεύχθη όχι με τη βοήθεια του Τούρκου προέδρου, αλλά μέσω της συμφωνίας που φαίνεται πως έκανε ο Ζαράμπ με το FBI, το οποίο τον θεωρεί πλέον μάρτυρα που γνωρίζει πολλά. Και για αυτόν τον λόγο ο Τουρκοϊρανός, που φοβάται για τη ζωή του, μετά την κατάθεσή του θα αποκτήσει όχι μόνο νέα ταυτότητα, αλλά και καινούργιο πρόσωπο με τη βοήθεια της πλαστικής.

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα