Επίπεδη Γη;

Ο υλισμός έχει απαξιώσει κάθε σταθερά, κάθε φάρο ζωτικότητας του κανονικού ανθρώπουΑπό τον 
Στ. Χριστοδούλου*

Προ ημερών ολοκληρώθηκε η Διεθνής Συνδιάσκεψη Επίπεδης Γης 2017, στη Βόρεια Καρολίνα των ΗΠΑ. Περίπου 500 άνθρωποι βρέθηκαν εκεί, ψυχή τε και σώματι, υποστηρίζοντας ένθερμα ότι η επιστήμη μάς κρύβει την αλήθεια. Ενας εκ των ομιλητών, ο Mark Sargent, έχει πάνω από 40.000 συνδρομητές στο YouTube. Γιατί τόσοι άνθρωποι στον πλανήτη -και αρκετοί στη χώρα μας, αν υποθέσουμε ότι δεν γίνεται όλα τα μέλη των σχετικών ομάδων στα social media να ασχολούνται χιουμοριστικά- βασανίζουν το μυαλό τους με ανοησίες;

Η ελευθερία έκφρασης έδωσε σε λογιών λογιών δημοφιλείς προσωπικότητες το δικαίωμα να διαλαλούν ή να διαφημίζουν ό,τι επιθυμούν.

Μη λησμονείτε το πρόσφατο περιστατικό με τον αντιπρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας και το γιλέκο ή τα βιβλία για εξωγήινες οντότητες ή τις μαγικές κρέμες, τα βότανα κ.λπ. Συχνά πυκνά, η κοινή γνώμη απασχολείται με την αντίδραση κατά ενός status quo. Είναι απολύτως λογικό. Ο υλισμός έχει απαξιώσει κάθε σταθερά, κάθε φάρο ζωτικότητας του κανονικού ανθρώπου. Ξέρετε, αυτόν που εργάζεται πολλές ώρες, έχει ελάχιστο ελεύθερο χρόνο και αντικρουόμενους ρόλους.

Διδάχθηκε ότι το έθνος είναι μια φενάκη, η θρησκεία κοινωνικό κατασκεύασμα, η οικογένεια ξεπερασμένη εμμονή και, συνεπώς, μάλλον ή ήττον απέμεινε να βλέπει τον εαυτό του ως λογιστικό μέγεθος – ένα μηδενικό μεταξύ δισεκατομμυρίων άλλων. «Αποξένωση, γρήγοροι ρυθμοί, εσωστρεφής εγκλωβισμός» – το τρίπτυχο της ασημαντότητας.

Γιατί απορούν, επομένως, τόσοι και τόσοι για την τάση των ανθρώπων να επηρεάζονται από οποιοδήποτε γονιμοποιητικό της ζωτικότητάς τους στοιχείο; Η (έστω άκριτη) αντίδραση στην καθεστηκυία τάξη νοηματοδοτεί την ύπαρξη, προσδίδοντας περιεχόμενο στην πεζή λογιστική αντίληψη.

Από το 2009 έως το 2014 αυξήθηκαν οι πωλήσεις αντικαταθλιπτικών φαρμάκων κατά 12,5%, ενώ, σύμφωνα με στοιχεία από τα θέματα που συζητήθηκαν στο τελευταίο Συνέδριο Ψυχικής Υγείας, οι ασθενείς με κατάθλιψη ξεπέρασαν το 2015 τους 500.000, οι αυτοκτονίες αυξήθηκαν κατά 35% και οι ακούσιες νοσηλείες (κατόπιν εισαγγελικής παραγγελίας) έφτασαν, από 56,6% το 2012, σε 74,5% το 2014.

Επομένως, όχι μόνο θα αγοράσουν φύκια για μεταξωτές κορδέλες και θα υπερασπίζονται με πάθος την ωφέλεια οιουδήποτε προϊόντος ξεπερνά τα τετριμμένα (κάτι που είναι και ουσιαστικά ασήμαντο εν τέλει), αλλά και (δώστε βάση) θα βρεθούν στις τάξεις κάθε αλλοπρόσαλλης τρέλας, αποκλειστικά και μόνο «για να αναζητήσουν ουρανό», όπως γράφουν οι ποιητές. Εν κατακλείδι, τι κι αν η Γη θεωρείται επίπεδη; Εδώ στηρίζουν τον κομμουνισμό!

* Νομικός

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα