Σοκ! Λουτρό αίματος σε τέμενος στο βόρειο Σινά

Ομάδα περίπου 40 ενόπλων επιτέθηκε με εκρηκτικά και στη συνέχεια άνοιξε πυρ αφήνοντας πίσω της πάνω από 235 νεκρούςΑπό τη
Θεανώ Καρούτα

Ξεπέρασαν τους 235 οι νεκροί από τη βομβιστική επίθεση (η μεγαλύτερη, όπως χαρακτηρίστηκε, στη σύγχρονη Ιστορία της Αιγύπτου) που πραγματοποιήθηκε χθες λίγο μετά τη μία το μεσημέρι από ομάδα περίπου 40 ενόπλων στο τέμενος Αλ Ράουνταχ στη βόρεια επαρχία Σινά.

Δεκάδες ήταν όμως και οι τραυματίες, με τις Αρχές να διατηρούν βάσιμους φόβους για περαιτέρω αύξηση των νεκρών, αφού πολλοί από αυτούς νοσηλεύονταν σε σοβαρή κατάσταση. Σύμφωνα με αξιωματούχους οι επιτιθέμενοι πυροδότησαν έναν εκρηκτικό μηχανισμό προτού ανοίξουν πυρ εναντίον πιστών κατά τη διάρκεια της μεγάλης προσευχής της Παρασκευής σε τέμενος που βρίσκεται σε περιοχή όπου οι Αρχές μάχονται με το αιγυπτιακό παρακλάδι του Ισλαμικού Κράτους.

Μέχρι το βράδυ της Παρασκευής καμία οργάνωση δεν είχε αναλάβει την ευθύνη. Σκηνές από την πολύνεκρη επίθεση περιέγραψε κάτοικος της περιοχής, συγγενείς του οποίου βρίσκονταν εκείνη την ώρα στο τέμενος. «Ακούστηκαν πυροβολισμοί καθώς ο κόσμος προσπαθούσε να βγει από το τζαμί».

«Υπήρξαν πυροβολισμοί ακόμη και κατά των ασθενοφόρων» πρόσθεσε, ενώ άλλος αυτόπτης μάρτυρας αποκάλυψε πως οι δράστες πυροβολούσαν ακόμη και εναντίον εκείνων που κείτονταν στο έδαφος αλλά έδειχναν να έχουν γλιτώσει τον θάνατο! Οι εικόνες που έδωσαν τα αιγυπτιακά ΜΜΕ στη δημοσιότητα αποτυπώνουν εύγλωττα το σοκαριστικό συμβάν, καθώς, μεταξύ άλλων, δείχνουν πτώματα καλυμμένα με κουβέρτες και τραυματίες σε κατάσταση αμόκ. Ο πρόεδρος Σίσι συγκάλεσε έκτακτη συνάντηση με τους υπουργούς Αμυνας και Εσωτερικών μετά την επίθεση και η κυβέρνηση της Αιγύπτου κήρυξε τριήμερο πένθος.

Συγκλονισμένος από την «ανείπωτη τραγωδία στο Σινά που προκάλεσαν οι αμετανόητοι τρομοκράτες» δήλωσε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας και τόνισε ότι «σε αυτή τη δύσκολη στιγμή στεκόμαστε με αλληλεγγύη στο πλάι του αιγυπτιακού λαού». «Νιώθω συγκλονισμένος. Η τραγωδία στο Σινά μάς οδηγεί να δώσουμε όλες μας τις δυνάμεις στον πόλεμο κατά της τρομοκρατίας. Τ

έλος στο αίμα που φέρνει το μίσος» δήλωσε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκος Μητσοτάκης, ενώ τα συλλυπητήριά του προς τον Πρόεδρο της Αραβικής Δημοκρατίας της Αιγύπτου Αμπντέλ Φατάχ αλ Σίσι εξέφρασε ο Προκόπης Παυλόπουλος. Τον αποτροπιασμό του για τη βάρβαρη επίθεση εξέφρασε και το ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών, ενώ τα πιο θερμά της συλλυπητήρια προς τον αιγυπτιακό λαό για την τρομοκρατική επίθεση εξέφρασε και η Ελληνική Κοινότητα Αλεξανδρείας.

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα