Σόου Γκοτιέ απόψε στο Μπενάκη

Ο Γάλλος σχεδιαστής μόδας παρουσιάζει ελληνοπρεπείς δημιουργίες σε ένα ντεφιλέ για την ενίσχυση του μουσείουΑπό τη
Γιώτα Βαζούρα

Καλημέρα. Ευχαριστώ πολύ». Με αυτές τις δύο φράσεις, στα ελληνικά, υποδέχτηκε στο Μουσείο Μπενάκη τους δημοσιογράφους ο Γάλλος σχεδιαστής Ζαν Πολ Γκοτιέ, λίγες ώρες πριν από το μεγάλο φιλανθρωπικό σόου μόδας, που θα γίνει απόψε στο πολιτιστικό ίδρυμα. «Είμαι πολύ χαρούμενος και κολακευμένος που βρίσκομαι εδώ. Η Ελλάδα είναι ένα πολύ σημαντικό κομμάτι της ζωής μου. Εξάλλου, η έννοια της ομορφιάς γεννήθηκε εδώ» τόνισε στην ομιλία του ο σχεδιαστής, γνωστός για τις φιλελληνικές διαθέσεις του.

«Οταν ήρθα πρώτη φορά στο Μουσείο Μπενάκη, το 2000, εντυπωσιάστηκα τόσο από τις συλλογές του, που αμέσως σκέφτηκα πως θέλω να σχεδιάσω μια ολόκληρη σειρά ρούχων με αφορμή αυτό. Ο δικός μου τρόπος να εκφράσω την αγάπη μου για κάτι είναι να σχεδιάσω ρούχα. Δεν σας κρύβω ότι κάθε πτυχή του ελληνικού πολιτισμού με κάνει ευτυχισμένο. Στην Ελλάδα μπορείς να βρεις ομορφιά σε απροσδόκητα σημεία. Αυτό δεν σταματά να με εκπλήσσει».

Στο ντεφιλέ που θα στηθεί στους χώρους του κεντρικού κτιρίου, στην οδό Κουμπάρη στο Κολωνάκι, θα «περπατήσουν» γνωστές δημιουργίες του, όπως η «Αφροδίτη» και η «Σαπφώ», φουστανέλες, παραδοσιακές φορεσιές, καθώς και άλλες εκδοχές του έργου του, μια ολόκληρη σειρά ρούχων, όλη εμπνευσμένη από την Ελλάδα. Εκτός από το ντεφιλέ, όμως, στη σημερινή βραδιά έχει προγραμματιστεί και ένα επίσημο ιδιωτικό δείπνο για 150 άτομα, στο οποίο οι θέσεις με το ιδιαίτερο «τσουχτερό» αντίτιμο (ελάχιστη δωρεά τα 1.000 ευρώ) έγιναν από την πρώτη στιγμή ανάρπαστες. Ολα τα έσοδα από την εκδήλωση αλλά και οι δωρεές που έχουν εξασφαλιστεί από τους πάτρωνες του μουσείου θα διατεθούν για τους σκοπούς του και δη για την ανακαίνιση του νεοκλασικού της Κουμπάρη.

Ηδη, όπως μας ενημέρωσε η Ειρήνη Γερουλάνου, μιλώντας εκ μέρους της εκτελεστικής επιτροπής του οργανισμού, το μουσείο, χάρη στις δωρεές που συγκεντρώθηκαν με αφορμή τη σημερινή εκδήλωση, βάφτηκε ξανά, απέκτησε καινούργιους πολυελαίους, αλλά και led φώτα.

«Νομίζω πως η μόδα σήμερα οφείλει να προσαρμόζεται σε αυτά που συμβαίνουν στην κοινωνία, στους ανθρώπους γενικότερα. Η μόδα είναι καθρέφτης και πρέπει να αντανακλά την πραγματικότητα» είπε ο Γάλλος δημιουργός υψηλής ραπτικής, συμπληρώνοντας πως θεωρεί τις Ελληνίδες «μοναδικές για το στιλ τους».

Οπως αποκάλυψε ο Νίκος Τριβουλίδης, διευθυντής Ανάπτυξης του Μπενάκη, η πρόταση για την εκδήλωση έπεσε στο τραπέζι από τον Γκοτιέ. «Το περασμένο καλοκαίρι, στο πλαίσιο της έκθεσης με τις παραδοσιακές φορεσιές, είχαμε ζητήσει από κορυφαίους σχεδιαστές, μεταξύ των οποίων και ο Γκοτιέ, να παρουσιάσουν δημιουργίες εμπνευσμένες από τις ελληνικές φορεσιές.

Τότε λοιπόν εκείνος είχε προσφερθεί να εκθέσει στο μουσείο ένα εμβληματικό έργο του, το μοντέλο “Παρίσι-Αθήνα” (σακάκι με φόρεμα-φουστανέλα). Δεν σας κρύβω μάλιστα, πως αυτή η παρουσίαση εκτόξευσε την επισκεψιμότητα του μουσείου».

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα