Eλληνας πράκτορας της ΜΙΤ διέρρευσε έγγραφα!

Αποκάλυψη: Γιατί ήθελαν να τινάξουν στον αέρα τη συμφωνία με τη Σαουδική Αραβία

Σατανικός εγκέφαλος των διαρροών Ελληνας πράκτορας της Τουρκίας Σήμερα η σύγκρουση κορυφής Τσίπρα – Μητσοτάκη – Καμμένου στη ΒουλήΗ Θέση μας: Θα πληρώσουν για το έγκλημα;

Διαβάστε επίσης:

►29 ερωτήσεις – απαντήσεις για τη χορήγηση του μερίσματος!

►Εξι βήματα για το κοινωνικό μέρισμα

►Τα σημειώματα κρύβουν το μυστικό της τραγωδίας!

►«Σφαγέας» των συνταξιούχων η Ξαφά!

►Γρεβενά: Υπάλληλοι έκαναν οικονομία στο νοσοκομείο 850.000 €

►Αυστραλία: Ζητά την επιστροφή των Γλυπτών

►Στο σφυρί ηλεκτρονικά 18.000 ακίνητα

►Ερχεται «κούρεμα» έως 110% στα φορολογικά πρόστιμα!

Αποκάλυψη-σοκ για την προσπάθεια της Τουρκίας να τινάξει στον αέρα τις σχέσεις της χώρας μας με τη Σαουδική Αραβία

Λίγες ώρες προτού αρχίσει η σκληρή αντιπαράθεση στη Βουλή μεταξύ των Αλέξη Τσίπρα, Κυριάκου Μητσοτάκη και Πάνου Καμμένου για το θέμα της πώλησης πολεμικού υλικού στη Σαουδική Αραβία, μια αποκάλυψη-σοκ δίνει νέα τροπή στην πολύκροτη υπόθεση. Και αυτό γιατί αποκαλύφτηκε ότι πίσω από τη διαρροή των εγγράφων βρίσκεται Ελληνας, ο οποίος έχει στρατολογηθεί από τη ΜΙΤ, που θέλει να τινάξει στον αέρα τις σχέσεις Ελλάδας – Σαουδικής Αραβίας.

Σε κάθε περίπτωση, δημιουργείται μείζον εθνικό θέμα, διότι η Τουρκία, μετά την πρόσφατη ρήξη της με τη Σαουδική Αραβία και την Αίγυπτο, είχε κάθε λόγο να ακυρώσει αυτή την πώληση πυρομαχικών. Για τον σκοτεινό ρόλο αυτού του ανθρώπου, που καταζητείται από την Interpol, η «δημοκρατία» είχε κάνει αποκαλύψεις στο παρελθόν, όταν εμφανιζόταν δήθεν ως πράκτορας της ΕΥΠ. Ο ρόλος του σε αυτήν την υπόθεση αποκαλύφτηκε όταν κυριακάτικη εφημερίδα δημοσίευσε απόρρητο έγγραφο του υπουργείου Εξωτερικών, το οποίο όμως έχει διαρρεύσει από ιστοσελίδα η οποία δημιουργήθηκε από τον εν λόγω πράκτορα και μέσω της οποίας στοχοποιεί όσους αποκαλύπτουν τον βρόμικο ρόλο του.

Οικονομικό σκάνδαλο
Ο άνθρωπος αυτός, αυτομόλησε στην Τουρκία έπειτα από μεγάλο οικονομικό σκάνδαλο, τα αρχικά του είναι Χ.Μ. και εδώ και χρόνια, παριστάνοντας τον πρώην πράκτορα της ΕΥΠ, κάνει συστηματική δολιοφθορά και προπαγάνδα υπέρ των τουρκικών συμφερόντων. Σε μία κοινή επιχείρηση μάλιστα το 2015 στο Τελ Αβίβ ελληνικές και ισραηλινές μυστικές υπηρεσίες επιχείρησαν να παγιδεύσουν τον εν λόγω πράκτορα κατά τη διάρκεια ταξιδιού του Πάνου Καμμένου στο Ισραήλ, ο οποίος όμως -προφανώς, ενημερωμένος- κατάφερε να διαφύγει.

Στόχοι του, εκτός από τον υπουργό Εθνικής Αμυνας, υπήρξαν ο Ελληνας Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος, ο διοικητής της Εθνικής Υπηρεσίας Πληροφοριών Γιάννης Ρουμπάτης και άλλα στελέχη, που είναι προφανές ότι ενοχλούν το τουρκικό κράτος. Οπως αποκαλύπτει το site Επίκαιρο, η υπόθεση πλέον αποκτά διαστάσεις εθνικής προδοσίας, διότι, όπως φαίνεται, τα έγγραφα τα οποία κάνουν χρήση βουλευτές της αντιπολίτευσης και μερίδα μέσων μαζικής ενημέρωσης έχουν διαρρεύσει από τον συγκεκριμένο πράκτορα.

Από τη μεριά του, ο υπουργός Εθνικής Αμυνας Πάνος Καμμένος, σχολιάζοντας τα νέα στοιχεία, δημοσίευσε στον προσωπικό του λογαριασμό στο twitter: «Αδίστακτοι. Σε συνεργασία με πράκτορα της ΜΙΤ οι “αποκαλύψεις” για τη Σαουδική Αραβία». Τη «σκιά» πάνω από τη συζήτηση «πύκνωσε» και ο πολιτικός «σάλος» που προκάλεσε και η κατάθεση -από τον κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο της Δημοκρατικής Συμπαράταξης Ανδρέα Λοβέρδο- των διαβαθμισμένων εγγράφων για τις διαβουλεύσεις που προηγήθηκαν της σύναψης της διακρατικής συμφωνίας.

Μέσα σε αυτό το εκρηκτικό κλίμα αναμένεται να αρχίσει σήμερα το μεσημέρι η συζήτηση στη Βουλή για ένα θέμα που μόνο καλό δεν κάνει στη χώρα, μια και πάνω σε μικροκομματικά παιχνίδια έχουν βγει στον αέρα ζητήματα που τροφοδοτούν με πληροφορίες τους εχθρούς της Ελλάδας.

Ποιος είναι και ποιος είναι ο ρόλος του

Ο X.M. κάτοικος Ρόδου, καταδικάστηκε για υπεξαίρεση 8.000.000 ευρώ από το Δημόσιο. Με μία σκανδαλώδη όμως απόφαση, λίγο μετά την εκλογή του Γιώργου Παπανδρέου στην κυβέρνηση, αφέθηκε ελεύθερος, υποσχόμενος ότι δήθεν θα προσκομίσει ενοχοποιητικά στοιχεία για τον Γιώργο Βουλγαράκη και τον Κώστα Καραμανλή. Στη συνέχεια, όπως ήταν φυσικό, εξαφανίστηκε μαζί με τα χρήματα που είχε υπεξαιρέσει. Συνελήφθη στη Δανία, αλλά έπειτα από εγκληματική ολιγωρία της τότε κυβέρνησης Παπαδήμου, κατάφερε να αφεθεί ελεύθερος, καθώς η Ελλάδα δεν ζήτησε την έκδοσή του!

Ασυλο

Η έρευνα της Εθνικής Υπηρεσίας Πληροφοριών το 2015 έδειξε ότι ο X. M. πήρε άσυλο από την Τουρκία, μεταφέροντας εκεί τα χρήματά του, προκειμένου να συνεργαστεί με τις τουρκικές μυστικές υπηρεσίες και να προβεί σε πράξεις δολιοφθοράς κατά της Ελλάδας. Στις πράξεις δολιοφθοράς συμπεριλαμβάνονται, εκτός από τις συκοφαντικές επιθέσεις σε πρόσωπα που αποτελούν τουρκικούς στόχους, η διαρροή ψευδών ειδήσεων για δήθεν παραβιάσεις τουρκικών σκαφών στο Αιγαίο, πληροφορίες ακόμα και για γεωτρήσεις τουρκικών συμφερόντων σε ελληνικά χωρικά ύδατα και άλλα.
Από το 2015 καταζητείται πλέον με διεθνές ένταλμα σύλληψης από την Ιντερπόλ, ενώ τελευταίο ίχνος του εκτός Τουρκίας ήταν στο τουρκικό προξενείο στη Βουλγαρία το 2016.

Oταν η «δημοκρατία» έφερνε στο φως τη δράση του αποστάτη

Τον βρόμικο ρόλο του πράκτορα, που θέλει να εμφανίζεται ως άνθρωπος της ΕΥΠ, αλλά στην ουσία δουλεύει για τους Τούρκους, είχε αποκαλύψει η «δημοκρατία» τον Φεβρουάριο του 2017. Γράφαμε τότε: «Διεθνές ένταλμα για τη σύλληψη Ελληνα, ο οποίος φέρεται ότι έχει “στρατολογηθεί” από την τουρκική μυστική υπηρεσία (ΜΙΤ), εκτελώντας κατά καιρούς “αποστολές”, στοχοποιώντας πρόσωπα που ενοχλούν με τη δράση τους την Αγκυρα, εκδόθηκε από την Interpol.

Σύμφωνα με πληροφορίες της «δημοκρατίας», το ένταλμα αφορά τον Χ.M., ο οποίος, έπειτα από συντονισμένες προσπάθειες των υπηρεσιών, ταυτοποιήθηκε ως εξαιρετικά επικίνδυνος πράκτορας της ΜIT. O άνθρωπος αυτός, που είχε αρχικά ως “έδρα” τη Ρόδο, ενεπλάκη σε απάτη-μαμούθ ύψους 8.000.000 (για την οποία έχει καταδικαστεί), δραπέτευσε έπειτα από αυτό από την Ελλάδα και βρήκε καταφύγιο ύστερα από άγνωστο χρονικό διάστημα στην Τουρκία. Εκεί στρατολογήθηκε από τις τουρκικές μυστικές υπηρεσίες με άγνωστα ανταλλάγματα, μεταφέροντας και μέρος των κλοπιμαίων. Εκτοτε δραστηριοποιείται για λογαριασμό της ΜΙΤ, κάνοντας διαδικτυακή προπαγάνδα, αλλά και ενέργειες υποκλοπής πληροφοριών.

Οι ελληνικές υπηρεσίες ακολούθησαν τα ηλεκτρονικά ίχνη του από τις δημοσιεύσεις που πραγματοποιεί σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης και εντόπισαν τα σημεία στα οποία δραστηριοποιείται, με αποτέλεσμα να ξετυλιχθεί το κουβάρι και να ξεσκεπαστεί ο ρόλος που παίζει σε βάρος της χώρας ένας άνθρωπος, ο οποίος, κατά καιρούς μάλιστα, εμφανιζόταν ως πράκτορας της ΕΥΠ (κάτι, βέβαια, που δεν επιβεβαιώθηκε από πουθενά). Η περίπτωσή του θεωρείται εξαιρετικά σοβαρή, καθώς, εκτός από τον πόλεμο προπαγάνδας και δολιοφθοράς που εξαπολύει σε στόχους που του υπαγορεύονται από την τουρκική υπηρεσία, δημοσιοποιεί και στοιχεία από διαβαθμισμένα έγγραφα, που είτε έχουν πέσει στα χέρια του είτε του έχουν δοθεί από ανθρώπους της Αγκυρας».

Να σημειώσουμε ότι ο πράκτορας αυτός, μετά την αποκάλυψη της «δημοκρατίας», με αναρτήσεις του στο διαδίκτυο απειλούσε τον εκδότη και στελέχη της εφημερίδας μας, εμμένοντας στον ψευδή ισχυρισμό του, καθώς δεν επιβεβαιώθηκε ποτέ από τα ηγετικά κλιμάκια της ΕΥΠ ότι ήταν Ελληνας πράκτορας.

Σήμερα στη Βουλή η μετωπική σύγκρουση Τσίπρα – Κυριάκου

Σε μετωπική μάχη μεταξύ των Αλέξη Τσίπρα και Κυριάκου Μητσοτάκη αναμένεται να εξελιχθεί η σημερινή συζήτηση στη Βουλή, με αφορμή την επίκαιρη ερώτηση 13 βουλευτών της Ν.Δ. προς τον Πάνο Καμμένο για την πώληση πυρομαχικών στη Σαουδική Αραβία. Η συζήτηση, που ξεκινά στη 1 μ.μ., ήταν προγραμματισμένο να διεξαχθεί την περασμένη Παρασκευή, ωστόσο ο Αλέξης Τσίπρας ζήτησε την αναβολή της, λόγω της απουσίας του στο Παρίσι.

Στη Ν.Δ. ερμηνεύουν την κίνηση αυτήν ως αποτέλεσμα «εκβιασμού» του πρωθυπουργού από τον κυβερνητικό εταίρο του Πάνο Καμμένο, προκειμένου να διατηρηθεί η συνοχή της συγκυβέρνησης, θεωρώντας παράλληλα το συγκεκριμένο θέμα μια πρώτης τάξεως ευκαιρία για να επικρατήσουν στο «μπρα ντε φερ» με τον ΣΥΡΙΖΑ, με ζητούμενο το πολυσυζητημένο «ηθικό πλεονέκτημα». Ο σύμβουλος επικοινωνίας του προέδρου της Ν.Δ. Μακάριος Λαζαρίδης δήλωσε ότι «ο κ. Τσίπρας είναι συνήγορος υπεράσπισης του απολογούμενου κ. Καμμένου», ενώ ο αντιπρόεδρος της Ν.Δ. Κωστής Χατζηδάκης τόνισε πως σήμερα «η Ν.Δ. θα θέσει συγκεκριμένα ζητήματα και θέλει απαντήσεις». Μεταξύ άλλων, οι «γαλάζιοι» ομιλητές θα ρωτήσουν «γιατί η διακρατική συμφωνία έχει μεσάζοντες;», «ποιος είναι ο κύριος Παπαδόπουλος και ποια η σχέση του με τον κ. Καμμένο;», καθώς και «τι έχουν γίνει τα υπόλοιπα βλήματα, δεδομένου ότι η συμφωνία μιλά για 300.000, ενώ οι Σαουδάραβες για 100.000;».

Μήνυμα

Από την άλλη, το Μέγαρο Μαξίμου διαμηνύει ότι ο πρωθυπουργός «δεν είναι πλέον διατεθειμένος να ανέχεται τις συκοφαντίες και τις γραφικότητες», ενώ στους ΑΝ.ΕΛ. υπάρχει η εκτίμηση ότι από τη σημερινή συζήτηση ο Πάνος Καμμένος θα βγει κερδισμένος, παρά τον σε βάρος του «πόλεμο λάσπης», όπως χαρακτηριστικά αναφέρουν.

Ο πρόεδρος της Βουλής Νίκος Βούτσης στήριξε τον υπουργό Αμυνας, λέγοντας: «Αυτή τη στιγμή, η κυβέρνηση απαντά τη Δευτέρα με έναν από τους κορυφαίους υπουργούς της, τον κ. Καμμένο. Και η κυβέρνηση εν συνόλω έχει πάρει την ευθύνη».
Σε ανακοίνωσή του, το ΓΕΕΘΑ, αναφορικά με την Ενορκη Διοικητική Εξέταση που διενεργήθηκε για τη διαρροή των εγγράφων, αναφέρει ότι τα δύο απόρρητα έγγραφα που παρέδωσε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Δημοκρατικής Συμπαράταξης Ανδρέας Λοβέρδος στο προεδρείο της Βουλής προέρχονταν από τη Γενική Διεύθυνση Αμυντικών Εξοπλισμών και Επενδύσεων του υπουργείου Εθνικής Αμυνας.

Την ίδια ώρα, ο κ. Λοβέρδος υπογράμμιζε ότι «το όνομα του μεσάζοντα δεν υπάρχει στο έγγραφο της συμφωνίας για τη Σαουδική Αραβία», επισημαίνοντας ότι «ο κ. Παπαδόπουλος μπαινοβγαίνει στο υπουργείο Αμυνας».
Την άποψη ότι «η εμπορία πολεμικού υλικού σημαίνει εξαγωγή του μαύρου θανάτου» εξέφρασε ο Μίκης Θεοδωράκης και πρόσθεσε ότι «είναι μια πράξη που μας στιγματίζει ηθικά ως χώρα και ως λαό».

Φ. Πανταζής

Απών λόγω περιοδείας στην Ασία σήμερα ο Κοτζιάς

Από τη σημερινή μάχη στη Βουλή θα απουσιάζει ένα από τα πρόσωπα που βρέθηκαν στο στόχαστρο της αντιπολίτευσης το τελευταίο διάστημα, ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Κοτζιάς (φωτό), ο οποίος περιοδεύει στην Ασία, στο πλαίσιο της ανακίνησης σχέσεων με χώρες με τις οποίες ο διάλογος δεν είναι τόσο συχνός. Πρώτος σταθμός του θα είναι σήμερα το Νέο Δελχί, όπου θα έχει συνάντηση με την Ινδή ομόλογό του Sushma Swaraj, ενώ στη συνέχεια θα πραγματοποιήσει ομιλία με θέμα τον ρόλο και τις πρωτοβουλίες της Ελλάδας στην περιοχή της ΝΑ Ευρώπης και της Ανατολικής Μεσογείου. Την Τετάρτη, ο υπουργός Εξωτερικών θα μεταβεί στη Σιγκαπούρη, όπου θα έχει συνάντηση με τον ομόλογό του δρ Vivian Balakrishnan, ενώ τελευταίος σταθμός του θα είναι η Σεούλ, όπου θα γίνει δεκτός από τον πρωθυπουργό Lee Nak-yon, και θα ακολουθήσει συνάντηση με τον σεβασμιότατο μητροπολίτη Κορέας κ. Αμβρόσιο. 

{{-PCOUNT-}}32{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα