Αναβολικά: Βλάπτουν σοβαρά την υγεία!

Εκατοντάδες άτομα παρακολούθησαν την ημερίδα «Η κοινωνική προσφορά και ο αθλητισμός συναντούν την υγεία», η οποία διοργανώθηκε υπό την επιστημονική επιμέλεια του ειδικού καρδιολόγου – δρος Ιατρικής Διαμαντή Γκολιδάκη. Το ζήτημα των αναβολικών συζητήθηκε διεξοδικά στην εκδήλωση. Αλλωστε, ο κ. Γκολιδάκης, ως παλιός αθλητής αλλά και ως γιατρός αθλητικών σωματείων της Θεσσαλονίκης, έχει ιδιαίτερη ευαισθησία για το συγκεκριμένο ζήτημα.

«Η χρήση αναβολικών έχει πάρει μεγάλες διαστάσεις, όχι μόνο στους επαγγελματίες αθλητές αλλά και στους απλούς αθλούμενους. Τα αναβολικά γνωρίζουν δυστυχώς άνθηση, καθώς στον βωμό του εύκολου μάρκετινγκ προωθούνται συστηματικά. Ετσι, πολλοί είναι αυτοί που τα χρησιμοποιούν, θέλοντας εύκολα να αποκτήσουν ωραίο σώμα, αδιαφορώντας, δυστυχώς, για τις αρνητικές συνέπειες στην υγεία, οι οποίες δεν είναι μόνο μακροπρόθεσμες αλλά και άμεσες» περιγράφει ο κ. Γκολιδάκης.

Στην ημερίδα, η οποία πραγματοποιήθηκε στο Πολιτιστικό Κέντρο «Αλέξανδρος», ο παραολυμπιονίκης κολύμβησης Αντώνης Τσαπατάκης μίλησε για τα οφέλη του αθλητισμού στα άτομα με αναπηρία, μοιράστηκε προσωπικά βιώματα και έστειλε μήνυμα στα άτομα με αναπηρίες να μην το βάζουν κάτω, αλλά να προσπαθούν.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα