Σοκ! Ορθοπεδικός πέταξε στον δρόμο ανασφάλιστο

Καταγγελίες από άνεργο εναντίον γιατρού του ΠΕΔΥ ΗλιούποληςΡεπορτάζ
Ρίτα Μελά

Ανασφάλιστο ασθενή, που έχρηζε ιατρικής περίθαλψης, πέταξε έξω από το ιατρείο στο ΠΕΔΥ Ηλιούπολης ένας γιατρός, με το αιτιολογικό ότι δεν είχε μαζί του το βιβλιάριο υγείας. Κι όμως, σύμφωνα με τον νόμο 4268 του 2016 και την Κοινή Υπουργική Απόφαση αριθ. Α3(γ)/ΓΠ/οικ.25132, όλοι οι ανασφάλιστοι ασθενείς με την επίδειξη του ΑΜΚΑ τους μπορούν να έχουν δωρεάν ιατροφαρμακευτική περίθαλψη στις δημόσιες υγειονομικές δομές.

Ο εν λόγω γιατρός (τα στοιχεία του οποίου είναι στη διάθεση της «δημοκρατίας») έχει απασχολήσει ξανά τη διεύθυνση του ΠΕΔΥ Ηλιούπολης, καθώς έχει αρνηθεί άλλη μια φορά να εξετάσει άνεργο ασθενή. Την παραπάνω καταγγελία έκανε στη «δημοκρατία» ο Αντώνιος Τσιάρας, που μας περιέγραψε την περιπέτεια που είχε στο ΠΕΔΥ Ηλιούπολης στις αρχές Νοεμβρίου. Μάλιστα, όπως δηλώνει, έχει κάνει καταγγελία για τον γιατρό στην 1η Υγειονομική Περιφέρεια (ΥΠΕ), «ακόμα κι αν ξέρω ότι μπορεί να καταλήξει στον κάδο απορριμμάτων».

Συγκεκριμένα, ο ασθενής, στις 9 Νοεμβρίου το πρωί, επισκέφτηκε το ΠΕΔΥ Ηλιούπολης, συνοδευόμενος από έναν φίλο του, με οξείς πόνους στη μέση. Είχε κλείσει ηλεκτρονικά ραντεβού, λίγες ήμερες πριν, με έναν ορθοπεδικό: «Οταν μπήκα στο ιατρείο του, άρχισα να του λέω το πρόβλημά μου, όμως εκείνος με σταμάτησε απότομα και μου ζήτησε βιβλιάριο υγείας. Του εξηγώ ότι είμαι ανασφάλιστος και δεν έχω βιβλιάριο. Τότε μου λέει: “Εγώ ανασφάλιστο χωρίς βιβλιάριο δεν εξετάζω. Εξω!”». Ο ασθενής στην αρχή πάγωσε και στη συνέχεια τον παρακάλεσε να τον εξετάσει, όμως ο γιατρός ήταν ανένδοτος και οι τόνοι ανέβηκαν. Τότε, ο γιατρός τού επιτέθηκε λεκτικά, λέγοντας: «Μαζεύτηκε όλος ο κατιμάς και ζητά δωρεάν ιατροφαρμακευτική περίθαλψη»!

Να σημειωθεί ότι έξω από το ιατρείο υπήρχε κόσμος και ο κ. Τσιάρας πήγε στον διευθυντή Αθανάσιο Λαϊνά, ο οποίος τον παρέπεμψε σε άλλον γιατρό, που διέγνωσε οσφυαλγία και θωρακαλγία σε οξεία φάση, οι οποίες απαιτούσαν φαρμακευτική αγωγή και ανάπαυση για 15 ημέρες. Ο ασθενής εξυπηρετήθηκε τελικά με τον ΑΜΚΑ του.

«Δεν είναι η πρώτη φορά» 

«Εχω ήδη κάνει αναφορά στην 1η ΥΠΕ, την οποία ενημέρωσα για το περιστατικό και ζητώ οδηγίες, γιατί όντως υπάρχει μια γκρίζα ζώνη στον νόμο, που δεν λέει ότι καταργείται το βιβλιάριο για τους ανασφάλιστους. Λέει, όμως, ότι όλοι οι ανασφάλιστοι με τον ΑΜΚΑ τους εξυπηρετούνται δωρεάν. Δυστυχώς, δεν είναι το μοναδικό περιστατικό με τον συγκεκριμένο γιατρό… Οταν ένας άνθρωπος πονάει και πάει σε γιατρό, αυτό που έχει σημασία είναι ο ασθενής, όχι το βιβλιάριο» είπε στη «δημοκρατία» ο διευθυντής του ΠΕΔΥ Ηλιούπολης Αθανάσιος Λαϊνάς.

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα