«Η φορολογική νομοθεσία είναι λαβύρινθος!»

Ο πρόεδρος των Εφοριακών Μιχ. Κούπκας από το περίπτερο της «δημοκρατίας» μίλησε έξω από τα δόντια για τα προβλήματα του κλάδουΑπό τη
Μαρία Μαθιοπούλου

Με ιδιαίτερα γλαφυρό τρόπο περιέγραψε την πολυπλοκότητα της φορολογικής νομοθεσίας ο πρόεδρος του Συλλόγου Εφοριακών Ν. Θεσσαλονίκης – Κιλκίς – Χαλκιδικής Μιχάλης Κούπκας, κατά την επίσκεψή του στο περίπτερο-μουσείο Τύπου του Δημοκρατικού Τύπου και του ΑΠΕ-ΜΠΕ, στη Νέα Παραλία.

«Η φορολογική νομοθεσία έχει γίνει λαβύρινθος και ο μίτος της Αριάδνης… μαλλιά κουβάρια» είπε χαρακτηριστικά στη «δημοκρατία» και συνέχισε λέγοντας ότι «πρόκειται για μια δαιδαλώδη νομοθεσία που ταλανίζει τους εφοριακούς, οι οποίοι καλούνται να την ερμηνεύσουν και να την εφαρμόσουν καθημερινά, αλλά και τους λογιστές και όλους τους Ελληνες πολίτες. Κάθε δύο μήνες κάτι αλλάζει στον Κώδικα Φορολογικής Διαδικασίας. Κάθε τρεις μήνες κάτι μεταβάλλεται στον ΕΝΦΙΑ, ενώ κάθε έξι μήνες αλλάζουν διατάξεις στα Ελληνικά Λογιστικά Πρότυπα». Εξήγησε δε ότι αυτή ακριβώς η πολυπλοκότητα της φορολογικής νομοθεσίας είναι ένα από τα μεγαλύτερα «αγκάθια» στην καθημερινότητα των εφοριακών.

Παράλληλα, σημείωσε ότι οι εφοριακοί υπάλληλοι είναι εντελώς αθωράκιστοι όταν βγαίνουν για τους ελέγχους και υπενθύμισε το πρόσφατο περιστατικό ένοπλης βίας από επιχειρηματία στον Βόλο κατά εφοριακών που πήγαν απλώς να κάνουν τη δουλειά τους. Σχολιάζοντας τον αντίκτυπο της κρίσης στην περιοχή της βόρειας Ελλάδας, τόνισε ότι έχει εξελιχθεί σε τεράστιο πρόβλημα η μετεγκατάσταση επιχειρήσεων στη Βουλγαρία, καθώς στερεί φορολογικά έσοδα από τη χώρα μας.

Αναφερόμενος δε στη λοταρία που σχεδιάζει το υπουργείο Οικονομικών για τους πολίτες που κάνουν χρήση πλαστικού χρήματος, επισήμανε ότι αυτή η λογική ενίσχυσης της χρήσης καρτών μέσα από μια «τζογαδόρικη» πρακτική τον βρίσκει αντίθετο. Σύμφωνα με τον ίδιο, θα ήταν προτιμότερο για κάθε συναλλαγή που εκτελείται μέσω χρεωστικής-πιστωτικής κάρτας και web banking να επιστρέφεται ένα μέρος του ποσού στους πολίτες. «Αυτό θα έδινε σοβαρό κίνητρο σε όλους να επιδιώκουν να λαμβάνουν φορολογικά παραστατικά και αποδείξεις» εξήγησε.

«Δυναμική εφημερίδα»

Τέλος, ο Μιχάλης Κούπκας επαίνεσε την πρωτοβουλία του Δημοκρατικού Τύπου για τη δημιουργία του περιπτέρου-μουσείου Τύπου, ενώ αναφερόμενος στη «δημοκρατία» σημείωσε ότι είναι πολύ σημαντικό η Θεσσαλονίκη να έχει μια δυναμική ημερήσια εφημερίδα και όλοι πρέπει να τη στηρίξουν.

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα