Τούρκοι βομβιστές στον Βορρά

Πυρήνες της ακροαριστερής οργάνωσης DHKP-C ψάχνει η αντιτρομοκρατική τώρα και στη ΘεσσαλονίκηΣε «κόκκινο συναγερμό» βρίσκεται τις τελευταίες ημέρες η Αντιτρομοκρατική, καθώς, μετά την επιχείρηση και τη σύλληψη των εννέα Τούρκων σε Νέο Κόσμο και Καλλιθέα, επεκτείνει τις έρευνές της και στη Θεσσαλονίκη. Κι αυτό διότι τα έμπειρα στελέχη της ΕΛ.ΑΣ. θεωρούν ότι στη συμπρωτεύουσα υπάρχει κι άλλο «πλοκάμι» της ακροαριστερής τουρκικής οργάνωσης DHKP-C. 

Σε ό,τι αφορά τη δράση των εννέα συλληφθέντων, οι οποίοι χθες οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα, εκτιμάται ότι συγκέντρωναν υλικά από το εμπόριο με τα οποία είναι δυνατόν να παρασκευαστεί εκρηκτική ύλη, με σκοπό να τα «βγάλουν» στην Τουρκία.

Στη γειτονική χώρα, η προμήθεια φωτιστικού πετρελαίου και λιπάσματος είναι πλήρως ελεγχόμενη στο εμπόριο, ώστε να αποφεύγεται η κατασκευή εκρηκτικών από τα συγκεκριμένα υλικά. Οι Αρχές καταλήγουν στο συμπέρασμα ότι οι εννέα Τούρκοι ανέλαβαν να βρουν τις πρώτες ύλες από τη χώρα μας και να τις στείλουν στους πυρήνες του DHKP-C στην Τουρκία, προφανώς για να χρησιμοποιηθούν σε κάποιο τρομοκρατικό χτύπημα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, αυτός είναι και ο λόγος που η Αντιτρομοκρατική έχει «απλώσει» τις έρευνες και στη Θεσσαλονίκη, καθώς υπάρχουν ενδείξεις για δίκτυο του DHKP-C στη βόρεια Ελλάδα, που θα παρελάμβανε τα υλικά από την ομάδα της Αθήνας, με σκοπό να τα περάσει παράνομα στην Τουρκία μέσα από μυστικά μονοπάτια των συνόρων. Δεν είναι, άλλωστε, τυχαίο ότι οι περισσότεροι από τους συλληφθέντες έφτασαν στην Ελλάδα το περασμένο καλοκαίρι, κάνοντας πρώτα μια στάση διαρκείας στη Θεσσαλονίκη.

Ο φερόμενος ως αρχηγός του «πυρήνα» της οργάνωσης βρίσκεται ανάμεσα στους συλληφθέντες. Πρόκειται για έναν 45χρονο, ο οποίος φέρεται ότι είχε συμμετοχή και στην απόπειρα μεταφοράς οπλισμού στην Τουρκία, το καλοκαίρι του 2013, με ταχύπλοο σκάφος από τη Χίο.

Ο 45χρονος ήταν αυτός που αναζητούσαν αρχικά οι άνδρες της Αντιτρομοκρατικής και τον εντόπισαν πριν από περίπου έναν μήνα. Τότε άρχισε να «ξεκλειδώνεται» όλο το δίκτυο των επαφών του.
Σύμφωνα με πληροφορίες, τόσο ο ίδιος ο 45χρονος όσο και οι φερόμενοι ως συνεργοί του δεν μιλούσαν συχνά μέσω των κινητών τηλεφώνων τους, τα οποία άλλωστε ήταν παλαιάς τεχνολογίας, ενώ παράλληλα απέφευγαν επαφές με την τουρκική κοινότητα στην Αθήνα.

Βαρύτατες διώξεις

Οι εννέα κατηγορούμενοι θα κληθούν να δώσουν εξηγήσεις για τα βαρύτατα αδικήματα τα οποία αντιμετωπίζουν την ερχόμενη Δευτέρα. Χθες οδηγήθηκαν στην Ευελπίδων κάτω από δρακόντεια μέτρα ασφαλείας, φορώντας αλεξίσφαιρα γιλέκα. Ο εισαγγελέας άσκησε εναντίον τους ποινική δίωξη για συγκρότηση και ένταξη σε τρομοκρατική οργάνωση, τρομοκρατικές πράξεις προμήθειας και κατοχής εκρηκτικών υλών και βομβών, τρομοκρατικές πράξεις παράνομης κατοχής πιστολιών, πυρομαχικών και εκρηκτικών υλών, πλαστογραφία μετά χρήσεως δημοσίων εγγράφων, διακεκριμένη αντίσταση κατά της Αρχής, παράνομη οπλοκατοχή και παράνομη κατοχή κροτίδων και καπνογόνων. Μέσω των συνηγόρων τους, οι κατηγορούμενοι αρνήθηκαν την εμπλοκή τους σε οποιαδήποτε αξιόποινη πράξη. «Πιστεύουν ότι η σύλληψή τους είναι ένα ‟δωράκι” ή, αλλιώς, μια ένδειξη καλής θέλησης της κυβέρνησης, εν όψει της άφιξης Ερντογάν στη χώρα» δήλωσε η συνήγορός τους.

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα