Στον αέρα βρίσκονται 500 επικουρικοί γιατροί

Καμία λύση από το υπ. Υγείας ούτε για την πληρωμή των δεδουλευμένων τους μετά την απόφαση του Ελ. ΣυνεδρίουΡεπορτάζ
Ρίτα Μελά

Στον αέρα είναι τελικά οι 500 επικουρικοί νοσοκομειακοί γιατροί, των οποίων η θητεία λήγει και οι οποίοι υπηρετούν στην ίδια θέση περισσότερους από 24 μήνες, καθώς το υπουργείο Υγείας δεν φαίνεται ότι έχει βρει λύση, παρά τις υποσχέσεις της ηγεσίας της Αριστοτέλους πως δεν θα απολυθεί κανείς.

Σύμφωνα με απόφαση του Ελεγκτικού Συνεδρίου, η παράταση της θητείας των επικουρικών γιατρών για περισσότερο από δύο χρόνια δεν είναι σύννομη, γι’ αυτό και οι πάρεδροι δεν εγκρίνουν τα κονδύλια για πληρωμή των μισθών τους, με συνέπεια πολλοί γιατροί να παραμένουν απλήρωτοι από τον περασμένο Οκτώβριο.

Σε συνάντηση που είχε την περασμένη εβδομάδα με τους εκπροσώπους της Ενωσης Νοσοκομειακών Ιατρών Αττικής Πειραιά (ΕΙΝΑΠ) ο υπουργός Υγείας Ανδρέας Ξανθός τούς είπε πως καταβάλλει προσπάθεια να γίνουν οι πληρωμές των επικουρικών γιατρών και να λυθεί το θέμα με το Ελεγκτικό Συνέδριο. Ωστόσο, από την τηλεφωνική επικοινωνία που είχε ο κ. Ξανθός με τους παρέδρους δεν προέκυψαν απαντήσεις ως προς το πότε αυτό θα συνεδριάσει και ποια τελική απόφαση θα πάρει.

Η απάντησή του για τους επικουρικούς των οποίων λήγουν οι συμβάσεις ήταν ότι «δεν θα γίνει παράταση και θα αποχωρήσουν». Ο επικουρικός γιατρός θα μείνει μόνο στην περίπτωση που δεν υπάρχει άλλος υποψήφιος για τη θέση του και με βασική προϋπόθεση ότι τα νοσοκομεία θα έχουν χρήματα από ίδια έσοδα για να καλύψουν τη μισθοδοσία του.

Σε ανακοίνωσή του το προεδρείο της ΕΙΝΑΠ κάνει λόγο για «ομηρία» των επικουρικών γιατρών, η οποία διαιωνίζεται και χειροτερεύει. «Η μη καταβολή δεδουλευμένων θεωρείται ενέργεια απαξίωσης των νοσοκομειακών γιατρών και την ευθύνη φέρει η πολιτική ηγεσία» αναφέρει στην ανακοίνωσή της η ΕΙΝΑΠ και ζητεί να μην απολυθεί κανείς επικουρικός γιατρός, καλώντας τις τριμελείς και τις πενταμελείς επιτροπές της ένωσης στα δημόσια νοσοκομεία να οργανώσουν γενικές συνελεύσεις για απεργιακές κινητοποιήσεις.

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα